Birinin Sigara İçtiğini Nasıl Anlasınız?
-
Özellikle geceleri kuru bir şekilde öksürüyorsa, ailesi bilmiyorsa aile ortamında özeillikle yemeklerden sonra bahaneyle dışarı çıkıyorsa.Bunlardan birini yakalrsan bak sürekli sakız taşıyormu ya da çok parfüm sürüyormu diye.
-
sağlaksa sağ işaret parmağının tırnağına bak diğerlerinden sarı ise içiyordur . ..
-
mmrich bunu yazdı:
-----------------------------
daha ince ayrıntılı şeyler lazım
-----------------------------iç ceplerine bak mutlaka sigara kırıntıları dökülmüştür cebine !
-
tırnaklarının rengi solar ama bu senin istediğinden çok çok daha ince bi ayrıntı olabilir :D
-
neye göre anlamak istiyorsun? Bu bi tanıdığın mı? İçmemesi gereken biri mi? Yoksa sen kendin yakalanmamak için mi soruyosun?
Eğer içmemesi gereken biriyse; yemeklerden sonra insanın canı sigara içer.. Eğer kullanıyorsa.. Kahvaltı, Öğle yemeği, AKşam yemeği.. veyahut ağzına kayda değer ne atarsa atsın sigara içmek ister.. Parliament Harici sigaralar daha fazla koku bırakır parmakta.. Mesela ben sigara tiryakisiyim ama 2-3 gün hiç sigara içmediğim oluyor.. Yemek yedikten sonra, çay içerken, kahve içerken sigara içesim gelir.. Ordan anlaşılır.. Eğer sigara içen bi kişi başkasının sigara içtiğini anlamak istiyorsa o biraz zor.. Sigara içen kişi başkasının sigara koktuğunu rahat anlamaz.. -
hocam ben sigara içmiyorum ama arkadaşlardan biliyorum giydikleri kıyafetlere koku yerleşiyor ve çok belli ediyor ve arkadaşlarında dediği gibi yemekten sonra vs. içmek istiolar..
-
sigara içiyomusun diye sorarım.
-
İlk etkileri, damarlarda incelme, şişme ve deriden farkedilme. Çünkü nikotin damar çeperine yapışan bir maddedir. Uzun yürüyüşlerde soluk kesilmesi, nemsiz ortamlarda öksürük,balgam, uzun süreli içilmemesi durumunda agresiflik ve baş ağrısı. Uzun bir yazıyı yüksek sesle okumasını iste ve duraksamalara, tıkanlamalara bak. Emin ol düzenli nefes alması gereken yerlerde kelimenin sonunu getirmekte zorlanır. Devamlı birşeyler yeme isteği de sıralanabilir. Belki yerinde duramama, ilgiyi odaklayamama...
Daha ayrıntı istersen akciğer rontgeni, kan testi ve saç teli analizi ile kişinin raporlu olarak garanti içip içmediği anlaşılabilir...
Her nekadar olursa olsun birde gidip hastanenin bronoskopi servisini görmenizi isterim. Benim içim kalkmıştı ya... Ağızdan burundan giriyorlar, hayatının 15 dk sı, lanet olsun diyorsun...
-
Ben bizim hocanın tebeşiri tutuşundan anlamıştım mesela veya krize girdiğinde ağzından derin nefesler alabilir vs
-
üzerindeki sigara dumanı kokusundan,öksürüp durması,dişlerin sararması..
sanırım kendin yakalanmamak için önlem almayı düşünüyorsun.