folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Bilgisayar Toplamaya Yardım ?

Bilgisayar Toplamaya Yardım ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek
    uLtRaLoVeR bunu yazdı

oldwolf çok teşekkür ediyorum

araştırmaya devam ediyorum pişman olmak istemiyorum :)

ram'i 1600mhz almak daha mantıklı desteklediğine göre. Ama i3 i5 arasında kararsız kaldım yine de. bu arada kingston'ın hep taraftarı olmuşumdur ama gskill corsair de iyi gibi duruyor o konuda ne diyebilirsiniz?

Hocam birazdan geliyorum buraya :D

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zeytun-i
    Zeytun-i's avatar
    Erkek

1300'e hocam piyasadaki oyunları nasıl rahat oynayacaksın ?

bf3, mwf,crysis,mirror's edge, vb.

Anca counter oynarsın :D

Yani onlarıda oynarsında pek zevk alamazsın hocam en az 2 bin'i gözden çıkar bence hiç alma %30 indirim dedikleri aslında indirim değil.

Mesela bir ürünün çıkış fiyatı 350 tl, sonra o ürün 1 yıl içinde 270'e düştüğünü var say sonra o ürüne Extra 1 kampanya getiriyorlar direk şöyle fiyat veriyorlar 350 tl yerine 230 tl büyük indirim şok şok şok vs .

Halbuki ilk fiyatıydı 350 sonraları çok düştü ama ilk fiyatı üstünden örnek veriyorlar sende bilmiyorsan cuk düşüyorsun indirim dedimi budur.

https://www.uvvam.com | Dünya Su Sporcuları Platformu | https://www.instagram.com/uvvam/
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hades_06
    hades_06's avatar
    Erkek
    Zeytun-i bunu yazdı

Yani onlarıda oynarsında pek zevk alamazsın hocam en az 2 bin'i gözden çıkar bence hiç alma %30 indirim dedikleri aslında indirim değil.

Mesela bir ürünün çıkış fiyatı 350 tl, sonra o ürün 1 yıl içinde 270'e düştüğünü var say sonra o ürüne Extra 1 kampanya getiriyorlar direk şöyle fiyat veriyorlar 350 tl yerine 230 tl büyük indirim şok şok şok vs .

Halbuki ilk fiyatıydı 350 sonraları çok düştü ama ilk fiyatı üstünden örnek veriyorlar sende bilmiyorsan cuk düşüyorsun indirim dedimi budur.

şaka de lütfen :S

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek
    Zeytun-i bunu yazdı

Oha hocam ne yaptın sen.Ben 5 sene önce 1500tl verip aldığım sistemle hala skyrim ultra ayarlarda graphic overhaul yüklü, far cry3 ultra swettfx modlu gibi oyunları gram fps düşümü olmadan oynayabiliyorum.

Bu arada ultralover %30 indirimde direk git al bunları acıma :D yanlız monitör falan bakmadım sadece kasa olarak düşündüm, monitörü de sonra paran olunca halledersin kasa iyi olsun da.Ya da kasayı çıkartıp kendi kasanı kullanırsın yanına 270tl ye lcd bir monitör çakarsın

http://www.vatanbilgisayar.com/amd-fd6300wmhkbox-fx-x6-6300-soket-am3+-3,5mhz-14mb-cache-32nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=63901

http://www.vatanbilgisayar.com/seagate-st31000524as-35-1tb-barracuda-sata-30-32mb-cache-7200rpm-harddisk/productdetails.aspx?I_ID=52581

http://www.vatanbilgisayar.com/kingston-khx1600c9d3k28gx-8gb-%282x4gb%29-kit-hyprex-genesis-ddr3-1600mhz-cl9-ram/productdetails.aspx?I_ID=54066

http://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-rc-k350-kwa600-k350-600w-midt-atx-pencereli-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=63257

http://www.vatanbilgisayar.com/gigabyte-ga-990xa-ud3-990xa-ud3-amd-990xsb950-am3+-ddr3-2000mhz-%28oc%29-sata-30-usb-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=55948

http://www.vatanbilgisayar.com/sapphire-11200-16-20g-hd7850-gddr5-1gb-256bit-amd-radeon-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=62360

Al bunu direkt yükle en baba oyunu ayarları ultra yap keyfine bak.

