folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder BIRI CEM UZAN MI DEDI??



BIRI CEM UZAN MI DEDI??

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NeCRoMaNCeR
    NeCRoMaNCeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Ağustos/2002
    Erkek
    cicero bunu yazdı:
    -----------------------------
    oyunu bizim lafimiza gore atacaksan hic zahmet edip de, sabahin korunde secim sandigi sirasina girme kardes..
    -----------------------------
    kardeş eğer bunlardan iyisini birisi ispatlasın dediğin gibi yaparım...

    Her zaman dürüst ol ki ihtiyacın olunduğunda yalana başvurabilesin!!! (NeCRoMaNCeR)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Delikanlimm
    Delikanlimm's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ocak/2004
    Erkek
    Ben Cem Uzani da ,Tayyip Erdoğani da desteklemiyorum.

    Ancak Şunu söyleyeyim, dolar,euro düştü diye ülke açığa çıkmış değildir.

    Unutmayalım ki önceki krizlerde de döviz iyice düştükten sonra KRIZ PATLAK VERMISTI..

    CHP kendini yırtıyor bugün ama kimse tınlamıyor.Yani medya duyurmuyor bunu.Medya iktidardan yana çünkü karşı çıkarsa eğer STAR gibi olacaklarını biliyorlar.

    AKP başa geldikten sonra askeriyeden kaç tane önemli kişi EMEKLİ oldu biliyor musunuz?

    Ve emekli olacak kişiler arasinda kimler ve kaç kişi var bunuda bilmemiz gerek..

    ŞERİAT gelecek demiyorum ama ona benzer bi sorunla başbaşa kalcaz!

    Bunu bize Delikanlimm demişti bir zamanlar dersiniz artık,,,





    -- Http://www.Durduramazsiniz.Net - Http://www.SanalSayfa.Com - Zaman Kötü, Kolla Götü..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OwerDosE
    OwerDosE's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2004
    Erkek
    Deniz baykal"da aynı soyun boku.. O adamdan bişey olmaz.. O olduğu sürece CHP"de daha fazla var olamaz.. Bi arkadaşta dooru yazmış, güldüm vallahi:"BİRİ OROSPU ÇOCUĞU MU DEDİ?"

    -Senin baban nerde? Yoksa sen piç misin? -Nıhayır! Nıhayır! Babam var benim!! -Hani nerde o zaman? Piçsin işte! PİİÇ PİİÇ!!!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zreul
    Zreul's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Aralık/2003
    Erkek
    yani şimdi ne gerek war bunlara ne gerek var başımıza ibne tayyipi geçiripte sonra nasıl olsa ordumuz var demeye ve ne gerek var başka aydınları kubilayları yobazlara şehit vermeye ne gerek var zaten geride kalmış ülkemizi bi 2o yıl daha geriye götürmeye burdan tayyipçilere sesleniyorum aklınızı başınıza toplayın sonra hem bu ülkeyi savunmak için bize sıkıntı çektirceksiniz hem siz sıkıntı çekceksiniz

    Başkalarının bilgisiyle bilgin olabiliriz, ama ancak kendi aklımızla akıllı olabiliriz.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Delikanlimm
    Delikanlimm's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ocak/2004
    Erkek

    Öyle birgün gelecek ki birçok şeye pişman olacaz ama biçak karpuzu yarmış olacak..

    Ne uhu,ne bally ne de teknoloji onu eski haline getiremeyecek...


    -- Http://www.Durduramazsiniz.Net - Http://www.SanalSayfa.Com - Zaman Kötü, Kolla Götü..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Birisi
    Birisi's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Kasım/2003
    Erkek
    Zreul bunu yazdı:
    -----------------------------
    ne gerek var başka aydınları kubilayları yobazlara şehit vermeye
    -----------------------------


    Sehit kimlere denir bi arastir istersen

    Hersey Zor..Yasamakta..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kufurserbest
    kufurserbest's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Kasım/2003
    Erkek
    akp nin enflasyonu dusurdugunu iddia edenler SIYASET ile EKONOMI ile ilgili oldugunu zanneden bildigini zanneden arkadaslar

