folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Bir İnsan Böbreğini Satmalımı ?

Bir İnsan Böbreğini Satmalımı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

hocam o 11bin dolar felan insanıyo musun ki sen ona? ya da inanan var mı? 11bin doları ömrü hayatında görmemiş insanlar var memlekette milyon tane. memleketin zenginleri ne kadar zenginse artık, ortalamaya vurunca o kadar fakire rağmen kişi başı gelir o kadar çıkabiliyo :) :) var gerisini sen düşün.
    kişisel yorum olarak bende satmam ama tabi bekara karı boşamak kolay, hiç bi çıkmazı olmayınca insanın neler yapacağı hiç belli olmaz, çocuğum var felan yazmış bir tanesi, belki o post fake tir ama illa ki bu durumda olanda vardır.

.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Triumph
    Triumph's avatar
    Erkek

kisi basina gelirle, yada ulkenin ekonomik durumuyla alakası yok. bir insan hiç parası yokken gidip 40 milyar borç yapmışsa kendi suçudur. bu ülkede kimse açlıktan ölmez. devlet, belediye, şirketler, stk'lar hiç olmadı komşusu, eşi, dostu, hemşerisi iki lokma ekmek verir. bir insan böbreğini satacak kadar kafayı çizdiyse ya borca batmıştır yada çalışmak yerine kolay yoldan kısa süreli gelir elde etmenin peşindedir. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opusdei
    opusdei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bir insan ne kadar çaresiz olursa olsun organlarını satmamalı. Bir şekilde yaşıyoruz. 40.000 tl borcu varmış böbreğini satıyormuş. Hocam şuan benim dayımın 80.000 tl küsür borcu var. Adam ölsün o zaman amk... Bunların altında başka bişey ararım ben. Kesinlikle cehalet !

Bugün böbreğini satar borcunu kapatırsın. Yarın o böbreğin eksikliğinden dolayı rahatsızlıklar doğar. Onlarla mücadele ederken eskisinden daha fazla borçlanırsın. Zaten eksiklik olduğu için üstesinden gelemeyip ömrünükalitesiz bir yaşam olarak tüketip gidersin...

opusdei | ツ Ego sum qui sum | Travelmate, Gourmet, Funny, Unlimited, Enjoy life, uploading...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    harddeath0070
    harddeath0070's avatar
    Erkek
    Noneyim bunu yazdı

Piyasayi dusurmesinler amk

yapıcan yorumu .........:d.

Kafan seni dağıtmadan sen onu dağıt...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

Acınası haldeyiz.. Milli gelir de 11,000 dimi... züküyolar bizi hacılar

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ben yazacaktim, joe daha once davranmis.

Edit: yorumun bu bolumunu sileyim.

Onu bilmem de ileride karacigere acayip ihtiyacim olabilir. Lazim olursa TBT ye konu acayimmi acaba.

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Bugün satarsın böbreği hacı, borcu kapatıp biraz rahatlayınca kredi çekip bir böbrek alırsın tamamlarsın ikiye.

Piyasa iyi gibi lan, sermayeyi böbrek işine mi yatırsam? Bir deepfreeze alırım, bir sürü de böbrek alır içinde saklarım.

krypt tarafından 01/Kas/12 11:20 tarihinde düzenlenmiştir

while (1<2)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek
    KrypT bunu yazdı

Bugün satarsın böbreği hacı, borcu kapatıp biraz rahatlayınca kredi çekip bir böbrek alırsın tamamlarsın ikiye.

Piyasa iyi gibi lan, sermayeyi böbrek işine mi yatırsam? Bir deepfreeze alırım, bir sürü de böbrek alır içinde saklarım.

hacı 30 40 a satıyon organ mafyası onu gidip zengine 150 200 e satıyo.

yani alacak olursan 100 den başlıyo :)

Allah muhtaç etmesin satmaya diyelim....

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cupofcoffee
    Cupofcoffee's avatar
    Erkek

Memleketin hali perişan , Türkiye şartlarının üzerinde  para kazananlar olduğu gibi  çok altında  kazananların sayı daha fazla, insanlar az kazanmasına rağmen oluşturulan tüketim kültürü nedeniyle evinde Lcd tv'si , cebinde Iphone'u  olsun istiyor. Kimse bulunduğu durumu kabullenemiyor ve daha iyi durumdaymış gibi göstermek istiyor kendini. Populer tüketim ihtiyaçlarına yetişemeyince'de çaresizlikler başlıyor maalesef.

"Rızık isteyene Kanaat yeter"

Gerçek bir akıl, yalanlar ve yanılsamaların arasından kaybolmadan yolunu bulur. Gerçek bir kalp ise zehir dolu nefrete zarar görmeden dokunabilir. Bu zamanın içinde karanlık büyümeye devam etse de, her zaman aydınlığın etrafı arıtması için eğilmeyi de bilir.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Organ satışı saçmalıktan başka bir şey değil benim gözümde. Tamam, yaşarken başkasının da yaşaması adına bağışlarsın, o ayrı mesele. Ama o anlık para geliri uğruna bir organından vazgeçmeyi ancak cahilin de bayrak tutanı düşünebilir. Maşallah, görüyorum ki bizim ülkemizde de bol bol bayrak tutan var :P

Neymiş, borcu varmış, organını satacakmış. O adam böbreğini satmadan önce parayı/krediyi nasıl kullanacağını öğrenmeli. Böyle bir halt yiyen adam daha sonra ne yapacak? Alışmadık g.tte don durur mu? Satacak böbreğini, alacak parasını. Eee sonra? Aynı borcu tekrar yapar bu kafayla. Bu sefer neyini satacak? Dalağını mı, karaciğerini mi :P

Bazı insanlarımız anlamıyor, hiçbir zaman da anlayacakmış gibi durmuyor. Sağlıktan öte bir şey yoktur. Para, mal, mülk her şey geçici. Sağlığın yerinde oldukça her şey yerine konur. Ama sağlık elden gittiğinde işin biter. O saatten sonra ne kendine hayrın olur, ne ailene, ne yakınlarına... Üstüne üstlük millete yük olacak. Allah kimseyi bu duruma sokmasın.

Adam 2 çocuk babasıymış, böbreğini satacakmış. Aklına tüküreyim ben onun. Satınca ne olacak? Sağlığı elden gidince o çocuklara kim bakacak? O adama kim bakacak?

Bir de işin şu boyutu var: Devlet tarafından yapılmıyor. Organ mafyası bu işe bakıyor ki, ne vasıftaki hangi doktorun sizi ameliyat edeceği mechul. Yani operasyon esnasında masada kalma ihtimali bile var. Bu insanlar bunu düşünemeyecek kadar aptal ise, Allah onun karısına ve çocuklarına yardım etsin. Ne diyeyim :P

Konuyu çok başka mecralara da taşıyasım var ama zaten yazım uzun olmuş. Daha fazla uzatmanın da anlamı yok. Zahmet edip de okuyan arkadaşlara teşekkür ederim.

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
Toplam Hit: 4131 Toplam Mesaj: 34