Bir Asteğmenin Günlüğünden, Terör Niçin Bitmiyor?
-
bortecine357 bunu yazdı:
-----------------------------
mayrip bunu yazdı:
-----------------------------yazının benzerini kışın gece 4civarı 1990lı yıllarda operasyona çıkmış Postabaşı anlatmıştı.inanmamıştım ama bu bir gerçektir.
X ER: Komutanım şu kayanın ardında 2 kişi gördüm mevzilenip ateşe başlayalım mı ?
X Komutan : Yok, siz yanlış görmüşsünüzdür bırakın vs.
Fakat hep böylemidir? Asla.
-----------------------------okadar değildir görevini bilen herkes gereğini yapar güney doğudaki komtanlarda kolay kolay bırakın gitsin demez kimsede askere kabahat bulmasın asker çatır çatır savaşıyo görüyoruz rütbelisi rüytbesizi fark yok orda
----------------------------- -
birazda TSK` yi yipratma politikasi diyorum...
-
kabuCe bunu yazdı:
Kaynak soranlara: http://www.youtube.com/watch?v=RW18KmODKBk
-----------------------------videonun tamamını dinlediğimde çok saçma olduğunu farkettim ve msajımı düzenliyorum.gerçek olabileceğine inanmıyorum hatta ses klibinin giydirildiği video da da pkk propagandası var.
-
video banada pek inandirici gelmedi acikcasi
serefine soktuklarim,daglarda esseklik yapip hayvan gibi yasiyorlar ve hicbirzaman olmayacak olan devleti kurmaya calisiyorlar
ama ben yinede büyük suclu olarak,Tayyip Erdogani görüyorum,yaziklar olsun!kici kirik pkk Koca Türk ordusundan 10ar 20ser asker öldürüyor,adaletmi bu!
-
Conquer bunu yazdı:
-----------------------------video banada pek inandirici gelmedi acikcasi
serefine soktuklarim,daglarda esseklik yapip hayvan gibi yasiyorlar ve hicbirzaman olmayacak olan devleti kurmaya calisiyorlar
ama ben yinede büyük suclu olarak,Tayyip Erdogani görüyorum,yaziklar olsun!kici kirik pkk Koca Türk ordusundan 10ar 20ser asker öldürüyor,adaletmi bu!
Haklısın ama kıçı kırık pkk diyip geçmemek gerek adam o dağlarda o askerlerden fazla kalmış ve saldırdıkları aktütün karakolu bile değil bayraktepe denen yer orayı 60 asker savunuyor 300 pkk ya karşı zaten ki pkk doçkalarla falan saldırıyor ağır silahlarla -
evet bir kişinin asker olması doguyor anne gozu gıbı bakıyor buyutuyor acı tatlı 20-25 sene veriyor askere gonderiyor...askerde ne oluyor?askerde şehit oluyor..arkasından ne oluyor?bakmısın vatan sagolsun bakmıssın acınızı paylasıyoruz..şehitler olmez vatan bolunmez eveett üzerimize dusenı yaptık tamam diyoruz ve şehidimize mezarlıga kadar refakat ederek bırakıp gelıyoruz onları evet ya bundan sonrası?
bundan sonrası o şehitler ölmez vatan bolunmez diyen kişiler tekrar yaptklarına geri donuyorlar kımı vergi kacırıyor kımı devleti s1kiyor..artık öyle bir durum almıskı aslında kımse kımsenın onemsedıgı de yok artık yozlasmısız eger yozlasmamız olsaydık her gun haberlerde 1 şehit 2 şehit haberlerine tepki gosterirdik..Hayır buda yok!! alıştık e artık her gun 1- 2 normal diyenlerimiz var bu 15-17 leri gorunce :S..
evet gelelim gazetelerinde acımızı paylasan şerefsizlere..yazıyı 2 gun yazıyorlar paralarını kazanıyorlar ve o or.spu cocuklarına hizmet ediyorlar...biz sadece hala hala bakıyoruz elimizden bir şey gelmiyor ki...değil mi ama ?
şöyle yorumlara bakıyorum kımı askere sucluyor kımı hukumeti kımı otu kımı boku sucluyor ama hiç kimse suçu kendinde aramıyor buna ne demeli?