    1 - SADECE KUCAKTAKILERDEN VERGININ ZORLA ALINDIGI , ALINABILDIGI BIR ULKEDE ENFLASYON DUSMEZ

    2 - TUM GIDER ve GELIRLER KAYIT !!?? ALTINDA OLUR , ENFLASYONA MUDAHALE SANSINIZ OLUR , BU ULKENIN EKONOMISININ YUZDE 60 I KAYIT DISIDIR . KAYIT DISI EKONOMILERIN OLDUGU ULKELERDE ENFLASYON SADECE GAZETE BASLIKLARINDA DUSER

    3 - YUZDE 60 KAYIT DISI DEMEK , PARANIN , NAKIT DEGERIN ( YASTIK ALTI ,ALTIN , GUMUS , kayit disina KARA PARA DA GIRER vs vs ) KONTROL EDILEMEMESI DEMEKTIR .

    4 - HICBIRSEY BILMIYOR EKONOMIK TERIMLER HESAPLAMALARDAN ANLAMIYORSANIZ , BU NORMALDIR ANCAK DURUM BU OLDUGU HALDE "DUSUYOR DUSTU WAY ANASINI HELAL BE " DERSENIZ KOMIK DURUMA DUSURURSUNUZ KENDINIZI .

    ENFLASYONUN DUSTGU ULKELERDE EK VERGILER GELMEZ !
    ZAM GELMEZ ! TAAA MARMARA DEPREMINDE KI GECICI ! VERGILER , KALICI HALE GETIRILMEZ ! TUM KITLERE ZAM YAPILMAZ ! IMF DEN BORC ALINMAZ !

    5 - AYDIN DOGANIN GEZETELERI BUNLARI YAZMAZ ! YAZAMAZ ! CUNKU ARKA PLANDAKI SIRKETLERINE KREDI ! CIKMAZ MALIYE DEN . EN SON PETROL OFISININ KREDILERININ ERTELENMESI ORNEGINDE OLDUGU GIBI .

    SEN YAZMA AL KREDIYI SISIR DUR BENI , BU MILLET OKUZ NASILSA MODUNDA , YAZMA , KREDIYI AL , ALDIKLARINI DA ERTELEYEYIM , IHTIYACIN OLURSA DANISIKLI DOGUSU VARDIR .

    6 - ENFLASYONUN DUSTUGU BIR ULKEDE ITHALAT IHRACAT ILE PARALEL GIDER , CILLER IN GUMRUK BIRLIGININ , AB YE GIRECEGIZ SEVDASIYLA YANI TUM AVRUPA NIN MALLARINI SIFIR GUMRUKLERLE BIZIM GUMRUKLERIMIZDEN GECISINE IZIN VERILDIGI SATISININ YAPILDIGI BIR ULKEDE , SIZ AYNI SEKILD EMALLARINIZI GONDERMEK ISTEDIGINIZ ZAMAN IHRACATCI TONLARCA GUMRUK ODUYORSA

    YANI ITHALAT SIFIR GUMRUKLU YILLARDIR YABANCI MAL DOLDURULUYOR ULKEYE , MALIN URETILDIGI ORNEGIN ALMAN BUZDOLABINI ALDIGINIZ AN , O DOLABIN URETILDIGI FABRIKADA KI ALMAN ISCIYI ISTIHDAM EDIYORSUNUZ SIZ ALDIGINIZ ALMAN MALI ILE .

    ANCA KAYNI TURK MALI ALMANYA YA GIDEMIYOR GIDEN DE GUMRUKLU GITSE DE ALAN YOK ,YANI IHRACAT YOK DOVIZ GELMIYOR ULKEDEN USTELIK KENDI PARAN HIZLA CIKARKEN .

    YERLI URETICI CAN CEKISIYOR , DARAAGACI DA AB AYAGINA GUMRUK BIRLIGI OLMUSTUR .

