folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Bilgisiyar Müh. M.T.O.K Bilgisi Olan Varsa

Bilgisiyar Müh. M.T.O.K Bilgisi Olan Varsa

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Erkek

Mühendislik Fakültelerinde daha teorik ağırlıklı dersler vardır fakat mtok lar daha pratiğe dayalı bir eğitim uyguluyorlar.

teorik derslerden kastım daha matematiğe dayalı algoritma ağırlıklı dersler. henüz mtok lardan mezun kimse olmadığından mezuniyet sonunda alacakları ünvanın niteliği konusunda birşey soylemek zor ama muhtemelen 1-2 yıl içerisinde arge şirketlerinin zaruri mühendis çalıştırma sebebinden dolayı bu bölümdeki arkadaşlarında bu alanlarda iş bulabileceklerini düşünüyorum.

örnek vermek gerekirse turkiyede 3g santral satmak isteyeh  her telekom şirketi en az 300 mühendis çalıştırmak zorunda. bu şirketler de zaruretten dolayı kimya mühendisi et eşek mühendisi ne varsa çalıştırıyorlar. bunların yerine mtok lardan gelen arkadaşları alacaklarını düşünüyorum.

burda vermen gereken karar bilgisayar/yazılım alanında mı ilerlemek istiyorsun makine mi ikisinin arasında dağlar kadar fark var. biri elma diğeri armut. sen ne olmak istiyorsan önce ona karar ver. gerisi teferruat.

Mesaj 24 Temmuz 2012 (Sali) Saat: 21:17'da tagext tarafından düzenlendi.

ftw
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EMRE955
    EMRE955's avatar
    Erkek

Bryce bunu yazdı:
    -----------------------------

EMRE955 bunu yazdı:

Bryce bunu yazdı:

EMRE955 bunu yazdı:

zaten teknoloji fakültesinden mezun olanların diğer mühendislerin yanında imza yetkisi olmuyor. 

git bi araştır önce kendin öğren sonra burlara yaz yanlış bilgi veriyorsunuz.yasal olarak teknoloji fakültesi mühendisiyle mühendislik fakültesinin hiç bir farkı yok gerek mühendisler odasına kayıtları gerek imza yetkileri . olay işverenin tercihine bağlı ve tabiki kendini geliştirip ifade edebilme ve kendini sevdirmene. 

hocam dediğine göre teknoloji fakülteliler mühendis ve mimarlar odasına üye olabiliyor. O zaman gitsin teknoloji fakülteli bi adam odaya başvuruda bulunsun. MMo başkanı zaten açıklamada bulundu hiçbir şekilde teknoloji fakültesi mezunlarını bünyemize kabul etmeyeceğiz diye. Sen gelmiş burda teknik eğitim hocalarından duyduğun lafları burada söylüyosun. İmza yetkisi için de bi araştırma yap istersen, teknoloji mezunlarının tamamen kısıtlı imza yetkisi. Kısıtlamayı aşabilmek için MMO dan belge alman gerekiyo, tabi bu da mümkün değil.

bence sen kulaktan dolma bilgilerle konuşuyosun link bulup tüm sorulara cevap vericem.

edit1:http://www.tf.gazi.edu.tr/index.php/tr/ana-sayfa/222-qteknoloji-fakuelteleri-perspektifinde-muehendislik-meslei-ve-muehendis-odalarq-konulu-toplant

http://www.tmmob.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=7104&tipi=19 hocam bi de buna bak istersen, teknoloji fakültelerinin açılmaması için ölümüne mücadele ederken sen bu fakülte mezunlarını üye olarak kabul edeceklerini mi zannediyorsun?

xxx
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

bu ayrılıkçı görüşlere ben iyice tav olmaya başladım amk

meslek lisesi mezunuyuz diye orospu çocugumuyuz arkadaşım?

tamam o zmana düz lisedeki arkadaşlar da staj yapsınlar

tamam o zmana onlarında ağırlıklı bölüm dersleri günde 8 er saat olsun ?

neyin tribindesiniz amk

devlet sana imza yetkisini veriyor

emo denen kurum sadece belirli projelerde istenen imza yetkisini sana veriyor o kadar geirye bir sikim yararı olmayan bir kurumdur

diğer kurumlarda öyle

önemli olan

ösym ve yök ün sana tanımış oldugu mühendislik sertifikası diploması ve imza yetkisi

halen konusucakmısınız ?

Boş İşler Uzmanı..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bryce
    Bryce's avatar
    Erkek

o davanın düştüğüne dair açıklamayıda bulucam

editlenicek. 

