Bir Çok Günaha Maruz Kalıyoruz. Kendimizi Affettirmek İçin Ne Ve Neler Yapmalıyız?
-
el_turko bunu yazdı:
-----------------------------ne bileyim bos bir zamanimda kafama takildi,hepimizin bilerek ve bilmeyerek yapmis oldugumuz günahlarimiz vardir
elbette,günahlarimizi yüce yaradana affettirebilmek icin sadece namaz ve dua yeterlimidir,sizce arkadaslar neler
yapmamiz lazim ve yapabiliriz
-----------------------------
-kendini affettirmek için yapman gerekenler boş zamanında kafana takılmaması lazım. herzaman aklında olması lazım.-bence namaz ve dua yeterli olmaz. bunun yanında iyi ahlak, hoşgörü, namustan tut da arkadaşlarınla geçinmene kadar herşey eksiksiz günah veya sevap hanene yazılır. ama bence veya bizce yeterli olanları merak etme. herşey düzenli bir şekilde en büyük kaynak Kuran-ı Kerim'de mevcuttur. ordan öğren.
-bilerek işlediğin günahlar biraz zor affolur. örnek: zina, günah olduğu biliniyor ama zevk için gidiliyor. ama Allah affetsin ne diyim ..
-
1 Gusul + 1 Abdest + 3,5 rekat namaz.
3 fatiha + 2 ayet kürsü...
Edit//
Ben kolaya kaçayım diyorsan, bizim ordaki kilisede papaz 5 ytl ye günah çıkarıyo bana ulaş msn den. Hafta sonu gidelim.
-
Sen sor bakalım kaç kişi gusul almayı biliyor
-
benim bildiğim töbe kapısı her zman her insan için açıktır. Hata Yapmayan İnsan Olurmu yaa. hata yapa yapa anlarsın neyin ne olduğunu. hata yapıp ondan ders çıkartmak önemli. ama zırt pırt aynı hatayı yapıp firex in anlattığı gibi de yapıosa hayır etmez o adam. benim bazı akrbalrda vardır öle akşama kadar islam ı yaşıoz der dedikodu etmekten kendini asla almaz, ona buna bişiler der iğnelemeye çalışır kendini afedersin sadrazamın sol şeyi görür. bu konu da uzar gider ben söylüyüm...fazla bişi demicem.
edit: west abartma bilader :D
-
temem :))
-
Hocam hiçbirimiz peygamber deiliz elbet çok günahımız olacak.Özellilede cenabetlik konusunda:Ç:D Nese o kdar takma günahlarını içinde hep iyi niyet olsun namazda kılmaya çlaış kur-an oku ben çok istiyomda hep yarıda kalıyo :S
-
dinini bilmiyorum ama bütün dinler için yalan rıya hırsızlık bozgunculluk günahtır...müslümansan dinde bütünlük vardır kitap ve sünnete uy yeter exra bişey yapmana gerek yok.....(eger hristiyansan HAYVANla irtibat kur 5ytl imiş)
-
ozoglan bunu yazdı:
-----------------------------1-günahtan korkuyorsan uzak durcaksın
2-ha günahı işledin öleyse tövbe etceksin
3-günahlarimizi yüce yaradana affettirebilmek icin sadece namaz ve dua yeterlimidir
bunu hangi kul bilebilir?1ölçüsmü varki sana yeterli olup olmadını söyliyelim?
----------------------------- -
sigara icmek günah degil::) mekruhtur:D
-
emuxa bunu yazdı:
-----------------------------ozoglan bunu yazdı:
-----------------------------1-günahtan korkuyorsan uzak durcaksın
2-ha günahı işledin öleyse tövbe etceksin
3-günahlarimizi yüce yaradana affettirebilmek icin sadece namaz ve dua yeterlimidir
bunu hangi kul bilebilir?1ölçüsmü varki sana yeterli olup olmadını söyliyelim?
-----------------------------farkında degilsın galiba yaptıgımız herşey günah sigara içmek günah içki içmek günah agaçları kesmek günah daha saysam bitmez arabaya motora binmemiz günah nasıl uzak durmayı düşünüyorsun günahlardan ?
-----------------------------Oldu olacak bilim ve teknoloji de günâh deseydin hoca , ne yaptın yahu ?