folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Birşey Sormak İstiyorum

Birşey Sormak İstiyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Moonchild
    Moonchild's avatar
    Erkek

sipidik bunu yazdı:
    -----------------------------

peki bu yurtlar.. ne biliyim her bişeyi insanlara bedava sunup karsılıgında namaz kıldıran insanlarda fetocularmı?

yurtlar 3ünün de yurtları var galiba ama fetocular dediginiz grup maddi açıdan daha güçlü..

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seadog
    seadog's avatar
    Erkek

sipidik bunu yazdı:

peki bu yurtlar.. ne biliyim her bişeyi insanlara bedava sunup karsılıgında namaz kıldıran insanlarda fetocularmı?

evet fetullahcılar o işi yapıyolar. süleymancılarında yurtları falan da var ama onlar da sadece din eğitimini gözediyorlar

devlet istatistik ensititüsüne göre kişi başına düşen tuğla öldürüyormuş
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    portakal
    portakal's avatar
    Erkek

bak sımdı...fetullahcılar, nurcular,suleymancılar,kadırıler,cerrahıler gıbı bı suru tarıkat adı sayabılırız...aslına bakarsan tarıkat mantıgı su sekıldedır ( fetullahcıların farklı oldugunu dusunursek -onlar oalayın para kısmındalar- ) ossye hazırlanmak ıcın hepımız dershaneye gıderız degıl mı amac unıversıte sınavına gırmektır ve her bırımız farklı bı dershaneye gıderız, her gıdılen dershanenın egıtım tarzı, yol gosterım tarzı bırbırınden farklıdır ama amac aynıdır ogrencıye ossde basarı saglamak...

tarıkat mantıgı da bu sekıldedır, yollar farklı olsa da amac aynıdır ( fetullahcılar harıc )

ben fetullahcıların nurcular oldugunu dusunmuyorum, cunku nurcular suleymancılar gıbı kendılerını dıne vermıs, etlıye sutluye karısmayan ınsanlar toplulugudur

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Cemmat yurtları acarlar, özellikle üniversiteleriniyi bölümlerini kazanmış saf elemanları seçerler ve bunları yurtlara yerleştirirler...

Evlere gelen giden yardımın hesabı yoktur, karşılığında cemaat evlerine daha fazla öğrenci çekmeleri için bu elemanları kullanırlar...

İşin sonucunda, bu bölümlerde okuyup iyi yere gelmiş kişiler mezun olduktan 4-5 sene sonra tekrardan cemaate yardım yapmaya başlayacaktır...

yani 1 ev acıp 5 öğrenciyi okuyup 5 inide mühendis yaptıktan sonra, o 5 mühendise harcadıklarının cok daha fazlası cemaate yardım olarak geri dönmektedir...

Onun haricinde, cemaat yurtlarında ve dershanelerinde cemaate mensup kişilerin cocuklarına ders azınlıkta din bilgisi ağırlıkta eğitimler vermeleri sağlanır... Genellikle evlerinde bilgisayar, televizyon, radyo vs gibi eğlence verici şeyler bulunmaz, bulunsa bile acılmaz, kendi ağızlarından söylüyorm "Orası ibadet evi orada televizyon izlenmez"...

Onun haricinde Özellikle nurcuların evlerinde, kuran-ı kerimin olmasına gerek yoktur ama said nursi denilen okuma yazma bilmeyen şerefsizi risale-i nurları olmak zorundadır, bi şekilde peygamber demeselerde peygamberin yerine koymuşlardır...

Cemaatin asıl sahibi çürüyüp giden said nursi denen şerefsiz olmakla birlikte, şu anda cemaatin başında  ABD ve CIA yardakcısı demin adı geçen şerefsizin öğrencisi olan başka bir şerefsiz yani fettullah gülen bulunmaktadır...

Kendisi türkiyede değil cia in abd deki ciftliklerinde yaşamakta, milyar dolarlık cemaati ordan yönetmektedir... Bircok dinci medya kuruluşu, okul, gazete, televizyon vsnin gelirleri ve zamanında cemmat evlerinde beyinlerini yıkadıkları öğrencilerin verdiği yardımlarla hayatlarını sürdürmektedirler...

Belli başlı özellikleri vardır, mesela gerçek abi ve ablaları kesinlikle küfür etmezler, çünkü strateji bu yöndedir, onlara yapılan öğreti bu yöndedir, sen onlara küfür etsen bile evet evet evet die baş sallaıp ondan sonra senin söylediklerini hiç sölememişsin gibi onlarada kendi abileri ablaları tarafından öğretilen 5-6 kelimeyi cümleyi söyleyerek seni çekmeye calışırlar...

Zaten baktığın zaman kot pantolon, spor ayakkabı, kravat giymezler yaz kış kumaş pantolon altına kösele ayakkabı ve üstten sadece 1 düğmesi acık gömlek giyerler, cok az sakalları vardır çünkü sünnettir...

Şimdi bu sitede olan cemaatci tayfası gelip bunların olmadığınbı savunmaya başlayacaktır, aslında böle olmadığını, aslında insanların beyinlerini yıkamadıklarını, aslında cok güzel olduğunu söleyecektir çünkü kendi beynide yıkanmıştır...

Cemaatci işte daha ne beklersinki :)

Bir arkadaşımın sözü, şeyhden x partisine oy vermemizin daha uygun olduğu bilgisi gelmiştir o partiye oy verdik diyerek koca bir ilce o partiye oy vermiştir :)

işte böledir, senin düşünmene gerek yok şeyhgin şıhın abin düşünür nede olsa :)))

Welcome to turkey....

