folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Bilimsel Bir Din Olarak İslam

Bilimsel Bir Din Olarak İslam

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Erkek

xz bunu yazdı:
    -----------------------------

değerli müritler , kanaatim şudur ki : hiçbir dinin bilim ve mantıkla yakından ilgisi yoktur. Dinler kendi ortaya çıkışlarından önceki mitolojilerin söylentilerin, folklorik hikayelerin devamıdr,  islam hristiyanlık hinduizm hepsi böyledir. Mitoloji sembolik anlatıma dayanır, eski insanların hayalgüçlerini kendilerine ,varoluşlarına bakışları gerçek dışı imgeleri kullanarak gerçek hikayeler anlatıp gerçek mesajlar vermeye ve fantastik unsurları kullanarak bu mesajların unutulmamasına çalışırlar . Bu yüzden nasıl mitoloji ile bilimsel arasında ilgi yoksa , din ile de kurulamaz. islam dini bilimseldir demek ne kadar komik ve taraflı bir bakış açısı ise, 

ilave olarak bu din bilime dayanmaz demek, bunu eklemekte gereksizdir. Aklı başında biri müslüman olsun olmasın, bilmiyor mu ki gökten koyun yağmaz ancak inanmış bulunuyor , oraya konulan puta değil de belki putun temsil ettiği değere . Hikayenin verdiği mesaja inanıyor , uçan koyunlara rüyalarda görünen meleklere falan değilde. Yani nasıl anlatıldığı değil ne anlatıldığına değer veriyor. Hedef bilinçaltıdır , toplumların hafızasıdır - ki bu konuda islam dahil hayatta kalan tüm dinleri bir yerde taktir etmek gerekir , mesajlarını gerçeküstü yalanına bürüyerek toplumların zihninde hem korku hem hayranlık yaratarak nesilden nesile kendilerini taşımayı başarbilmişler. 

İbrahim hikayesinde anlatılan şudur:  tanrınızı çocuklarınızdan çok seviniz , çünkü çocuklarınızı sizden daha çok koruyacak olan kimse tanrıdır .  Bunu kıt beyinli cahil bir arabın anlayacağı şekle getirmek için gökten koyun yağdrmak gerekiyorsa yağdı deriz olur biter. 

Ancak çıkıpta bazı kıt beyinliler yok gökten koyun yağar, peygamberin uçan atı vardı diyor sonra ekliyor islam akıl dinidir , islam bilimseldir. (!)  bu ahmaklığa aynı şekilde "gökten koyun yağması bilimsel değil" diye karşılık vermek aynı düzeyde bir ahmaklıktır bence

hocam senin de tanrı'ya inanıp inanmadığını bilmiyorum. eğer bir tanrı varsa onun gökten koyun yağdırabileceğine inanmıyo musun? bu onun için zor bişey mi?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek

Uzunca bir yazıyı okumayacağını ve burada yer kaplamasın diyerek link vereyim dedim:

http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=683

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Scofield bunu yazdı:

Aradaki 7 fark

Dikkat et hoca,provokasyondan banlanabilirsin. 

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PeTaL
    PeTaL's avatar
    Dişi

Bence tbt de deşarj köşesi falan olsun; sit alanı 2. bi şifreyle girilsin hatta orda nickler de görülmesin ,böyle inanç tartışılıp insanlar birbirini çemkirsin dursun: Aslında bi anda sadece bir düşüncesinden dolayı birisini çemkirdiğini inancından ötürü ezdiğini oysa karşısındakinin iyi biri olacağını düşünsün evet böyle şeyler olsun.

Ayrıca dinle bilimin ne ilgisi var yahu yıllardır bilim insanıyım harun yahya dan başka dinle bağlantılı bilime rastlamış değilim :| Git çalış ekonomiden başka bilime engel yok kanımca bu coğrafyada :|

rüyaları gerceklestirmenin en guzel yolu uyanmaktır
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

Scofield bunu yazdı:

Aradaki 7 fark

Sağdaki adam müslüman değil mi?

Varsay ki başka dinden olsun. 

Ortaçağda müslümanlar cebiri astronomiyi tıpbı çalışırken avrupalılar milletin içine şeytan girmiş diye gömüyorlardı canlı canlı.

Senin yaptığın sadece provakasyondur başka da bişey değildir :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek

PeTaL bunu yazdı:

Bence tbt de deşarj köşesi falan olsun; sit alanı 2. bi şifreyle girilsin hatta orda nickler de görülmesin ,böyle inanç tartışılıp insanlar birbirini çemkirsin dursun: Aslında bi anda sadece bir düşüncesinden dolayı birisini çemkirdiğini inancından ötürü ezdiğini oysa karşısındakinin iyi biri olacağını düşünsün evet böyle şeyler olsun.

