Bitkiler Canlımıdır

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ndmylmz
    ndmylmz's avatar
    Erkek

hocam şöyle birşey var evet bitkiler canlıdır burası kesin ama duygu, psikoloji , beyin vs bitkilerde yoktur. 

Gel gelelim onlarla konuituğumuzda bizi nasıl anlıyorlar olayına. Ben şuna inanıyorum her canlının var oluşundan kaynaklı ruh, iç enerji gibi bir güç var ve bu güçleryakınlık veya uzaklık gözetmeksizin kendi aralarından iletişim kurabiliyorlar. Yani böyle düşünüyorum ben. Ve henüz böyle birşeyin varlığı ispatlandı mı yada düşünüldü mü bilmiyorum.

Sistemi de kapattım ama PHP konusunda hala yardımcı olurum // Boş gezenin boş kalfası - Öğrenci - YTÜ
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kehanet
    Kehanet's avatar
    Erkek

Çoğu kişi bitkilerin söylenenleri anlamadığını ama söylenenin ne denmek ıstedıiğini enerjiyle veya başka bir şekilde anladığını belirtti. O zaman şöyle bi deney yapsak.

2 farklı bitki aynı şartlar altında. birine hergün gülerek ve nazikçe söv, sakin bir şekilde ve panik yapmadan onu keseceğini anlat sanki çok doğal birşeymiş gibi.

Diğerine ise heyecanlı ve değişik tonlarda sevgi sözcükleri söyle arada sesini yükselterek iltifatlarda bulun. Gerçektende verdiğin tepkileremi bakıyor yoksa söyledıklerını mı anlıyor anlaşılır herhalde :)

Benimkisi kuvvet, zevk ve kudret. Benim adım "Kehanet"
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    juniourfalcon
    juniourfalcon's avatar
    Erkek

canlı diyorlar ama acı duydukları kanıtlanmadı daha

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LostDream
    LostDream's avatar
    Erkek

Sübhanallah Bloom kardeş..

Bitkiler konuştuklarınızı duyamaz diyenlere gelsin. muhabbet bile edebilirler.

http://www.youtube.com/watch?v=NtDb6_GYSIM

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Erkek

konuşmadan konuşmaya da fark var.

Her gün gelip yanına "naber canım bebeğim aşkım" dersek çabuk büyür de

"naber lan orospu cocugu, senin gibi bitkinin amk" dersek aynı çabuklukta büyümez bence :D

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Odd Emoji 3D
    BerkayCit
    BerkayCit's avatar
    Erkek

cansız mıdır?

havalı bir şeyler yazdığımı hayal edin
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Erkek

The_Cure bunu yazdı:
    -----------------------------

konuşmadan konuşmaya da fark var.

Her gün gelip yanına "naber canım bebeğim aşkım" dersek çabuk büyür de

"naber lan orospu cocugu, senin gibi bitkinin amk" dersek aynı çabuklukta büyümez bence :D

-----------------------------

kesinlikle katılıyorum. acaba laf atsak nasıl büyürler lan? uf yawrum yaprakların olayım sentezle beni desek mesala? :D:D

Cigu bigule :(
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maserati
    maserati's avatar
    Homo

şu adamın açtığı konuları görünce ilkokul terk dememek için kendimi zor tutuyorum valla

Türkiyede kim sevdiği işi yapıyor ki?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MezrealiM
    MezrealiM's avatar
    Erkek

evrende her şey canlıdır kimilerinin hissiyatı ve aklı,kimilerinin sadce aklı yoktur aklı ve hissiyatı olan aynı zamanda artı olarakta idrak etme gücü yanlız insandadır..

Zikir_Fikir_Şükür
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Epikse
    Epikse's avatar
    Erkek

Bir bitki canlı mıdır demek ne demek, daha fazlasıdır. Yani düşündüğünüzden daha fazlası ve hayvanlara göre çok daha kompleks yapıdalar. Bir insana göre çok daha fazla parametreyi hesaplayabiliyorlar. Vücutlarındaki su oranını, karbonhidrat oranını, havadaki nemi, çevrelerindeki su kaynaklarını ve daha fazlasını. Gün içinde biz fark edemiyor olsak da harakette ediyorlar ve kendilerine verilen zarara karşı çok hızlı tepki veriyorlar. Örneğin zararlı bir böcek tarafından saldırıya uğradıklarında hemen diğer arkadaşlarına sinyal gönderiyorlar ve diğer bitkiler zararlının cinsine göre uygun kimyasalları üretmeye başlıyor, püskürtüyorlar. Günün en verimli saatlerinde bir anda fotosentez yapmayı bırakabiliyorlar. Bu kararı alırken yine birçok parametreye bakıyorlar. Kısaca bu canlıların bir karar mekanizması var. Bitkiler alemi çok geniş bir alemdir örneğin bir böcekle bir at arasında ne derece fark varsa bitkileri de böyle değerlendirmeliyiz. Düz bir çimenle bir küstüm otu kesinlikle aynı şeyler değillerdir. Hatta bitkilerin hafızası bile vardır. 

Hafızası olan bir canlının zekası da vardır elbet. Koskoca tarım arazilerimiz mevcut ve bu tarım arazilerinde bir türün neslini devam ettirmek için canla başla çalıyoruz. Onlarda bize ödül olarak kötü tohumlarını hediye ediyorlar ve en iyi tohumlarını seneye ekmek için kendilerini güvence altına alıyorlar. Daha uzun uzun bitkilerin zekasından, bencil oluşlarından, bazı hayvanları nasıl kandırdıklarından, görme yeteniklerinden bahsetmek isterim ancak başka zamana. Şu kitapları da okusanız ayrıca aydınlanırsınız; Bitki zekası, Bitki devrimi, Arzunun botaniği. 

Toplam Hit: 10952 Toplam Mesaj: 61