Herkes otcu olmus bokcu olmus onu bir takım tutarmıs gibi savunuyor aynen şöyle diyorlar "Yensende Yenilsende Kalbimiz Sende" işte bu türübün tezahuratlarını tekrarlarcasına..
tabana indik birde tavana cıkalım..dun bir tv programını gezerken gordum dedim ki Allah Belanızı versin ki olay da sudur bir partyinin genel başkanı cıkıp tv de mal varlıgını tartısıyor hala lan eriyoruz bitiyoruz tukenıyoruz be hay sizin varlıgınıza neyse biir diğerine geçiyorum tv nin diğerinde o o çocucugudur yok bilmem kaç kişi var meclisde sempatizan ef püf herkes birbirine bok atıyor sabah bakıyorum herkes temizlemeye çalısıyor..bir ulke boyle mı ynetilir arakdaslar iktidarından mualefetine kadar ha size soruyorum boyle 1 gun geciriyorlar?
neyse biraz isyankar oldu Saygılar sevgiler
-
Tabi ya en büyük suçlu Tayyip , 1992 deki aktütün baskınında da en büyük suçlu tayyipti diğer baskınlarda da. Genelkurmay aktütün karakolunun çok daha önce oradan taşınmasını istedi de tayyip izin vermedi.Baksanıza asker tayyibe rağmen taşınmasını istemiş bu seferde tayyip ödenek vermemiş.
tayyip olmasa terör anında duracak.en büyük suçlu tayyip.siz de bu züğürt tesellisi ile kendinizi avutmaya devam edin .
350 kişi olduğu söylenen pkk lı piçler kendi toprağımızda bize baskın düzenliyor , bunca askerimize , bordo berilimize, komondamıza , teczizatımıza rağmen sadece 23 ( belki de bulunamayanlarla 50 ) kayıp veriyor ama kalan 300 terörist ortadan kayboluyor siz burda en büyük suçlu tayyip diyerek kendinizi kandırıyorsunuz hala böyle kahpece bir saldırıyı siyesete alet ederek yapılan yanlışları görmeyerek pkk nın ekmeğine yağ sürüyorsunuz.
Uyanın beyler , birileri bizi ayakta uyutuyorlar.Terörden beslenenler bu sorunun çözülmesini istemiyorlar.Terör oldukça onlar bu ülkenin vazgeçilmezi (!) olarak kalmaya ve istedikleri gibi ülkeyi yönetmeye devam edecek.Ergenekon gibi bir örğütün pkk ile ve diğer terörist gruplarla olan bağlantısı terörden geçinenlerin olduğunu ve bunların askeriyenin içinede sızdıklarını çok iyi ortaya koyuyor.
selam ve dua ile,
-
bortecine357 bunu yazdı:
bu ülkede terör bitmez bizim torunlarımızda pkk yla savaşcak belki ozaman daha güçlü olcaklar kürtleri savunuyoruz martavalına daha çok ülke inancak belki belki madenler yüzünden bir savaşta türkiyede çıkacak amerika şimdi olduğu gibi yine pkk yı desteklicek bu sefer öle üstü kapalı değil evet destekliyorum varmı lan dicek pkk nın bitmesi içinde ırakla suriyeye girip orayı dümdüz etmek gerekir tabi bu tek başımıxa olmaz türk birliği lazım bizim şerefsiz hükümetimiz abd kucağından inip rusyanın kucağına otursaydı şimdi böle olmazdı ne diyelim allah tüm şehit ailelerine sabır versin
hocam sacmaladıgınn farkındasın değil mi ha amerikanın kını yemısın ha rusya..kendi ülkeni dusun kendi ulkeni?bir rusya olacak konumda ama sizin gibi kucakcılar yuzunden olamıyoruz :S -
birileri çatışmamayı etliye sütlüye dokunmamayı tercih eder .
karakolumuz sağlam değil der birileri.
birileri o karakol kaçakçıları önlemek için kurulmuştu der.
birilei aktütün baskını sırasında golf oynamaya devam eder.
birileri kürt düşmanlığını körükler kardeşleri kaynaştıracağına kapıştırır..
birileri istihbarat gelen teröristlere baskna gitme emri vermez durdurur.
TSK yı eleştirmek TSK yı güçlendirmektir yıpratmak değildir.
birde gazilerin olayı var.
en başta çocuk harçlığı gibi maaşları var.
çatışmada gözlerini kaybediyor bir yedek subay,yani bir asteğmen.
gatada sivil!! iştirakçi olarak tedavi görüyor .
bir arkadaş şehit oluyor ama sonra şehittir kararı iptal ediliyor ,yani şehitliği geri alınıyor..
bir rütbeli subay sırtından yiyiyor mermileri ama gazilik ünvanı verilmiyor.gazi olmak için illede mermi yiyip sakat kalmak gerekiyor.
yaniiii mermi yediniz ama sakatlanmadınız işte ozaman size gazilik yok..
-
son zamanlarda askerden yeni gelen arkadaşlarımdan duyduklarım beni tsk'dan tam anlamı ile soğutuyor bir değil iki değil her gelen arkadaşım aynı şeyi anlatıyor hepsi akıllı başlı orduya güvenen insanlarken şu anda hepsi birer anti militarist ve ülkenin bulunduğu durumu biraz daha yakından çarpıcı ve şok edici bi şekilde grdükten sonra akıl sağlıkları bozulmuş hepsi psikolojik yardım alıyor şu anda..