Ayrıca dinle bilimin ne ilgisi var yahu yıllardır bilim insanıyım harun yahya dan başka dinle bağlantılı bilime rastlamış değilim :| Git çalış ekonomiden başka bilime engel yok kanımca bu coğrafyada :|

İslam bilim dinidir demek kuran-ı kerimde kimya,fizik,biyoloji,astronomi dersi veriyro demek değildir. İşte bizim söylediğimiz de bu, dediğimiz şudur Kuran-ı Kerim'de bilime önem verilmektedir, dünya konusunda elbetteki bilgiler vardır vs. Ama Kuran-ı Kerim'de bize trigonometri dersi verilmez. Dediğimiz ; İslam dini bilim e engel olmaz aksine bilimle ilgilenenleri destekler över. İşte bu sebeplerden dolayı belli bir döneme kadar İslam alemi denildiğinde, doğu denildiğinde bilim merkezi olarak anılırdı. Batı o kadar cahil değilmiydi, ikili yakınlaşmalardan sonra doğu dünyasından buluş almadılar mı? Şu anda Müslümanların geri kalmışlığı, bakın İslam'ın demiyorum çünkü Hz. peygamber "Bu din tamam olmuştur" demiştir, insanların İslamiyet'ten çok daha uzaklaşmasından dolayı olmuştur. İslamiyet'de esas teslimiyet e bağlıdır. Fakat bu teslimiyet sabah akşam namaz kılayım, orucumu tutayım dışarı çıkmayayım değildir. Evliya diye tabir ettiğimiz veli kulların fenni ilmleri de kuvvetliydi. 

Neyse demek istediğimi umarım anlamışsınızdır; İslamiyet bilim için bir engel teşkil etmemektedir aksine desteklemektedir. Şu anda Müslümanların geri kalmışlığı, pis olması, fakir olması hep dinden bu kadar uzaklaşmaktandır. İslamiyet çalışmayı öğütler, temizliği öğütler... İslamiyet yalnızca namaz kılmak, oruç tutmak değildir hayatının her alanında bu dine teslim olmaktır. Sözü fazla uzattım kusura bakmayın. Kelimeler kifayetsiz kaldı gibi. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mustang1
    mustang1's avatar
    Erkek

bir kişi inansın yada inanmasın bu yargı beni bağlamaz ve edilen küfüre karşılık güzel sözler söyleyecek kadar da polyanna değilim adamlar dine imalı küfürlerde bulunurken ban yemiyo ben örümcek ağı kaplamış düşünmekten yoksun beyinlerine laf söyleyince ban yiyiorum.. olsun ............

arkadaşın biride demişki hangi islma ülkesi gelişmiş zamanında dünya yı hangi ülke yönetmiş söle bakalım 17 milyon km kare ve 3 kıta sölesene dünyaya medeniyeti ve bilimi hangi ülke sölesene bana bunları avrupa insanları kıçını silmeyi bilmezken onlara tuvalet ve banyoyu  hamamı kim gösterdi sölesene a.p Ondan sonra bilinçsizce konuşursunuz arstırıp da konuşun biraz olur mu ..................

UmUt Bu ToPrAkLaRdAn GiDeLi ÇoK OlDu...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek
    mustang1 bunu yazdı:

Demek ki akıl islam ülkesinden kovulmuş, batıya kaçmış...

Peki bu nasıl olmuş derseniz insanlar şüpheden uzaklaştırılmış, siyaset, kolay yönetim adına koşulsuz itaat altına alınmış

Şüphe ve sorgulama ki bilimsel namustur, yani islam ülkesinde bilim namussuzlaşmıştır...

/Bilim yeri gelir kendinden de şüphe ede ki böylece gelişir/ 

Tuvalet meselesine gelince

Geçenlerde bir arkadaşım anlattı... Mısıra gitmişti.. Orada çok ünlü bir park mı, botanik bahçesi mi ne varmış..  "Araplar" diyor "yere çömelip istedikleri zaman entarilerinin altından hacetlerini görüyorlar, her taraf b?k öbeği " ancak asıl mısırlılar (antik mısısrlıların torunları) temiz insanlar...

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Micro_Sd
    Micro_Sd's avatar
    Erkek

6- Kafirleri azabla korkutsanda korkutmasan da birdir; onlar iman etmezler. 

7- Allah onların kalpleri ve kulakları üzerine mühür vurmuştur. Onların gözleri önünde perde vardır. onlar için büyük azab vardır. 

Bakara suresi 6-7. 

ttnet e kotam girsin
Toplam Hit: 10600 Toplam Mesaj: 70