folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Bir Asteğmenin Günlüğünden, Terör Niçin Bitmiyor?

Bir Asteğmenin Günlüğünden, Terör Niçin Bitmiyor?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dengesiz
    dengesiz's avatar
    Erkek
    Aynı kaynaklar PKK’lı teröristlerin son saldırı için 45 günlük ağır silahların katırlarla bölgeye yığıldığı ve bunca hazırlıktan ancak sonra saldırdıklarını söylüyor.

Bu demek ki Aktütün’e saldırı olacağı Dağlıca’ya yapılan saldırı gibi önceden biliniyor, istihbarat ediliyordu!

PKK’lılar askerin gözü önünde saldırı hazırlıklarını yaptılar!

Kim kusurlu kim değil, artık bunun çok fazla önemi yok. 

Ölen öldü. 17 eve ateş düştü. 

Ancak… Dağlıca’da görev yapan bir asteğmenin günlüğüne yazdıklarını tekrar hatırlamakta fayda var. 

Dağlıca komutanı Onur Dirik youtube’a düşen ses kaydında Dağlıca da görev yaparken şehit olan bir asteğmenin günlüğünden de bazı bölümleri okuyor.

Asteğmen günlüğünü sevdiğine hitaben yazmış… Sevdiğine hitabediyor, “bir tanem” diyor, “aşkım” diyor ve askerlik süresince, bence PKK saldırıları karşısında neden pasif kalındığını, terörün neden bitmeyeceğini çok iyi açıklayan sözlerini kaydediyor.

Yarbay Onur Dirik okuyor:

Şehit asteğmenin günlüğü:

“Bugün varya aşkım… Bu terörün bitmeyeceğine bir kere daha şahit oldum. 

Gözümüzün önünden on katır on kişi geçiyor, gidelim öldürelim diyoruz göndermiyorlar.

Helikopter çağırıyoruz yollamıyorlar. 

Bi de bunun üzerine adamları telsizlerinden de dinliyoruz. Hala elimizi kolumuzu bağlı tutuyorlar, çıldırıyoruz. 

Adamlar resmen önümüzden geçiyor. Biz de öyle salak saçma dağ başında bekliyoruz, neye kime hizmet ettiğimizi bilmiyoruz, 

ilk defa burada bulunuşumuzun boş olduğunu anladım.”

Yarbay Onur Dirik burada okumayı kesip “Of of… burada bize küfrediyor” diyor. Sonra okumaya devam ediyor:

“O sabah sana demiştim ya terörist ve dolu katırlar gördük bir şey yapamadık diye, şerfesizler ellerini kollarını sallaya sallaya gittiler yüklerini boşaltıp geri döndüler ve biz gene bişey yapamadık. 

Emir vermedi üstlerimiz. 

Gene gidelim dedik bırakın gitsinler dediler. Başlaym böyle işe dedik, elimizi kolumuzu bağladık. 

Ne kadar saçma bir şey. Çıldırdık çaresizlikten.

On tane adam vardı, parçalardık şerefsizleri. Manyak gibi durduk yerimizde.”

Şimdi… Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Kamuoyu belki hükümet bile orada neler olduğu hakkında çok fazla malumat sahibi değil. 

Aktütün karakolu vurulduktan şehitler verildikten bir gün sonra kamuoyuna duyuruluyor, hükümet bilgilendiriliyor. 

Söyleyecek başka söz yok. 

Çünkü söz bitti artık!

Doğru kişi olmak meselenin yarısıdır, diğer yarısı; doğru zamanda, doğru yerde, doğru kişilerle karşılaşmış olmanızdır.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fivestar
    fivestar's avatar
    Erkek

Kim yazdıysa yazmış harbiden saldırı bayraktepeye oldu hedef aktütündü fakat 15km yol 3saatte alınıyor o kadar dağlık taşlık azıcık baksanız görürsünüz arazinin düz olmadıgını hep tepeden gittiklerini sonuçta ihmal var tabikide vatan sağolsun :(

