folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Bilgisayarcilar Neden Asosyaldir ?

Bilgisayarcilar Neden Asosyaldir ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek

pcdoktor636 bunu yazdı:
    -----------------------------

konu çok güzel yalnız. harika yorumlar geliyor.

Bende 2-3 yorumun harmanı olan kendi yorumumu yazıyım.

Coderlar Neden Asosyaldir?
    +Bilgisayar sizin kıyafetinize bakmaz,fikirlerinize,kafanıza bakar. Bu durumu anladıktan sonraya dışardaki muhabbetler malca gelir..
     +Bilişim camiasında dönen muhabbetlere bakın. Her zaman normalde kimsenin konuşmayacağı,kafasının almayacağı konulardır.Atlantisten atom fiziğine,astrofiziğe,teslaya,einstein'a,tarihe vs vs. birçok konuya kadar fikir sahibidir asosyal coderlarımız..
    +Sanalda böyle muhabbetler,stephen hawking ve bigbang,masonluk gibisinden ağır muhabbetler dönerken,sanalın başından bir an ayrılıpda kalabalığa karışan coderımızın duyduğu muhabbetler:
    -Bugün şu ayakkabıyı aldım 300 tlye.
    -Bugün xxx ile yyy'yi gördüm çıkıyolarmışşş.
    -BugünFace'e bi fotoğraf attım 200 kişi beğendi çok mutluyum.. Gibisinden salak muhabbetler vardır dışarda.
    Bir tahribat müridininde dediği gibi arasıra otobüste kulaklığımı çıkartıyorum. Hiç sanaldaki arkadaşlarım kadar düşünüp konuşan,onun bunun üstündeki kıyafeti,cebindeki parayı,fotoğrafındaki beğeni sayısını değilde mesela stephen hawkingin bir kitabını,teslanın bugüne kadar yaptıklarını konuşanını HİÇ DUYMADIM.
    Fakat 3-4 tane tahribat müridinin yanyana koyun çıkan konular çok daha egzantirik olacaktır.
     Kısaca biz asosyalliğimizle mutluyuz arkadaş..

eğer asosyallik bu yöne doğru kaymaya başladıysa tehlike sinyalleri çalmaya başlamıştır. :)

. . .. . ... .
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tolgaStain
    tolgaStain's avatar
    Erkek

peki sana şöyle bi soru sorabilirmiyim bilgisayar bağımlılık olduğundan olabilir mi ? yaklaşık 8 gündür internetim yok evde bugün geldi evde hapishanedeki

suçlulular gibi volta atıyodum düşün artık :D

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

şu ince tespit çok iyi olmuş "asosyal insanların uğraşıdır bilgisayar." ve bilgisayarda çok uğraşan insanların sonu kaçınılmaz "coderlık". Asosyallik = esosyallik. Dışarıda sosyal olamayan bir çok insan bilgisayar başında gayet çevre sahibi konuşkan eğlenceli olabiliyor. Ayrıca asosyallik kendini besleyen birşeydir. Asosyal oldukça asosyalliğiniz büyür, dış dünyadan o kadar koparsınız ve dış dünyadan kopmak, size aptal muhabbeti gelen şeylerden uzaklaşmak iyi değildir. çünkü gerçek hayat oradadır. 40 yaşınızdan sonra dış dünyadaki insanlara ihtiyaç duymaya başlayacasınız. ve bir asosyal ne zaman gerçek seksi yaşar, o zaman sosyalleşmek ister.

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek
    TeRRoR bunu yazdı:

şu ince tespit çok iyi olmuş "asosyal insanların uğraşıdır bilgisayar." ve bilgisayarda çok uğraşan insanların sonu kaçınılmaz "coderlık". Asosyallik = esosyallik. Dışarıda sosyal olamayan bir çok insan bilgisayar başında gayet çevre sahibi konuşkan eğlenceli olabiliyor. Ayrıca asosyallik kendini besleyen birşeydir. Asosyal oldukça asosyalliğiniz büyür, dış dünyadan o kadar koparsınız ve dış dünyadan kopmak, size aptal muhabbeti gelen şeylerden uzaklaşmak iyi değildir. çünkü gerçek hayat oradadır. 40 yaşınızdan sonra dış dünyadaki insanlara ihtiyaç duymaya başlayacasınız. ve bir asosyal ne zaman gerçek seksi yaşar, o zaman sosyalleşmek ister.

ve bir asosyal ne zaman gerçek seksi yaşar, o zaman sosyalleşmek ister. Vuu cok sert :)

.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek

coderler iinternet karşısında kendi fikirlerini önemsiyen insanlarla ilişkiler kuruyor gerçke hayatta da böyle olsa gayet sosyal başarılı mizah anlaşıyısı olan coder çıkabilir

not: web üzerine cod yazanlar daha az asosyal olurlar sonuçta ortada bir tasarım var

I am Jack's inflamed sense of rejection
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

abi ben hayatımda dediğiniz insanları görmedim,

300+ profesyonel yazılımcı tanıyorum(aynı ortamda çalıştım yani). dediğiniz gibi hiç asosyal görmedim :D

bence siz kendinizin asosyalliğinizi coder olduğunuzu sanarak mı desem ne desem bilemedim..

ama yok öyle bir şey :)

not: abi 2 if yazan kendine coder demesin ya cidden komik duruyorsunuz..

- xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ndmylmz
    ndmylmz's avatar
    Erkek

Bende bi gariplik o zaman yada asosyal değilim :/

Dediğinize göre kılık kıyafetime saçıma önem vermemem gerekiyor ama ben her zaman dışarı çıkarken buna önem veriyorum.

Evde sürekli pc başındayım kod yazıyorum :/ 

Ya asosyalliğin henüz başlangıcındayım yada vurulmayacak kadar dibine vurdum.

@$ edit : Daha sonra konu hakkındaki görüşümüeklicem :D <------ 23 haziran 2012 10.03------>

Sistemi de kapattım ama PHP konusunda hala yardımcı olurum // Boş gezenin boş kalfası - Öğrenci - YTÜ
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

kim demiş asosyal diye :D 

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Eredanne
    Eredanne's avatar
    Erkek
    Humanka bunu yazdı:

Evet Coderlar salaştır , asosyaldir .

-Çünkü birçoğu dünyanın en zahmetli işlerinden birini yapmasına rağmen üç kuruş paraya çoluğuna çocuğuna bakmak zorunda

-Çünkü yıllarca uğraştığı belkide kendisini sürekli geliştirmesi gereken tek iş olan yazılımcıların sosyal statüsü halk arasında " bilgisayarcı" dır.

-Çünkü bir coder'ın yada bir Mühendisin asla bir özel yaşantısı yoktur. Sohpet etmek için arkadaşlarıyla bir araya geldiğinde bile "antivirüs çöktü napsakki" , "bilgisayarım bozuldu bi el atıversene be" , "kardeş benim kaynıma bi pc toplicaz napak sen anlıyon bu işlerden" gibi sorularla kafası bunaltılır.

-Çünkü bir yazılımcı bayram ziyaretine gittiğinde bile akrabaları tarafından taciz edilir. 2-3 kelam sohpet edildikten sonra konu hep evdeki bilgisayarın sorunlarına gelir. Ve her seferinde o koltuktan kaldırılır bilgisayarın başına oturtulursunuz.

-Çünkü bir yazılımcının özel hayatı yoktur. Gecenin 00:30 'unda bile telefon açıp uzaktan yardım isteme cürretini bulur bir yazılımcının çevresindekiler. Hep uzaktan çözülemeyecek bir sorunla ilgili yardım isterler, ve hep konuşma " kardeş sen ne zaman müsaitsin , yarın falan bi gelde bak çocuk oyun oynayamiyo " şeklinde biter.

-Çünkü yazılımcı ailesinden hep azar işitmiştir. Çocukluğundan beri bilgisayar başında kendini geliştirmeye harcadığı vakitler ailesine batmış ve " nolacak bu çocuğun hali zibidi gibi bilgisayarda takılıyor hep " gibi tepkilere maruz bırakılmıştır.

-Çünkü yazılımcının iş arkadaşları da yoktur. İş arkadaşları ya genelde kendisini kıskanır ve ayağını kaydırmak için patronu zehirler , ya da "kroyum ama para bende "  edasındaki muhtemelen endüstri meslek lisesi mezunu patronu tarafından bilmişlik taslanarak aşağılanır.

-Çünkü en iyi yaptığı projede bile iş aldığı kimseler tarafından " şunuda mı eklesek , buradaki logo biraz sağda mı olsa , acaba admin paneline resim ekleme şeysidemi koysak" gibi ardı arkası kesilmeyen isteklere maruz kalır yazılımcı.

-Bu çünkülerin ardı arkası kesilmez. Çünkü bir bilgisayarcı ömür boyu kendisini geliştirse de çok afedersiniz 4 yıllık üniversitede "***aklarını yayarak okumuş , muhtemelen kodaman çocuğu beyinsiz işletme mezunu bir personel müdürünün altında çalışmak zorundadır.

LANET OLSUNKİ BİR YAZILIM EĞİTMENİYİM. AMA DURUM BUNDAN İBARET.

Sürç-ü lisan eylediysem affolsun. 

http://194.71.107.80/ Thepiratebay.se'e burdan ulaşabilirsiniz
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    irem27
    irem27's avatar
    Dişi

Sosyal olabilmek icin sik sik disariya cikmak arkadaslarla bir araya gelmek cesitli etkinliklere katilmak gereklidir.Oysa bilgisayar basinda vakit gecirenler butun bu sorumluluklardan kacarak kendilerine yarattiklari bir dunyada yasamayi secenlerdir tabi ki a sosyal olacaklar tek basina bilgisayar karsisinda sosyal olundugu nerede gorulmus ?

There was an irem come unto the earth,born in the holy land of Pennsylvania,raised in the mystical east of Allentown.She believed she had the power to help herself and all mankind,so that others saw her power and came to her to be healed of their troubles and their many diseases.
Toplam Hit: 7793 Toplam Mesaj: 62