Birşey Sormak İstiyorum
-
öncelikle cevap yazan herkese tekrar tesekkurler.. benim amacım nein ne oldugunu tam olarak ogrenmek ve arkadaslarımada anlatmak 3 kişiyi abilere gitmekden waz gecirdim ama baskalarıyla tartısma oldugunda bazen bilgim yetersiz kalıo.. aklımda bi kaç soru daha kaldı musadenizle..
-------
İstisnalar hariç asla bir evde 1 yıldan fazla kalmanıza izin verilmez,yeriniz değiştirilir sürekli..
------------
bunun sebebini ogrenebilirmiyim??++++++++-------------
bildiğiniz dinci dersaneler nereleri? ayrıca nerelerden uzak durmalıyız??
-----------------------
moonchild yazmıs:
bak arkadaşım hepimizin müslüman olduğunu düşünerek söylüyorum onu namaz için uyandırmak diger müslümanın boynunun borcudur adam namaza uyandırmış bunda ne gibi bir iğrençlik var
--------------------------hocam önce bi sorsa kardeş yarın namaza kaldırayımmı die daha iyi olmazmı? evine aldıgı insanın müslüman oldugunu nerden biliyor ayrıca?
-
bu abiler erkek öğrencilere ders veriyor öğrenci başına para alıyor ablalar ise bayan öğrencileri çalıştırıyolar onlarda öğrenci başı para alıyor
abiler ve ablalarda geceleri dini sohpetler falan filan olur ve senede 4-5 kez dini yerler veya başka herhangi yerler gezdirilmeye götürülür öğrenciler
abiler ve ablalar cemate bağlıdırlar parayı cematten alırlar falan filan v.s
-
Asker bunu yazdı:
-----------------------------bu abiler erkek öğrencilere ders veriyor öğrenci başına para alıyor ablalar ise bayan öğrencileri çalıştırıyolar onlarda öğrenci başı para alıyor
abiler ve ablalarda geceleri dini sohpetler falan filan olur ve senede 4-5 kez dini yerler veya başka herhangi yerler gezdirilmeye götürülür öğrenciler
-----------------------------
hiçbir abi abla (maddi durumu çok kötü olanlar hariç o şekilde olanlar da sadece eğitim bursu alırlar) hiçbir şekilde para almazlar bilmiyorsanız lütfen sallamayın :| -
Moonchild bunu yazdı:
-----------------------------Asker bunu yazdı:
-----------------------------bu abiler erkek öğrencilere ders veriyor öğrenci başına para alıyor ablalar ise bayan öğrencileri çalıştırıyolar onlarda öğrenci başı para alıyor
hiçbir abi abla (maddi durumu çok kötü olanlar hariç o şekilde olanlar da sadece eğitim bursu alırlar) hiçbir şekilde para almazlar bilmiyorsanız lütfen sallamayın :|
-----------------------------Kimliklerini gizlerler adları Osman abi Mehmet abi diye bilinir ama nüfus cüzdanlarını elinize geçirme şansınız olursa isimleri farklıdır. Soyadları bilinmez... Perdeleri daima kapalıdır. Geceleyin ayağa kalkmayın ışık yakmayın derler... Eğer fem, anafen gibi dersanelere gidiyorsanız ister başarılı ister başarısız olun abilere davet edilirsiniz 1.5 2 saat risale okunur veya fetoşun ağlakları izletilir ardından ders die 30 dk bişi yaptırılır sora yatılır ve sabah namazına kalkılır...
-
ZoRKaYa bunu yazdı:
-----------------------------Kimliklerini gizlerler adları Osman abi Mehmet abi diye bilinir ama nüfus cüzdanlarını elinize geçirme şansınız olursa isimleri farklıdır. Soyadları bilinmez... Perdeleri daima kapalıdır. Geceleyin ayağa kalkmayın ışık yakmayın derler...
bu kısmı tamamen yanlış :| bunları nerden öğreniosunuz çok merak ediyorum :| -
abiler/ablalar para mı alıyodu ??
maaş ne kadar? SSKda yapıyolar mı :)
-
syklops bunu yazdı:
-----------------------------ben de tarıkatteyım menzıl cemaatı naksıbendı tarıkatı , herkes bır cok sey yazmıs normaldır boyle dusunmenız bende tarıkate gırmeden once ole dusunuyordum , ben gıdıgfımde sordum benım cemaatımın dogru yolda oldugunu nasıl anlarım , o da bana dedıkı yaptıgımız ıslere bak , gercekten baktım ve falso yok , secım zamanında su patıye oy verın gibi bir sey olmuyor , bagımsızsın, rene demişki evlerde tv falan olmaz , dogru soylemıs bunun yararı var maksat , ev vireylerı arasındakı muahbbeti arttırmak , laptoplar var wirelestan nete girdigimizde herkes basına toplanıyor kımse bır kac kelıme dahı konsumuyor , yanı sebep muahbbetın kaybolmaması ev cemaati arasında , bu ısler ıcın buyuk paralar lazım kaldıgım evın kırası 680 mılyon yedıgımız yıyeycekler ın haddı hesabı yok bunlar 220 mılyon ksıı basınayla olmaz , elbette yardıme edenler var , bend edıcemde , bizde soylenen sudur siz kımseye laf atmayın yok fethullahcı yok nurcu falan gibi onları kotulemeyın, ayrıca bize sakal pek bıraktırmazlar yada kılık kıyafet zorunluguu yoktur , cunku bızler kalplerı esas alırız , dıs gorunuz yada makam mevkı degıldır , gercekten dını bılgı olarak ta haftada bır sohbet olur o kadar onun harıcı ogrencı evlerı nasılsa aynen o dur 5 ksıı kalırız hepımız ogrencıyız , tek farkı ogrencı evlerınden dahd duzenlı derlı toplu olmasıdır , her tarıkatı bılmıyorum yada her cemaatı ben sadece kendı demaatımı anlattım , aklında suphe olan varsa yada ortamımızı gormek ısteyen varsa zonguldaga beklerız
eğer yolum düşerse mutlaka uğrayacağım yanına,ama senin yolunda izmire düşerse,sende bizim yanımıza (BİZKAÇKİŞİYİZ İL BİNASINA) uğra,senle gidelim,ikimizde birbirimizin ortamını görmüş oluruz değilmi? -
asi_kan84 bunu yazdı:
-----------------------------kardeşim sen ne fetullahcısı ne nurcusu ne süleymancısı kimseye aldanma sen inanacaksan Peygamber Efendimiz ve Sünnetlerini örnek al öyle inan. Onu bunu boşver
kardeş ağzına sağlık valla,bu yorumdan sora sölicek hiç bişi yok -
arkadaşlar gerçek müslüman;Kur'an i müslümanlığı yaşamaya çalışan kişidir,zırvalardan oluşan tariktların peşine takıldığınızda müslüman olmuyorsunuz yani,gelin bırakalım bu boş şeyleri,açalım Allahın bize gönderdiği büyük kitap ı onu okuyalım,kendini yarı tanrı ilan eden(feto) gerizekalı cemaat liderlerinin ğeşine takılmayalım
-
bu kol ayağına yatıp ayrımcılık yapanlar, bunlar ya işte islamı perişan edenler