    ITHALAT IHRACAT BASKA DUNYANIN HICBIR ULKESINDE BOYLE DENGESIZ VE ACIK VERMEZ . SEN HAZIRDA KI BORCLARINI , YURTDISINA SATTIGIN MAL YURDA GELEN MALDAN FAZLA OLUR KI BORCLARINI KAPATIRSIN . DURUM ZATEN BUNUN TERSI IKEN , HAZIR DOVIZ KACARKEN , ENF-LAS-YON DUSMEZ.

    NIYE TELEVIZYONLARDA YABANCI YATIRIMCI AMAN YABANCI SERMAYE DIYE YIRTINIYORLAR ZANNEDIYORSUNUZ ?

    GELENI ZATEN RUSVETTI YOK BELEDIYEYE ARAC BAGISLAYDI ZATEN ANASINI BELLIYORUZ YABANCILARIN GELEN KACTI BIR DAHA GELIR MI ULKEYE ?

    TUM BUNLARIN OLDUGU BIR ULKEDE , TURBANIN , SAKALIN , IKTIDARIN DAHI ARAP GORUNTUSU VERDIGI BIR ULKEYE SIMDI SIZ AMERIKAN OLUN AVRUPA LI OLUN , ORTADOGU YA GELIP PARANIZI YATIRIRMISINIZ TURKIYE GIBI BIR ULKEYE ? RUSVET HERYERDE , YOLSUZLUK HER YERDE , ADAM KAYIRMA TORPIL , YESIL SERMAYE DOLANDIRICILIGI , BINBIR TURLU REZILLIGIN OLDUU BIR ULKEDE HANGI AKLI BASINDA YABANCI YATIRIM YAPAR ? SIZ OLSANIZ GELIR MISINIZ ?

    HAL BOYLE OLUNCA , ULKEYE HICBIR ARTI NAKIT GIRISI YOKKEN ENFLASYON DUSMEZ !

    EN BASITI ; BATAN BANKALARIN SU SON 5 YILDA BIZE HALKA GECIRDIGINI , O ACIGI KAPATMAK DAHI EN AZ TURKIYE NIN ONUNDEKI 20 YILI CALMISKEN , YANI HAZIRDA KI PARA DAHI ONUN BUNUN CEBINE GIRMISKEN , BAKIN BUNLAR HEP ACIK ACIK DIBE GIDIYOR EKONOMI , ENFLASYON DUSMEZ !

    GELIR GETIREN YATIRIM YOK , OTOBAN YAPILAMIYOR ARTIK ORNEGIN CUNKU PARA YOK , YAPILAN YATIRIMLAR MUTEAHHITLERE PESKES CEKILIYOR EN SON DUBLE YOL ORNEGI , KULLIYEN ZARAR ,OZELLESTIRME YAPILACAK TUPRASI BIRKAC MILYAR DOLARA SATIP KASAYA GIRDI OLSA ZIL CALIP OYNAYACAK DURUMDAYIZ . AMA YOK ! 3- 5 MILYAR DOLAR ETSE SADECE UZAN IN BATIRDIGI PARAYI KARSILAMIYOR !

    BUNLARIN OLDUGU ULKELERDE ENFLASYON DUSMEZ !

    BILIN ARKADASLAR , BIZDEN ONCEKI CAHIL KESIM BU ULKENIN SIYASILERINI IHYA ETTI .

    SIMDI AYNI AKIM SURDURULMEYE CALISILIYOR , CAHIL MILLET OY AGACI GIBI BIRAKILIRSA , GAZETELERDE OKUYAN TV LERDE ( HANI SU SOKAKLARDA HEP DOVULEN , ANA AVRAT KUFUR EDILEN ADAMLAR , BASKAS EYLER YAZINCA INANILIYOR , CUNKU OKSANIYOR CAHIL KESIM , YENI GELININ TUTMASI GIBI PARTI TUTMAYIN , BILINCLI OLUN ) BASIN TEMIZ OLSA DOGRU AMA BASIN ZATEN BU ULKENIN CIVISINI KAYDIRMADI MI ? ENFLASYONU DUSUREN DE BASIN IKTIDAR CIKIPTA BASINI YALANLAR MI BOYLE BIR KONUDA ?