RESPECT !
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

ösym ve yök harici bulunan bütün kuruluşların gereksizliliğini metalsen kamusen eğitimsen gibi sendika kuruluşlarının varlıgı gibi bir tutabilriz

ülke zararına

Boş İşler Uzmanı..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

sinirmi alamadım...

meslek liseliyiz

hepimiz orospu çocuguyuz saygılar

Boş İşler Uzmanı..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek

HeadBanger bunu yazdı:

sinirmi alamadım...

meslek liseliyiz

hepimiz orospu çocuguyuz saygılar

sakin ol şampiyon. 

mühendisler odası birliğini sikleyen kim hacı. yeter ki mühendis işini iyi yapsın.

ayrıca mühendisler odasnın da göt korkusu kendi fakültelerinden çıkan adamlardan  daha kalifiye daha yetenekli adamların bu fakükteden çıkması götlerine korku salıyor (:

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Egemen54
    Egemen54's avatar
    Erkek

Bryce bunu yazdı:

o davanın düştüğüne dair açıklamayıda bulucam

editlenicek. 

TMMOB, açmış olduğu davada "Teknoloji fakültelerinin kapatılmasını ve bu fakültelerle ilgili tüm kararların yürütmesinin durdurulmasını" istemişti. Alınan ilk kararda TMMOB'un itirazının reddine karar verilmiş, daha sonra TMMOB bu karara itiraz etmiştir. İtiraz sonucu tekrar incelemeler yapılmış ve itirazın kısmen kabulüne karar verilmiştir. 

O dönemde benim gibi sınavlara hazırlanan öğrenciler MTOK kontenjan puanının YGS1 den MF4 e alınması durumu ile karşı karşıya kalmışlardı. İşte TMMOB itirazı sonucu sadece puan türü değişmiş, onun dışındaki tüm itirazlar reddedilmiştir. Başka kurum ve ya kuruluşlar daha sonra dava açmışlarsa onları takip etmediğim için bilemiyorum. Bilenler varsa paylaşsın.

http://www.tmmob.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=7154&tipi=3 

Bu açıklama TMMOB dan o dönemde gelmişti. Linkteki yazının altındaki "Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu Kararını" herkesin okumasını öneririm. 

Mesaj 25 Temmuz 2012 (Carsamba) Saat: 20:22'da EgmnCyln tarafından düzenlendi.

Bilginin efendisi olmak için, çalışmanın kölesi olmak gerekir.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    golgi
    golgi's avatar
    Erkek

sLeymN bunu yazdı:

Şimdi TEKNOLOJİ FAKÜLTESİNDE OKUYAN birisi olarak konuşuyorum. 

Normal mühendislik fakültesinden farkını söyleyim. Ders içeriği olarak hiç bir fark yok. Yalnız teknoloji fakültesi bölümlerinde %40 uygulama %60 teori ders işlersin, yani bu demek oluyor ki sabah işlediğin dersi öğleden sonra gidip atölyede, labda köpek gibi uygulayıp hocaya göstermek zorundasın. Ayrıca teknoloji fakültesi yeni kurulduğu için hocalarda öğrencileri birazcık daha zorlayalım, biraz daha kalifiye çıksın ki yarın bir gün fakülte kapatılıp yaprağı yemeyelim korkusu var en azından bizimkilerde öyle (fıratta okuyorum ben. ). Mesleki  derslerde birazcık daha zorlanırsın.

MTOK olayına gelirsekte mesleki teknik ortaöğretim kurumu açılıma geliyor. Yani sadece MESLEK LİSESİ çıkışlıların kayıt yaptırabildiği bir kontenjan o. Kayıt yaptırabildiği dedim çünkü tercih edebiliyorsun, puanın yetiyorsa yerleştiriliyorsun ama kayıt olamıyorsun. Okula başladığın sene yeterlilik sınavı yapıyorlar, eğer geçersen normal kontenjanlılarla birlikte derse başlıyorsun, geçemzsen 1 yıl bht (bilimsel hazırlık okuyorsun). Yani sana bir yıl boyunca fizik kimya matematik okutuyorlar. Ben bizim okulda yeterlilik sınavını geçebileni görmedim, zaten baraj 75 ve ya 80 (: 

başka bir sorun olursa pm atarsın gerekirse okulu arar sorarım.

adam güzelce açıklamış bende mtok kontenjanından elektronik mühendisliğine girdim hatta bize bazı dersler için mmf den hocalar geliyo ders olarak hiç bir fark yok sadece laboratuardersleri var ek olarak bide arttırılmış  stajlar var toplamda 3 farklı yaz staj birde bir  dönemlik iş yeri eğitimi yapıyosun  ayrıca  ben hazırlığı sınavla geçip muaf oldum geçen az oluyo ama zor değil biraz çalışırsan verilen derslere lys ygs karışımı bi sınav oluyo geçemezsen bir sene boşa fizik kimya matematik okumak zorunda kalıyosun

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bryce
    Bryce's avatar
    Erkek

tüm üniversiteler ilk girişte bilimsel hazırlık sınıfı için sınav yapmıyorlar sanırım sen hangi ünide geçtin?

RESPECT !
Toplam Hit: 5389 Toplam Mesaj: 46