Bilgisayar Okuyanlara Sorulan Sorular
-
müh. filan okumuyorum ama çok haşır neşir olduğum için problemi olan beni arar genelde.
geçende başıma gelen olay
o : la benim pc'ye spiderman kursana son çıkan oyunu sende gördüm güzelmiş.
b : hangi makineye ?
o : bu laptop işte.
özelliklere filan baktıktan sonra.
b : olm bu makine kaldırmaz o oyunu anca bunda mario oynarsın.
o : nasıl kaldırmaz olm tertemiz makine üstünde çizik bile yok.
b : :/
-
arkadaşlar böyle diyorsunuz ama bilgisayar teknik servisleri gerçekten anormal paralar istiyor format 30tl sıradan bakım bi içdış temizlik 40 tl felan bi bilgisayara format atmanın 30 tl olması normalmi bide hele netten bulunmayan birsürücü varsa yandın git admaa bana sendeki sürücü tanıtma cd sini satde satmaz ulan sanki geçip karşına rakip servis açıcam o cd çok uğraşsam nettede bulabileceğim bişi ben uğraşmak istemiyorum ama pcye her format attığımda sürücü yükletmeye gelecek kadarda mal değilim geçen bir arkadaşın lptoptaki şarj cihazı giriş yeri kırılmış bir bilgisayarcıya gittik 50 lira istediler dedim el senbenle çocuğu aldım bir elektronikçiye götürdüm oparçadan aldık 5tl bide aynı elektronikçide lehimlettik 1tl söküp takma işinide ben yaptım 6tl tuttu bibilgisayarcının 50 diğerinin 60 tl dedii şey şuan gayette güzel çalışıyor coderlara ve donanım üreticilerine sözüm yok lakin bu teknikservisler ciddi ciddi çok kompleks bir iş yaptıklarını sanıyor kılım hepsine
-
Telefon numarası yıllarca kayıtlı durupta birden kanka nasılsın diye cevap gelince direk bilgisayarının neyi var diye soruyorum :D
2 yıllık bilgisayar programcılığı bitirip de bana wıylıs(wireless) nasıl yükleniyor diye soran arkadaşlarım var
Yine 2 yıllık bitirip Vista sürücülerini xp ye yüklemeye çalışanlar var
Bilgisayardan ses gelmiyor diye bana sordukdan sonra dönecem sana dememe rahmen benden habersiz anakart üzerindeki onboard ses kartının dışındaki çelik korumayı kıran bir eniştem var ve sonrasında driver yükleyerek düzeldiğini görünce bu kadar basitmiydi diye sorması var :))
Yine bilgisayar mezunu olup bilgisayar çalışırken ram'i yerinden çıkartıp anakartı yakan ve kanka bu niye çalışmıyor diye soranlar var
Aslında ben bilgisayar kullanmayı bilmeyenleren çok bilgisayar mezunu olupta bilemeyenlerden çekiyorum ne yalan söyleyim :))
ama artık sektör ve şehir değiştirdim kurtuldum gibi :)))
-
ben bir başlasam anlatmakla bitmez valla bu kadarmı bilgisayar cahili olunur denir anca en güzel örnek arkadaşın annesidir bence diyorum ablacım win 7 kaldırmaz yok kur kuruyorum 2 gün sonra neden çöktü bilgisayar diye facebooktan direk konuyor tepeme gidiyorum gene diyorum win 7 kaldırmaz olsun kur gene kuruyorum gene aynı en sonunda internet cafede attırmış xp olarak şimdi keyfinde kadın :D
-
-2. el güzel bi laptop alalım ucuz olsun ama kaliteli olsun.
-şu bizim makineyi getireyim format atalım bi ara.
-hacı bana DNS versene.
-cep telefonumdan internete giremiyorum :|
-hacı sende müzik vardır bana cd yapsana.