    OLUMLU HICBIR VERININ OLMADIGI BIR ULKEDE ENFLASYONU ANCAK KIM DUSURUR BILIYOR MUSUNUZ ?

    CAHIL HALK DUSURUR ENFLASYONU HELAL OLSUN ZATEN DUSURDULER DE . EN AZINDAN YENI NESIL BILINCLI DIYORLAR AMA HALA ARAMIZDA BABASI GIBI DEDESI GIBI PARTICILIK YAPANLAR , KOR TUTTUGUNU HESABI IKITDAR BORAZANLIGI YAPANLAR VAR . EGER BIR ONCE KI NESILLER BILINCLI OLSAYDI BIZDE BUGUN ENFLASYON YERINE ULKEMIZIN UZAY PROJELERI ILE HEYECANLANIR ONLARI KONUSUR OLABILIRDIK .

    AMA HALA ENFLASYONU KONUSUYORUZ , HEMDE DUSMEYEN ENFLASYONU DUSURDUK USTELIK , BIZDEN ONCEKI NESILLERDEN DE DURUM KOTU , CUNKU ONLAR EN AZINDAN BELLI SURE SONRA ANLADILAR KI BU SIYASILER zzIKIYOR BIZI DEDILER , GECTE OLSA UYANDILAR , YENI NESIL DAHA BILINCLI OLMASI GEREKEN NESIL ENFLASYONU DUSURDU BILE !

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    milas
    milas's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Kasım/2003
    Erkek
    Zreul bunu yazdı:
    -----------------------------
    yani şimdi ne gerek war bunlara ne gerek var başımıza ibne tayyipi geçiripte sonra nasıl olsa ordumuz var demeye ve ne gerek var başka aydınları kubilayları yobazlara şehit vermeye ne gerek var zaten geride kalmış ülkemizi bi 2o yıl daha geriye götürmeye burdan tayyipçilere sesleniyorum aklınızı başınıza toplayın sonra hem bu ülkeyi savunmak için bize sıkıntı çektirceksiniz hem siz sıkıntı çekceksiniz

    -----------------------------
    ipnenin önde geleni senin gibilerdir.
    kubilayın neyin şehidiymiş dallama


    sevecen
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adrenalin_paradox
    adrenalin_paradox's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Ocak/2004
    Erkek
    arkadaşlar çıkarın artık at gözlüklerinizi. Kimin zamanında bu kadar ilerlemiş ve enflasyon düşmüştü? ya da hangi başbakanımıza batı ülkelerinde bu kadar saygı duyuluyordu. Ben AKP"ye oy vermedim ama adamın doğru yolda gittiği bir gerçek.siz gibi düşünenler ülkeyi bölmek isteyenlerin piyonudur... Saygılarımla

    adrenalin
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kufurserbest
    kufurserbest's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Kasım/2003
    Erkek
    milas bunu yazdı:
    -----------------------------
    Zreul bunu yazdı:
    -----------------------------
    yani şimdi ne gerek war bunlara ne gerek var başımıza ibne tayyipi geçiripte sonra nasıl olsa ordumuz var demeye ve ne gerek var başka aydınları kubilayları yobazlara şehit vermeye ne gerek var zaten geride kalmış ülkemizi bi 2o yıl daha geriye götürmeye burdan tayyipçilere sesleniyorum aklınızı başınıza toplayın sonra hem bu ülkeyi savunmak için bize sıkıntı çektirceksiniz hem siz sıkıntı çekceksiniz

    -----------------------------
    ipnenin önde geleni senin gibilerdir.
    kubilayın neyin şehidiymiş dallama


    -----------------------------

    OKU BAKALIM KIMMIS KUBILAY ;

    Adı Mustafa Fehmi Kubilay. Baba adı Hüseyin, ana adı Zeynep. Giritli bir ailenin çocuğu. 1906 doğumlu. Kubilay bir Cumhuriyet öğretmeni. 1930 yılında 24 yaşında iken, İzmir"in Menemen İlçesinde askerlik görevini yapıyor.