Ağırdır sevmelerim her yürek taşıyamaz, büyüktür umutlarım her omuz kaldıramaz
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fastottoman
    fastottoman's avatar
    Erkek

bugün star tv de aktütün mehmetçiklerini izledim ağladım resmen adamlar askerlik yapıyo ben resmen yatmışım yaw...

allah bugünlerimizi aratmasın ama hergeçen sene kötüye gidiyor malesef... 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmotioN
    EmotioN's avatar
    Erkek

kaynak warmı acaba ?

bana inandırıcı gelmedi çünkü..

bazıları için karanlık , korkunun kaynağıdır.bazılarınında tek bildiği şey..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bortecine357
    bortecine357's avatar
    Erkek
    bu ülkede terör bitmez bizim torunlarımızda pkk yla savaşcak belki ozaman daha güçlü olcaklar kürtleri savunuyoruz martavalına daha çok ülke inancak belki belki madenler yüzünden bir savaşta türkiyede çıkacak amerika şimdi olduğu gibi yine pkk yı desteklicek bu sefer öle üstü kapalı değil evet destekliyorum varmı lan dicek pkk nın bitmesi içinde ırakla suriyeye girip orayı dümdüz etmek gerekir tabi bu tek başımıxa olmaz türk birliği lazım bizim şerefsiz hükümetimiz abd kucağından inip rusyanın kucağına otursaydı şimdi böle olmazdı ne diyelim allah  tüm şehit ailelerine sabır versin

SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR SEN SAHİP OLURSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efsun
    efsun's avatar
    Erkek

Bi sigara içip gelicem burdan editler mesajımı okursunuz...(Sigara bitti başlayabiliriz)

bir kaç ay yada gün  önce yada herneyse,  Güneyde suriye  topraklarına bakıyoruz  ve alabildiğinize düzlüklerle dolu bir yer  , nöbetçilerimizde termal kameralar ,nikonlar, full teçhizat ve mühimmat ,son teknolojiye sahib TSK bünyesinde tamamen en üst koşullarda tutuluyruz askerlerimizin psikolojileri hat safhada hepsi birer çakı gibi askerler, vur deseler derisini yüzerler canını ver deseler düşünmeden verirler...

Günlerden bir gün  15 ay boyunca gelen mesajlar yine gelior yine PPK-kongral gel terör örgütü yine aynı şeyler, ilgi A. yazısı gereğince sonra B-C-Ç diye gidiyor ve bi bakıyoruzki yine geçiş war, gün tarih saat aynen veriliyor herkes tam teçhizat bekleniyor , güvenlik hat safhada ve derken zaman gelip çatıyor ve kimseler yok,  beklenen olmuyor ve askerler derin bir soluk alıp gidiyorlar ve  güvenlik 3 5 gün daha  hat safhada tutulup normal rutin  çalışma şekline dönülüyor,

Sınır karakollarında bulunan asker sayısı 20 taş çatlasın 25 nadiren 30 u  kişinin oldugu görünmüştür, her nöbet 4 saat tutulduğunu varsayarsak ve 8 saat istirahat hakları olduğunu düşünürsek , gün içinde 2 nöbet 16 saat istirat etmeleri gerekiyor fakat bakıyoruz ki askerler, 4 saat nöbet 4 saat istirat şeklinde 3 parti yapıp 24 saatin sonunda şanslıysalar 8 saat istiratlari oluyor, nöbete giderken ve gelirken kaybedilen minimum 1 saati saymıyoruzki TSK da zaman kaybı diye bi kavra yoktur, Gün gelir Nöbete gidilen araç arızalanır genellikle haftanın 3 günü arızalıdır 3 günüde bakıma gider  komutanın keyfi gelipte yaparsa 1 uzarsa 2-3 günü bulur 1 hafta askerler karakollarında araç olmadan yürüyerek nöbet yerlerine giderler buda onlara spor olur(komutanlar spor diyor) yaklaşık 1-1.5 saat yürüşten sonra nöbeti devralırlar ve 4 saatlik maraton başlar uyumak yok oturmak yok  sadece gözetleme ve dinleme yapılır,  istirat saatlerinin gelmesini beklerlerki buda yaklaşık 24 saat sürer =) 

