folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Biz Doğu Evladıyız...

Biz Doğu Evladıyız...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MUBARIZ
    TorNaVida
    TorNaVida's avatar
    Erkek

fth-b bunu yazdı:
    -----------------------------

teşekkür ediyorum arkadaşlar olumlu yorumlarınız için. bu şiiri dün balıkesirden konyaya gelirken otobüste yazdım.gece saat 3 te. şu an 24 yaşındayım ve yaşadığım bazı sıkıntılar sebebiyle saçlarımın yanları beyazladı 2 senede.30 yaşında gibiyim...yaşadığım ilişkiler,sahte kardeşlikler,tipe göre yargılamalar,şanslı olunmaz şanslı doğulur ilkesi biraz belki,biraz ben hüsrana komşuyum var içinde,annem babam çocukluğum... kısacası benim hayatım var bu şiirde. yolda okumak için aldığım romanın en arkasındaki 3 boş sayfaya dökülüverdi içimdeki karamsarlıkla birlikte... ben tbt ailesinin uyesiyim uzun yıllardır.ilk olarak burada yayınladım o yuzden.belli sebeplerden ötürü beğenmeyenler olabilir.onlara saygım sonsuz.eleştirileri göze alarak yayınladım! küfür hoş birşey değil,eden olursa edenin çiğliğine veriyorum,ne diyeyim... başka herhangi bi yorum yapmayacağım açtığım bu konumda.hepinizi çok seviyorum! sağlıcakla kalın. (face de ararat sinema topluluğundan ulaşmak isteyenler ulaşabilir)

Abi ALLAH ını seversen bune ya saclarının yanında ne beyazı cıkıyo sen kendi kendine stres yapıyosun  seni kürt diye sıkıstırıp dövüyolarmı dolmusamı almıyolar  devlet seni açıktamı koyuyo bu neyin böle stresi sıkıntısı zaten ülkemizdeki hersey  sanki kürtlere özgü hastane önü kürt dolu banka önü kürt dolu yesilkart önü kürt dolu cocuk parası bakım parası o parası bu parası gerekli yardımlar falan yapılıyor yani seni bu denli strese sokan ne gercekten anlamıyorm.Kürtlere karsı bi kastım yok bölücülük yoksa beni yanlıs anlamada  ama biraz olayları duygusallastırıp abartıyosun sanki.

47 ermeni köpeğini tek başına geberten KAHRAMAN TÜRK ŞEHİTİ MÜBARİZ İBRAHİMOV.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nereodi
    nereodi's avatar
    Erkek

Buduruma nasıl gelindi?

Cumhuriyetin başlangıcı ile berababer ülke sünni-türk inancında yeniden yapılandırılmaya başlandı durum böyle oluncada diğer etnik kökenler dışlandı katledildi dersim katliamı başta olmak üzere yakın tarihte faili belli olan faili meçhul cinayetler ile insanlar yıldırılmak istendi devlet gidip doğuda köyleri yaktı(yakmadı demeyin birebir bu olayın şahidlerini tanıyorum) durum böyle olunca kürdlerde kendi mekanismasını kurdular.

Doğudan batıya gelen kürdler pis işerin içindemi?

Evet çoğu esrar satıyo bir çoğu yan kesicilik ev sahibinin hiç mi suçu yoktu adamların köylerini yaktılar zorunlu gçö yaptılar adamlar geldi çattı istanbula adamlar hayata kalabilmek için mejbur birşeyler yapacaktı bu doğru değil ama yapılan bir gerçek sadece kürtler mi buişi yapıyor ünlü ülkücü resicikler bu eroin işini yapmıyorlar mı? Hep kürtler mi kaka hep kürtlerdemi sorun var hiç mi YÜCE TÜRK MİLLETİ bi yanlış yapmadı...

Bu yazıları yazıyorum ki okuyanlar belirli bir önyargı ile yaklaşacak ve hiç bir şey anlamayacakalar o yüzden bukonuya son cevaptır..Konu ile ilgili illa konuşmak istiyorum diyen varsa pmden msn adresini atsın konuşalım.

canısı| Keser gibi olma; hep bana, hep bana. Testere gibi ol Bir sana bir bana...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YaSevYaTerkEt
    YaSevYaTerkEt's avatar
    Erkek

fth-b bunu yazdı:

teşekkür ediyorum arkadaşlar olumlu yorumlarınız için. bu şiiri dün balıkesirden konyaya gelirken otobüste yazdım.gece saat 3 te. şu an 24 yaşındayım ve yaşadığım bazı sıkıntılar sebebiyle saçlarımın yanları beyazladı 2 senede.30 yaşında gibiyim...yaşadığım ilişkiler,sahte kardeşlikler,tipe göre yargılamalar,şanslı olunmaz şanslı doğulur ilkesi biraz belki,biraz ben hüsrana komşuyum var içinde,annem babam çocukluğum... kısacası benim hayatım var bu şiirde. yolda okumak için aldığım romanın en arkasındaki 3 boş sayfaya dökülüverdi içimdeki karamsarlıkla birlikte... ben tbt ailesinin uyesiyim uzun yıllardır.ilk olarak burada yayınladım o yuzden.belli sebeplerden ötürü beğenmeyenler olabilir.onlara saygım sonsuz.eleştirileri göze alarak yayınladım! küfür hoş birşey değil,eden olursa edenin çiğliğine veriyorum,ne diyeyim... başka herhangi bi yorum yapmayacağım açtığım bu konumda.hepinizi çok seviyorum! sağlıcakla kalın. (face de ararat sinema topluluğundan ulaşmak isteyenler ulaşabilir)

Yine sen bizim çiğliğimeze ver hoca,

Anlamadığımı kısımları açıkla sana zahmet, açıklaki aklımızda soru işareti kalmasın,

" 2009da tekrar uyanmış bir milletin evlatlarıyız "

2009 da uyanmakdan kastın nedir?