    Bundan tam 73 yıl önce, 23 Aralık 1930 sabahı Menemen"de irticaî bir isyan meydana geliyor. Sabahın erken saatlerinde başlarında Derviş Mehmet isimli bir yobaz olmak üzere dördü silahlı, altı kişi belediye meydanında tekbir getirerek dolaşmaya başlıyorlar. Daha sonra "Biz şeriat ordusuyuz" diye bağırarak Müftü Camii"ne giriyorlar. Camiye giren bu grup üzerinde dini ibareler yazılı bir bayrakla, camide bulunanları ve merakla cami önünde toplananları birlik olmaya davet ediyorlar. Elebaşıları olan Derviş Mehmet adlı salyalı yobaz camiide namaz kılanlara kendini "Mehdi" olarak tanıtıyor ve dini korumaya geldiklerini söylüyor. Arkalarında 70 bin kişilik halife ordusu olduğunu, öğle saatlerine kadar şeriat bayrağı altında toplanmayanların kılıçtan geçirileceğini tebliğ ediyor. Derviş Mehmet halka hitap ederek: "Ey Müslümanlar, ne duruyorsunuz; Halife Abdülmecit hududa geldi, Sancak-ı Şerif çıktı, gelin altında toplanalım, şeriat isteyelim" diye bağırıyor.

    Daha sonra Derviş Mehmet ve arkasına takılan yobazlar, ellerindeki üzerinde dini ibareler bulunan yeşil bayrağı alıp uzunca bir sopaya takıyorlar. Yoldan geçen birine de meydanda bir çukur kazdırıp bayrağı oraya dikiyorlar.

    Yobazlar bayrağın çevresinde dönmeye, hep birlikte tekbir getirip zikrederek bağırıyorlar:

    "Şapka giyen kâfirdir. Yakında yine şeriata dönülecektir... Bize kurşun işlemez..."

    Bunun üzerine yöre ahalisinden de bir alkış kopuyor... Çok geçmeden olup bitenler, ilçedeki Askeri birliğin kulağına gidiyor. Alay komutanı, Cumhuriyet öğretmeni yedeksubay Kubilay"ı bir manga askerle birlikte olay yerine gönderiyor. Kubilay ve emrindeki askerlerin silahlarında mermi yok. Süngülerini takıp olay yerine gidiyorlar.

    Kubilay, kimsenin bu işten zarar görmemesini ve kan akmamasını istiyor. Bunun içinde emrindeki askerlerini meydanın girişinde bırakıyor ve gözlerini kan bürümüş, "Şeriat" çığlıkları atan yobazların karşısına tek başına dikilip, kan dökülmesini istemediğini ve bunun içinde teslim olmalarını istiyor. Daha Kubilay"ın son sözleri dudaklarından ayrılmadan bir silah sesi duyulur. Silahını ateşleyen bir yobazın kurşunu, silahında mermisi bile olmayan yiğit Kubilay"ı yaralayıp yere düşürüyor. Hemen ayağa kalkan Kubilay güç bir hamle ile doğruluyor ve camii avlusuna doğru kaçıyor ama yarası ona daha fazla müsaade etmiyor ve tekrar yere düşüyor...

    Çevredeki kalabalık bu olayı sadece seyrediyor... Derviş Mehmet ve yobaz arkadaşları o sırada Kubilay"ın başına çöküyorlar. Derviş Mehmet çantasını açıp testere ağızlı bağ bıçağını çıkarıyor ve yaralı yedeksubay yiğit Kubilay"ın başını orada kesip gövdesinden ayırıyor.

    Kin ve nefret yobazların gözlerini öylesine bürümüş ki, tekbir sesleri ile kesik baştan akan kanı içiyorlar. Derviş Mehmet yiğit Kubilay"ın kesik başını saçlarından tutup havaya kaldırıyor... Ve tekbir sesleri çınlatıyor meydanı... Yiğit Kubilay"ın kesik başını ellerindeki yeşil bayrağın sopasına geçirmeye çalışıyorlar ama bir türlü başaramıyorlar. Bunun üzerine oradan geçen biri kendilerine ip getiriyor ve kesik başı yeşil bayrağın sopasına ip ile bağlıyorlar...

