Bilgisayar Mühendisliğinde Diploma Önem Taşıyor Mu?
-
Yoksa bilgi ve yeteneğin gölgesinde mi kalıyor ? (İşe alımlarda)
teşekkürler.
-
Firmaya göre değişir. Kurumsal firmalar genelde diplomaya önem verir, daha ufak çaplı firmalar ise çalışanlarının yeteneğine.. Net birşey söylemek pek mümkün değil :)
-
Genellikle evet. İnsan Kaynaklarında çalışanlar nereden bilsin yeteneğini bilgini, ama daha küçük firmalarda işe alımları bizati teknik elemanların kendisi gerçekleştirdiği için oralarda durum daha farklı olabilir. Ama genel olarak evet diploma önemli ve maaşı ciddi oranda değiştiriyor.
-
Valla hiç bi önemi olduğunu zannetmiyorum.Örneğin ben anadolu ünivlerindeki(kendim) herhangi bir bilgisayar müh. kesinlikle işe almam.Bakarım eğer üniv. boyunca değişik projeler yapmışsa o zaman düşünebilirim.Ama yinede ona müh. parası ödemem yani asgari ücretten bir miktar fazla ücret veririm.(tabi istisna yetenekler de çıkıyor onlar maniyi hak ediyor)
-
çanakkale 18 mart - bilgisayar mühendisliği düşünüyor . taban 322 tavan 430 .
arkadaş sözel olduğu için anca burayı kazanırım diye düşünüyor :D.
-
Diplomadan kast ettiğin not ortalaması ve okulsa önemini yavaş yavaş kaybediyor ama yinede bir mühendislik diplomasına sahip olman büyük artı. Bilgi ve yetenek evet önemlidir ama şunu unutmayın ki her zaman sizin kadar yetenekli ve bilgili olup diploması olan biri vardır.
Şu anda IT dünyasında baya kritik noktaları tutan bir çok kişinin mühendislik diploması yok özellikle vendor ve entegratör firmalarda ama yeni gelen nesilde canavar gibi diplomalı tipler geliyor. Ondan eğer kariyer planlaması yapıyorsan.
Okul ilk işe girişte iyi yerden başlamanı sağlar ama bilgi ve yeteneğin seni yükseltir.
-
Önem taşıyor, özellikle ilk işe girerken. fakat bana sorarsan 4 sene çektiğine değecek kadar önem taşımıyor. askerlik olayı hariç
-
HolyOne bunu yazdı
Önem taşıyor, özellikle ilk işe girerken. fakat bana sorarsan 4 sene çektiğine değecek kadar önem taşımıyor. askerlik olayı hariç
usta ilk işe girme dışında bu ülkede müh. diploması hikaye zaten ya.
Kişinin kendi isteği olmadan (kendi kendini geliştirmeden) okulda verilen eğitimler (genelde) tırt.
-
ODTÜ 2. sınıfta olup c# nasıl okunur bilmeyen eski sınıftan arkadaşımı gördükten sonra, sanmıyorum ki önemli olsun...
-
rajooonn bunu yazdı
ODTÜ 2. sınıfta olup c# nasıl okunur bilmeyen eski sınıftan arkadaşımı gördükten sonra, sanmıyorum ki önemli olsun...
Teknoloji/bilgisayar ile alakası olmayan ama bir şekilde bilgisayarla alakalı bölümleri bitiren birçok arkadaşım var. İş beğenmiyorlar :)
@my4
Tabiki işe yarıyor. Myo mezunuyum, özellikle iş arama/bulma safhasında oldukça önemli.
-
bende bilg müh gibi bişi okuyorum tamamen zaman kaybı.bu işi yapacak olan adam kendisi öğrenior zaten.ha bizim okuldan bilmeyende mezun olamaz bildiğin çok ağır program yazdırıyorlar işlemli fln..öğretiyorlar nası olacağını ama 1 öğrenioyorsan 15 tane gereksiz ders sokuyorlar.
iş ortamına gelince bence kesinlikle önemli.ama şunu unutmamak lazım bu bütün zengin adamlar (mark gates vs vs) okulu bırakıp kendi işini açmışlar çünkü onlarda biliolar ki okul zaman kaybı bu bilg müh için.
Ekerci tarafından 20/Haz/14 23:38 tarihinde düzenlenmiştir