Bunlar yapılırken her ne koşulda olursa olsun asker hala askerdir ,yeri gelir asker nöbette Uyur , yer, içer  yakalanmadıgı sürece serbesttirki yakalandıgı zaman 7 gün disko'da belki 20 yaşında belki 30 yaşındaki çocuk yada adama gardiyanım çeker, ızdırap dolu 7 gün başlar ve bitmek bilmez derken gün gelir çıkar ordan tekrar karakolda nöbete gönderilir bi bakarlarki çocuk  10 gün sonra kafasına sıkmış Ama oda ne? Çocuk Vatan Haini olmuş, 

Askerler ya , ellerinde silah bellerinde kasatura ölüme bile giderler evet ölüme giderler çünkü askerlerin yapabildiği tek şey ölüme gitmektir,

İç Hizmetleri Kanunu MADDE-87 ilgi bilmem ne Derki; Karşıdan taarruz ateşi gelmediği sürece  karşılık verilmez taarruz ateşi geldiğinde önce  bulundugun yerin tim komutanına sonra bir üstüne bilgi vererek emir beklersin, hep beklersin hiç gelmez o emir , o emri kim veriri bilinmez, gecenin kör şafağında görüş açısının  2 metreye düştüğü o lanet olası çölde  emir gelmez beklersin beklersin  , Sonrasıda   şehit der'ler sararlar sarmalarla 3-5 komutan gelir acılarını paylaşırlar  olan yine  onu doguran anaya olur, hikaye gibi oldu : S ne kadar tuhaf

-----------------------------

Yakalım Bi Sigara daha...

Her türlü piping işleriniz itina ile yapılır.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jayde
    jayde's avatar
    Erkek
    bende buna benzer bişeyi askerlik yapan bir arkadaşımdan duymuştum.adamlar sürü halinde karakolun 500 metre ötesinden geçiyolarmış ama emir gelmediği için ateş edilmiyormuş.var mı böyle bişi ya
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

abi malesef kimse takmıyor bişeyi Türkiye dişlerini göstermediği sürece bitmez bu terör...

hep aynı manzara be kardeşim birde ilerleme kaydedin yahu bu işin sonu hep bizemi dokunur ? şimdi haberlere bakıyorum talabani yok tutuşmuş mutuşmuş diyorlar 1 gram alakası yok 350 kişi basmış diyorlar oda yalan a.q artık laf değil gerçek bir icraat lazım halkda bıktı artık...

bizim anamız ağlayacağına o orosbu çocuklarının anası ağlasın.

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

yazının benzerini kışın gece 4civarı 1990lı yıllarda operasyona çıkmış Postabaşı anlatmıştı.inanmamıştım ama bu bir gerçektir.

X ER: Komutanım şu kayanın ardında 2 kişi gördüm mevzilenip ateşe başlayalım mı ?

X Komutan : Yok, siz yanlış görmüşsünüzdür bırakın vs.

Fakat hep böylemidir? Asla.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kabuCe
    kabuCe's avatar
    Erkek
    Kaynak soranlara:   http://www.youtube.com/watch?v=RW18KmODKBk

...Orada Olmayan Adam...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bortecine357
    bortecine357's avatar
    Erkek
    mayrip bunu yazdı:

yazının benzerini kışın gece 4civarı 1990lı yıllarda operasyona çıkmış Postabaşı anlatmıştı.inanmamıştım ama bu bir gerçektir.

X ER: Komutanım şu kayanın ardında 2 kişi gördüm mevzilenip ateşe başlayalım mı ?

X Komutan : Yok, siz yanlış görmüşsünüzdür bırakın vs.

Fakat hep böylemidir? Asla.

okadar değildir görevini bilen herkes gereğini yapar güney doğudaki komtanlarda kolay kolay bırakın gitsin demez kimsede askere kabahat bulmasın asker çatır çatır savaşıyo görüyoruz rütbelisi rüytbesizi fark yok orda  

SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR SEN SAHİP OLURSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR
Toplam Hit: 5523 Toplam Mesaj: 43