Bitkiler Canlımıdır
-
Robinson_Crusoe bunu yazdı:
-----------------------------Geçenlerde bağdaydım arkadaşlar çiçekleri filan budattırıyordum oradayken aklıma geldi, bu bitkiler canlımı ? Hisleri varmıdır ne bilim kesildiklerinde budandıklarında acı his ediyorlarmı ne bilim budandıkları zaman daha fazla meyve çiçek filan veriyorlar bir yerde duymuştum ama nerede duydum hatırlamıyorum çiçeklerle konuşunca onlara ilgi filan gösterince daha hızlı büyüyorlarmış daha fazla etrafa enerji saçıyorlarmış filan,
MoDS:Şu konuları doğru yerlere açmayı öğrenelim.
-----------------------------Babam anlatır, babam olmasa inanmayacağım yani, hala da inanmakta güçlük çekiyorum, olay şöyle;
Foça'da zamanında amcamın yazlığı vardı. Evin bahçesine dahil bir de ufak otoparkı, tek arabalık. Otoparkla evin arasında ufak bi asma(üzüm) vardı, bu zamanla büyüdü büyüdü otoparkı engeller konuma geldi. Babamla amcam da bi gün gitmiş ağacı incelemiş falan 'tamam' demişler "yarın keselim bunu yoksa dalları arabaya zarar verecek, çizecek falan, iki tane üzüm alacağız diye gerek yok."
Konuşma bu kadar, orada harcadıkları vakit 3-4 dakika ve bu olay ağacın tam meyve vermesine yakın, bomba gibi, yapraklar falan efelenmiş en iyi zamanında, yazın bi vakti oluyor.
Ertesi gün dışarı çıkıp bi bakıyorlar ki ağacın bütün dalları eğilmiş, tutunduğu(sürünücü gövde) yerleri gevşetmiş, yapraklar kurumaya yüz tutup bir kısmı dökülmüş..
Adeta idam saatini bekleyen mahkum gibiydi diyor babam. Durumu fark edince çok şaşırmışlar, üzülmüşler falan derken vaz geçmişler. 1 gün 2 gün ağaç hep kötüye gidiyor, en sonunda her gün uzun uzun yanına oturup muhabbet etmişler, kesmicez bu lazım burda falan fişman, 1-2 haftada zor kendini toplamış. Şimdi halen durur ağaç orda..
Yani yazlık satılmadan önce duruyordu, umarım kesmemişlerdir :)
-
kuytul bunu yazdı:
-----------------------------bitkiler canlı fakat psikolojileri yoktur. Bilimsel çalışmalar sadece bitkilerin tepkiselliği üzerinedir.
-----------------------------Ben var olduğunu düşünüyorum hocam
-
Noneyim bunu yazdı:
-----------------------------kuytul bunu yazdı:
-----------------------------bitkiler canlı fakat psikolojileri yoktur. Bilimsel çalışmalar sadece bitkilerin tepkiselliği üzerinedir.
-----------------------------gözlerim yaşardı resmen senin anlattığın hikayeye :) hacım öyle bişey yok ulan bu üzmler ne zaman türkçe öğrendi :) hayır labda resmen yalvarıyorum üzümlere nolur busefer rnalarınızı güzelce izole etmeme yardım edin diyorum banamısın demiyo şerefsizler
-
KaRaKuLe bunu yazdı:
-----------------------------Noneyim bunu yazdı:
-----------------------------kuytul bunu yazdı:
-----------------------------gözlerim yaşardı resmen senin anlattığın hikayeye :) hacım öyle bişey yok ulan bu üzmler ne zaman türkçe öğrendi :) hayır labda resmen yalvarıyorum üzümlere nolur busefer rnalarınızı güzelce izole etmeme yardım edin diyorum banamısın demiyo şerefsizler
-----------------------------Yazının başında da belirttiğim gibi, ben de burada okusam inanmazdım :) Ama hem babam hem amcam aynı hikayeyi her sorduğumda hiç şaşmadan aynı şekilde anlatıyorsa yalan yoktur..
İlla dil bilmeye gerek yok, duyguların önemi de var, kızgın ve flemenkçe konuşan birinin sesiyle fince orgazm olan birinin sesini ayırt edebilirsin bence :)
Olumsuz konuşmak, umutsuz konuşmak... Her duygunun ses tonunda bi yansıması vardır.
-
Annem bitkilerle, dayım hayvanlarla sürekli konuşur. Sanırım hepsi canlı.. :)
-
evet bitkiler canlıdır. Bu biyolojide kesin kanıtlanmış bir şeydir. Ayrıca bitkilerde sinir sistemi yoktur. Bu yüzden acı hissetmezler. Dış ortamda olanarı duyu organları yoktur. Lakin bizi bir şekilde hissetdiyorlar ama bunu henüz bilim adamları açıklayamadı.
-
mhasan bunu yazdı:
-----------------------------evet bitkiler canlıdır. Bu biyolojide kesin kanıtlanmış bir şeydir. Ayrıca bitkilerde sinir sistemi yoktur. Bu yüzden acı hissetmezler. Dış ortamda olanarı duyu organları yoktur. Lakin bizi bir şekilde hissetdiyorlar ama bunu henüz bilim adamları açıklayamadı.
-----------------------------hocam bence onudaki mantık şu duyu organları yok tamam ama enerjini algılıyo olabilir
-
Bitkilerle muhabbet edildiği zaman daha iyi sağlıklı sağlam huzurlu psikolojikmen iyi bi bitki olduğu şeyediliyor bu bilimsel bişe
Aslında denemek lazım 2 gül dikip birini sevcen diğerine sövcen falan fena fikir değil -
bitkiler türkçe mi biliyor yani ?
bu çam ağacı tam 7 dil biliyor...
-
YasamaK bunu yazdı:
-----------------------------Robinson_Crusoe bunu yazdı:
-----------------------------Geçenlerde bağdaydım arkadaşlar çiçekleri filan budattırıyordum oradayken aklıma geldi, bu bitkiler canlımı ? Hisleri varmıdır ne bilim kesildiklerinde budandıklarında acı his ediyorlarmı ne bilim budandıkları zaman daha fazla meyve çiçek filan veriyorlar bir yerde duymuştum ama nerede duydum hatırlamıyorum çiçeklerle konuşunca onlara ilgi filan gösterince daha hızlı büyüyorlarmış daha fazla etrafa enerji saçıyorlarmış filan,
-----------------------------sen ne mezunusun aga bunu ilk okul da anlatıyorlar :D hocan bunu sana anlatmadıysa ben onu amk :D
-----------------------------