    Şehit Kubilay"ın kesik başı meydanda bir sancak gibi dururken... Tekbir sesleri yükseliyor ve "Ey ahali, din elden gidiyor" çığlıkları Menemen"de yankılanıyor.

    Silah seslerini ve tekbirleri duyan bir mahalle bekçisi koşarak olay yerine yetişiyor. Bekçi Hasan belindeki silahını ateşleyip yobazlardan birini yaralıyor. Hemen ardından da yobazların açtığı ateş sonucu Kubilay"ın başucunda bekçi Hasan da şehit ediliyor. Arkadaşının yardımına koşan bekçi Şevki de yine yobazların silahından çıkan kurşunlarla şehit ediliyor...

    Menemen meydanında üç şehit kanlar içinde yatıyor ve Kubilay"ın kesik başı yeşil bayrağın sopasında bir sancak gibi dalgalanıyor... Bu manzara yobazları mutlu ediyor...Bu sırada askerler olay yerine yetişiyorlar. Komutan bu manzaranın karşısında irkiliyor. Ve karşısındaki yobazlara "Teslim olun" diye bağırıyor... Yobazların yanıtı kesin oluyor:

    "Bize kurşun işlemez."

    Bu sözlerinin üzerine askeri birlik ateş eder. Yobazlardan bazıları orada yere serilirken, bazıları kaçar. Daha sonra hepsi birden yakalanır.

    Menemen olayı, genç Cumhuriyet rejiminin 1925 yılındaki Şeyh Sait isyanından sonra tanık olduğu ikinci önemli irtica olayıdır. Ve yiğit bir Cumhuriyet öğretmeni ile yiğit iki tane mahalle bekçisinin hayatına mal olmuştur...

    Hükümet sıkıyönetim ilan eder. Orgeneral Mustafa Muğlalı başkanlığında bir Harp Divanı kurulur. Olaya doğrudan veya dolaylı katılan bütün sanıklar Menemen"de yargılanır. 18 gün süren yargılama sonucunda karar açıklanır:

    40 kişi sorumsuzluğu nedeniyle salıverilmiş, 27 sanık beraat etmiş, 41 suçlu çeşitli hapis cezaları almıştır.

    36 kişiye idam cezası verilmiştir.

    Ancak bazılarının yaşı küçük olduğundan, onların ölüm cezaları ağır hapse çevrilmiştir.

    Sanıklardan 28 kişi, 3 Şubat 1931 gecesi Menemen"de idam edildi. Atatürk"ün emri üzerine yobazlardan bazıları Kubilay"ın şehit edilip başının kesildiği yerde asıldı.

    Bir sanık sehpaya götürülürken kaçtı. İki hafta sonra yakalandı ve ertesi gün idam edildi.

    Olayın hemen ardından Menemen"de devrim şehitleri bekçi Hasan, bekçi Şevki ve yedeksubay Kubilay adına anıt dikildi. Anıtın üzerinde şöyle yazar:

    "İnandılar, dövüştüler, öldüler. Bıraktıkları emanetin bekçisiyiz."

    Olaydan hemen sonra Atatürk, Cumhurbaşkanı ve Başkomutan olarak Genelkurmay Başkanı Mareşal Fevzi (Çakmak) Paşa"ya 28 Aralık 1930 günü bir taziye telgrafı göndererek, Cumhuriyet"e karşı suikast tertipleyen mütecavizleri lanetlemiş ve yiğit Kubilay"ı görevini yapan şehit olarak takdirle anmıştır. Atatürk; "Hepimizin, dikkatimiz, bu meseledeki vazifelerimizin icabatını hassasiyetle ve hakkıyla yerine getirmeye matuftur. Büyük ordunun kahraman genç zabiti ve Cumhuriyetin mefkureci muallim heyetinin kıymetli uzvu Kubilay Beğ, temiz kanı ile Cumhuriyet"in hayatiyetini tazelemiş ve kuvvetlendirmiş olacaktır." demiştir.




    KIMMIS IBNENIN ONDE GIDENI ?
Toplam Hit: 8899 Toplam Mesaj: 48