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    umit
    umit's avatar
    Erkek

din insan ve allah arasındadır fetoş gibi aracıları araya sokmaya gerek varmı bence yok

le le le sakine
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hybris
    Hybris's avatar
    Erkek

rene abi vahşet açıklamş kendisi tebrik, anlattıklarının anlanmasını allah'dan niyaz ederim.

agile isn’t how fast you can go, it’s how fast you can turn.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darkii
    darkii's avatar
    Erkek

alayının geçmişini zkm

Sözlerim Silahlarim! İmza Kajmer...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

Arkadaşlar gayet geniş anlatmışlar özellikle rene hiç üşenmemiş yazmış.

3ünü de görüp az çok muhatap olmuş 3ünün de avini yurdunu görmüş olarak söylüyorum. Farklıdırlar ama nurcularla fetullaçılar dışarıya karşı savunma yapabilirler. fetullahçılar nurculara daha uzak olmakla birlikte nurcular ise onların Türkiye'yi ele gerimelerine hoş gözle bakmaktadırlar. Süleymancılar ise apayrı ve diğerlerini hiç sevmezler. Tayyibe oy vermezler. Tayyip belediye başkanıyken yurtlarını yıktırmış hatta yerine kilise yapılmış sürekli bunu söylerler. Olaylar olmuş o dönem.

3ü de Atatürk'ü kesinlikle sevmez onu zinacı içkici biri olarak tanıtırlar. Padişahın onu ülkeyi kurtarması için görevlendirdiğini ama Atatürk'ün kurtardıktan sonra ihanet edip dinsiz bi devlet kurduğunu söylerler.

En masum, samimi ve canayakın olanların Süleymancılar olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Çok hoşgörülüdürler. fetullahçılar ise sana anandan babandan daha yakın davranır yeri geldiğinde ama samimiyet yok, çünkü amaç başka.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mosquit0
    mosquit0's avatar
    Erkek

en güzel tariqat ''tariqat-ül tahribat'' yeah

adaletin bu suçu önleyemiyecek olduğunu düşünüyorsan yargıçda sen ol cellad da
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Erkek

mndlna bunu yazdı:

bak sımdı...fetullahcılar, nurcular,suleymancılar,kadırıler,cerrahıler gıbı bı suru tarıkat adı sayabılırız...aslına bakarsan tarıkat mantıgı su sekıldedır ( fetullahcıların farklı oldugunu dusunursek -onlar oalayın para kısmındalar- ) ossye hazırlanmak ıcın hepımız dershaneye gıderız degıl mı amac unıversıte sınavına gırmektır ve her bırımız farklı bı dershaneye gıderız, her gıdılen dershanenın egıtım tarzı, yol gosterım tarzı bırbırınden farklıdır ama amac aynıdır ogrencıye ossde basarı saglamak...

tarıkat mantıgı da bu sekıldedır, yollar farklı olsa da amac aynıdır ( fetullahcılar harıc )

ben fetullahcıların nurcular oldugunu dusunmuyorum, cunku nurcular suleymancılar gıbı kendılerını dıne vermıs, etlıye sutluye karısmayan ınsanlar toplulugudur

Öncelikle cemaat ve tarikat ayrımını iyi yapmamız gerek.Öğretide cemaatin "iman kurtardığı" tarikatın ise "takva yükselttiği" bilinmektedir.Yani Fethullahçılar gibi bir grup asla tarikat olamaz.

Tarikata örnek olarak Fatih Çarşamba ve Adıyaman-Menzili örnek gösterebiliriz.

Nur cemaati kendi içerisinde Yeni Asyacılar,Okuyucular,Yazıcılar ve Fethullahçılar olarak ayrılır.En etkin örgütlenme Fethullahçılardadır.En büyük destekçileri esnaflardır.Yıllık cemaate bağış için "immet" toplantıları yaparlar ve Milyardan aşağı bağış hiç bir zaman olmaz..

Cemaatin öğrenci toplayabilmesi özellikle yurdumuzda pek bir kolaydır..Düşünin ki Ankara veyahut İstanbulda üniverstieyi kazanmış dar gelirli bir gencin normal şartlarda Ankara'da 170 ytl'ye İstanbul'da 200 Ytl aylık kira ve yiyecek parası vermesi imkansızdır.Ancak cemaatte kalırsa rahatlıkla geçinir.Bu paraların bir bölümü ev kirasına giderken bir bölümü ev "iaşesine" ayrılır.

Her evin bir imamı vardır.Haftalık bölge toplantıları ve bölge imamlarının yaptığı aylık il toplantıları yapılır cemaat meseleleri görüşülür.İstisnalar hariç asla bir evde 1 yıldan fazla kalmanıza izin verilmez,yeriniz değiştirilir sürekli..

Cemaatin iskan politikası da çok çeşitlidir..Bölgeden bölgeye evlerin durumu ve cemaattekilerin dış görünüşlerinde fark vardır..Mesela hiç Aydan Şener'in villasına komşu olan bir cemaat evi düşünür müydünüz? Ya da kapriyle gezebilen ev imamları?

Anlat anlat bitmez bu gözü körleri..

Ha ben nerden mi biliyorum...?Biliyorum..Saygılar

Çekil,Önümden Çekil...
Toplam Hit: 10600 Toplam Mesaj: 84