-
-Daha bugun kuzenım aradı heralde benım facebooka bırılerı gırıyor dıye sence hacklenmısmıyımdır muneccimmiyim lan ben :D
-Benim arkadaşım tam fırlama wireless şifreleri kırıo olm sen yapamıonmu adamın kıramıycagı sıfre yok hatta ( bunlara ıcten ıcten sulalesıne sovuorum )
-Sayısız şu facebook u hackelesene dıyende var tabı bende onlara 100 lıraya hallederız bu işler ole kolay degıl dıyoru
-
ben elektronik okuyorum geçenlerde kipada öyle mal mal dolaşırken amcanın biri geldi evladım sen bilgisayardan anlayan birisine benziyosun bilgisayar alacağız bi yardım etsene dedi yanındada torunu gittim baktım zaten iki bilgisayar var hangisini alalım dedi bende gösterdim sonra almadı amk
-
Neler sormuyorlar ki.. oturduğum binadaki no:1, 2, 3(ve 3 bina ötedeki görümcesi), 5(ve iki aptal kızı), 12, 19 da oturanlar başta olmak üzere, binamızdan yaklaşık 16km uzağa taşındığı halde hala beni 'çay içmeye' çağıran ve 'hal hatır sormak' için arayan 10 numara. Okuldaki düşük çeneli tiki kızlar, akrabalardan hiiiç bahsetmiyorum, tamamı evli ve çocuklu 5 amca 3 hala 2 teyze 1 dayı var, hesabını siz yapın artık...
-Benim makina yavaşladı/açılmıyor.
-Facebook a girmiyor.
-Ben şimdi bi oyun yükledim de açılmıyor.
-Benim makinaya bi format atalım. (sanki kendi birşey yapıyormuş gibi...)
-Webcam açılmıyor.
-Seninle gidip bi bilgisayara bakalım
-Bizim internet çok yavaş.
-Ya bizim çocuklar bilgisayara ne yaptıysa bişeyler oldu.. bi gelip baksan (kesin çocuklar yapmıştır ).
-Bize antivirüs lazım sen bilirsin bi gelip yüklesen.
-Saat 11 de kapıyı çalıp, 'müsaitsen' bizim bilgisayara 2dk bakar mısın? -ne oldu? -internete girmiyor..
-Uydu alır kanal ayarlamaya çağırır.
-Bana iyi bir bilgisayar ayarlasana.
-Bilgisayar açılmıyor mavi ekran çıkıyor sen anlarsın 2dk baksana.
-Ben şimdi telefona nasıl müzik gönderecem? bizim düğün videosunu da göndersene, fotoğraflar da olacaktı.
uzar da uzar...
Bari sessiz sessiz otursalar, o da yok. Bilgisayarla uğraşırken bir de gereksiz, anlamsız bir sürü muhabbete girmek zorunda kalıyor insan.. Bilgisayar hakkında bilmişlik taslamaları da ayrı mesele. ' al lan o zaman otur kendin yap beni niye çağırdın' diye bağırmayı çok istediğim zamanlar oldu.
Birde adamlar resmen benim okul saatlerimi ezberlemiş eve geldiğim saatlerde bina kapısının önünde bekliyorlardı.Tamam teknik servis 30-40tl istiyor bazen küçük birşey için gereksiz yere para ama kimse de her gün başka birinin sorununu çözmeye mecbur değil. İyi niyet de bir yere kadar. Adam yüzsüz sabah yapıyorum akşam birdaha arıyor... Sonunda patladım, ondan sonra pek arayan soran olmadı gelene de 'tamam bir ara gelir bakarım' deyip gönderdim.
-
hacı kor tu duyo , iki nokta sıfır geheze, 500 hedede gebe, 3 mebe le 3 çaçe, 1100 lira nasıl ?
-
Pc' müh. o kadar arkadaşım var lan düşündümde ben oNlara hiç soru sormadım. :D
Şimdi benim ekran kartındaki pervaneyi tutan yayda bı sıkıntı oldu pervaneyi temizlemek isterken gidip yenisini almayıda üşendiğimden
Atıl kapasite olarak duran kocaman bi pervanemi ekran kartıma monte ettim. Soruma gelince büyük pervane haliyle çok soğutuyor 1gblik
ekran kartım çok soğumadan bozulmaz dıimi? :P:D