2009 da pkk yandaşlarının gösterilerinin artmasını mı kastdediyorsun?

" çünkü görüyorum ki kardeş; o kardeşlik şarkılarının aksine biz sadece BİZ olmalıyız... "

Zaten burda ne olduğunu belli etmişsin.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karakutu
    karakutu's avatar
    Erkek

şahsen ben çerkesim dedelerimiz  büyük sürgünde karadenize  yerleşmiş. sonuç itibari ile T.C. vatandaşıyım buranın ekmeyini  yiyorum ve burada askerlik yaptım. Nedense  hiç acıtasyon yapma gereği duymadım. Kesin olan bir şeyde  bu ülkede öleceğim. 

Mevzu derin | Papikolas Planet
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mc_cO_By
    Mc_cO_By's avatar
    Erkek

Bu yazıyı yazan adamın felsefesini sikerler.

Kancıklıklarını daha açık bi dille anlatamazdı bu şerefsizler.

Kime, neye hizmet ediyorsunuz? Toprak kabul etmez kahpe bedeninizi.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maximuss
    maximuss's avatar
    Erkek

Oğuz Oğulları

Asyanın ortasında Oğuz oğulları
    Avrupanın Alplerinde Oğuz torunları
    Doğudan çıkan biz, batıda yine biz
    Nerede olsa, ne olsa kendimizi biliriz.
    Hep insanlar kendilerini bilseler,
    Bilinir o zaman ki hep biziz.
    Türk sadece bir milletin adı değil,
    Türk bütün adamların birliğidir.
    Ey birbirine diş bileyen yığınlar,
    Ey yığın yığın insan gafletleri
    Yırtılmış gözlerdeki gafletten perde,
    Dünya o zaman görecek hakikat nerede?
    Hakikat nerede?

-------------------------- Mustafa Kemal Ataturk !!!

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    hermesthecat
    hermesthecat's avatar
    Erkek

Bizde EGE çocuğuyuz. Efe torunlarıyız.

doğudaki insanların kullandığı kaçak elektiriğin parasını seve seve(!) ödeyen insanların çocuklarıyız.

doğudan gelen insanların kapkaçlarına maruz kalanların torunlarıyız..

..
    Bizde Gelecek Seçimlerde uyanıcaz.

ha birde mümkünse bir daha şiir felan yazma hacı okuyucu olarak kal..

az insan çok huzur. | https://keremgok.tr | https://dnscheck.tr
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Erkek

Doğunun batının evladı falan yok.Memleketin her yerinin adı Türkiye'dir.Provokatif bir yazı.Silinmesi uygun olur

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ephesus
    Ephesus's avatar
    Erkek

YaSevYaTerkEt bunu yazdı:

Buram buram bölücülük ve ezik edebiyatı kokuyor,

Aşağılık kompleksi içeren bir yazı,

2009 da uyanmış, kardeşlik şarkılarıymış, kendi olmalıymış,

Fazla söze gerek yok. Yapılan uyanmışlık değil HAİNLİKTİR ! Tarih gerçekleri anlatır hainler kendilerine göre yalanlar çarpıtır.

Kardeşlikse aradığınız hainle kalleşliğe köpekliğe önce sen ve senin gibilerin son vermesi gerekir. Türk milleti asırlarca diğer milletlerle kardeşlik göstermiştir zorlama, baskı, dışlama yapmamıştır.. Sizin gibi hainlerde asırlarca bu kaptan yedikten sonra kanındaki bozukluğun kanındaki köpekliğin hakkını vermiş yediği kaba sıçmaya kalkmıştır..

HAİNSİNİZ , KÖPEKSİNİZ, KALLEŞSİNİZ BU MİLLET SİZİN GİBİ HAİNLERE EZELDEN BERİ GÖZ AÇTIRMADI AÇTIRMAYACAKTIR..  VATAN AŞKIYLA YANIP TUTUŞANLARIN KANIYLA SULANAN BU TOPRAĞIN BİR KARIŞI BİLE SİZE YAR OLMAYACAKTIR..

" NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE ! "

Avukat/Hukukçu
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Thelordmax
    Thelordmax's avatar
    Erkek

Yazını sonuna kadar okudum. İçtenlikle yazılmış olduğunu kabul ediyorum. Bişeyler ima etmeden olayın özünü, olması gerekeni yazmışsın. Bazen fikirler farklı da olsa okumak ve ordan bişeyler kapmak gerek.

Anlamadığım bi nokta var. İçinde "doğu" kelimesi geçtiği için hemen eziklik kompleksine girip daha yazının ne anlamda yazıldığını bilmeden yorum yapmak nasıl bi mantık ? Bikaç arkadaş götü tutuşmuş kedi gibi sağa sola üşüşüyor. Nedir bu stres kardeşim ? Biraz daha tartışsak biri onuncu yıl marşını okuyacak. Ne kadar gerizekalı bi komplekse sahibiz ya. Doğu batı kuzey güney diye ayrım yapan kaç dangalak var halen aramızda ?

Her bölgenin kendine has yaşam biçimi ve şivesi vardır. Hiç kimse bir lazın, bir trakyalının ya da bir kürdün kardeşlik düşüncelerine el atamaz... Mantığı olan doğru karar verir. Sonuç olarak hep var olan bu topraklardır..

Toplam Hit: 21157 Toplam Mesaj: 134