Baktın 3-4 sene sonra ekran kartı yetmemeye başladı ver amd nin ayarlarda overlocku zaten bu ürün bi overlocklu bi overlocksuz satılıyor aynı fanla :)

torpedo_XL tarafından 18/Oca/13 01:03 tarihinde düzenlenmiştir

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oldwolf
    oldwolf's avatar
    Erkek

Ramde her türlü Kingston.

@torpedo_XL

Topladığın PC'nin işlemcisi 6 çekirdek olması dolayısıyla daha performanslı görünebilir ama oyun performansı için gereksiz masraf. Ayrıca AMD işlemciyi zorlayacaksa da soğutucu edinmesi gerekecek bu da ekstra masraf. Ekran kartlarını kıyaslarsak da GTX 650 HD 7850'den birkaç fps düşük sonuçlar vermiş, üstelik 40 lira kadar bir fark var arada. NVidia'nın yazılım desteği bile AMD'ye tercih etmeye yeter. Ayrıca senin topladığın pc'ye monitörü de eklersek son fiyat bütçeyi bir hayli aşıyor. Sırf AMD önermiş olmak için yapma böyle hocam. Aynı fiyatta daha performanslı olsa önerin eyw dicem bunu alsın uLtRaLoVeR, Intel bana para vermiyo sonuçta. Yoksa ben de 1500 TL'ye içinde monitör olmayan sistem toplayıp hocam bu süper bunu al da demeyi biliyorum ama gerek yok adam oyun diyo, 4-6-8 çekirdeğe ihtiyacı yok bi kere.

Topladığım PC ile git BF3 kur ultra'da oyna. Uzun vadede de sıkıntı yaşamazsın bu fiyata alabileceğin en iyi sistemi yazdım sana.

Metallica Rules
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek
    oldwolf bunu yazdı

Ramde her türlü Kingston.

@torpedo_XL

Topladığın PC'nin işlemcisi 6 çekirdek olması dolayısıyla daha performanslı görünebilir ama oyun performansı için gereksiz masraf. Ayrıca AMD işlemciyi zorlayacaksa da soğutucu edinmesi gerekecek bu da ekstra masraf. Ekran kartlarını kıyaslarsak da GTX 650 HD 7850'den birkaç fps düşük sonuçlar vermiş, üstelik 40 lira kadar bir fark var arada. NVidia'nın yazılım desteği bile AMD'ye tercih etmeye yeter. Ayrıca senin topladığın pc'ye monitörü de eklersek son fiyat bütçeyi bir hayli aşıyor. Sırf AMD önermiş olmak için yapma böyle hocam. Aynı fiyatta daha performanslı olsa önerin eyw dicem bunu alsın uLtRaLoVeR, Intel bana para vermiyo sonuçta. Yoksa ben de 1500 TL'ye içinde monitör olmayan sistem toplayıp hocam bu süper bunu al da demeyi biliyorum ama gerek yok adam oyun diyo, 4-6-8 çekirdeğe ihtiyacı yok bi kere.

Topladığım PC ile git BF3 kur ultra'da oyna. Uzun vadede de sıkıntı yaşamazsın bu fiyata alabileceğin en iyi sistemi yazdım sana.

Hocam amd deki o ısınma olayı geçeli çok oluyor. 6 çekirdekten kastım geleceğe yatırım, senin verdiğin i3 şu anın teknolojisinde baya geride kalıyor, şahsen ben işlemcide inteli türkiye şartlarında fazla pahalı buluyorum. Arkadaş fiyat/performans istediği için o fiyata en makul işlemciyi söyledim.

Soğutma olayı içinse amd işlemcilerde oc yapmanın ne kadar kolay ve sıkıntısız oladuğunu kullananlar bilir. İlerde makul bir işlemci soğutucusuyla yeni işlemci almadan oc yaparak günün işlemcilerini yakalayan bir performansa erişebilir.

ekran kartı olarak da gtx680 olmadığı sürece 650 olmuş ya da 7850 olmuş çok farketmez, ama şurda bazı şeylere açıklık getireyim:

GTX 650 128bit bir işlemci 7850 256 bit 40tl farkı tek başına üstlenir. Ayrıca 7850 de çift fan var  tamam sesi biraz daha yüksek olabilir ama soğutma performansı yadsınamaz.Ayrıca ilerde oc yapmak istediğinde bu soğutma işi baya büyük problem olabiliyor. Sana katıldığım nokta amd nin yazılım desteği olayıydı. Bu konuda da rage oyunu dışında hiçbir problem yaşamadım masaüstü bilgisayarımda. oc, fan ayarı gibi bazı olaylarda da bence amd nin kontrol paneli daha kullanışlı.

Yani sonuçta adama killer bir sistem kurmadım elindeki parayla en f/p oranına uygun sistemi kurdum ve bu sistemlerde amd bf/p oranında başı çekiyor.

Yoksa adam 2000-3000tl lik sistem isteseydi direkt i7 işlemcili gtx680 li birşey toplardım.

Edit: Hocam sakın yanlış anlama öyle sidik yarıştırmak için söylemedim bunları sonuçta kim daha iyi sistem toplar konusu değil bu, konuyu açan arkadaş bunları okuyor aramızdaki dialogdan kendine bir fikir çıkartsın diye yazdım :)

torpedo_XL tarafından 18/Oca/13 02:27 tarihinde düzenlenmiştir

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uLtRaLoVeR
    uLtRaLoVeR's avatar
    Erkek

arkadaşlar elimdeki eski bilgisayarı satmak istiyorum kasasını ayırıp satmak mı daha mantıklı yoksa komple satmak mı bir de kasasıyla beraber satarsak güç kaynağı ve kasa almak yerine güç kaynaklı bir kasa almak daha mantıklı olmaz mı?

http://www.vatanbilgisayar.com/Bilgisayar%20Kasas%C4%B1/cooler-master-rc-k350-kwa600-k350-600w-midt-atx-pencereli-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=63257

gibi mesela

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cesnist
    Cesnist's avatar
    Erkek
    uLtRaLoVeR bunu yazdı

arkadaşlar elimdeki eski bilgisayarı satmak istiyorum kasasını ayırıp satmak mı daha mantıklı yoksa komple satmak mı bir de kasasıyla beraber satarsak güç kaynağı ve kasa almak yerine güç kaynaklı bir kasa almak daha mantıklı olmaz mı?

http://www.vatanbilgisayar.com/Bilgisayar%20Kasas%C4%B1/cooler-master-rc-k350-kwa600-k350-600w-midt-atx-pencereli-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=63257

gibi mesela

Kasa ile güç kaynağını ayrı almak daha mantıklı hocam.o verdiğin modelde 600w yazıyor ama gerçek 600w mı ? bunların verimleri farklı oluyor.Bazı ürünlerin kasası iyi powerı kötü bazısının powerı iyi bu sefer kasa kötü ayrı al sen en iyisi ;)

طדṮ
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek
    uLtRaLoVeR bunu yazdı

gibi mesela

Hocam cooler master gidip de dandik bir psu koyacağını sanmıyorum.Sonuçta coolermaster bu tür şeyler üreten kaliteli firmalardan.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Ben de birkaç yorumda bulunmak istiyorum.

Topladığınız AMD sistemi bence makul. Fiyat/performans isteniyorsa Intel'e, nVidia'ya gitmenin alemi yok. O firmalara gidenler genellikle daha uzun soluklu ve daha güçlü sistem arayışında olan kullanıcılar oluyor. Ama düşük bütçeli oyun bilgisayarı istiyorsanız AMD sistem toplamaktan başka çare de yok.

Ama şunu belirteyim, AMD'nin ısınma sorunu eskisi kadar olmasa da halen var. Öyle ki, herhangi bir Intel işlemcisi aldığınızda üzerinde gelen fan yeterli iken bir AMD işlemcisi aldığınızda üzerindeki fanı yeterli olmayacağı için daha kaliteli bir fan ile değiştirme gereksinimi doğuyor.

Topladığınız sisteme kaliteli bir CPU Fanı da eklerseniz kanımca daha iyi olur.

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
Toplam Hit: 3775 Toplam Mesaj: 26