folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Biz Kadınların Yanlış Tercihleri



Biz Kadınların Yanlış Tercihleri

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Herbokolog
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 30/Ağustos/2005
    Erkek

    arkadaşlar çok sevdigim bir yazıdır genellikle karşılaştıgım hatunlar böyle tipleri seviyorlardı :)

    sonuç yanlızım.)

    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

     

    Neden biz kadınların çoğu, kendilerini mutsuz eden, sorunlu, sıkıntılı, ruhsal sağlığı yerinde olmayan, bize kötü davranan adamlara aşık oluruz? Aşık olmakla da kalmayız, inatla bu insanın peşinden sürüklenmeye devam ederiz.

    Bu saplantı  bazen yıllar boyu sürer ve bir ömrün hikayesini boşuna çöpe atar. Nedense çevremizde bulunan huzurlu, sakin, sorunsuz erkekleri seçmeyiz. Bize huzur azgını diyebilir miyiz?

    Sonra aradan yıllar geçer. Yaşadığımız onca kötü olay, o kötü ilişki elimizde kalır. Aklımız, kalbimiz, ruhumuz binlerce ilişki artığının yatak odası haline gelir. Bu yaşananlar tecrübe olarak cebimizde dursa da, aynı olayları tekrar tekrar yaşayarak öğrenmek, nasıl bir acizliğin göstergesidir? Yaş geçer, ömür gereksiz ve hesapsızca harcanmış bir banka hesabına dönüşür. Aklımızı başımıza aldığımızda bir bakarız ki, hesabımızda neredeyse hiç para kalmamış. Ondan sonra başlarız huzur verecek, bizi mutlu edecek birilerini aramaya.

    Hep çok yorgun olduğumuzu, ilişkilerin  bizi yıprattığını söyleriz. Ancak dönüp kendimize sormayız, neden kendimizi bu kaosun içine sürükledik diye!

    Sorunlu erkeklerle birlikte olmak ve onu değiştirebileceğimizi düşünmek, bizi saplantılı ve acı çeken bir kadın haline getirir. Böyle adamlar, sizi öyle bir şekle sokarlar ki, bir sabah uyandığınızda, hayatın sadece ondan ve bu ilişkiden ibaret olduğuna inanmış olursunuz.

    Onun yaptıklarıyla yatar, onun söyledikleriyle uyanırsınız. Telefonunun neden kapalı olduğu, o anda nerede olduğu, size ihanet ettiği, hayatında başka kadın olup olmadığı ile meşgulsünüzdür. Geçenlerde onu yakaladığınızı sandığınız sırada, söylediği yalana da inanmışsınızdır çünkü inanmak istersiniz. Üstelik aynı yalanı bir çocuğa söyleseniz, o bile  güler geçer.

    Peki, neden inanmakta ve kanmakta bu derece ısrar edersiniz? Çünkü yüzleştiğiniz zaman, çekip gitmeniz gerekir. Sizin de buna cesaretiniz yoktur.

    İşin gerçeği şudur: Kendi sorunlarınızla yüzleşmek o kadar zordur ki; sorunlu adamlarla birlikte olarak, onları düzeltebileceğinizi ve değiştireceğinizi düşünürsünüz çünkü o zaman kendinizi onarmış olursunuz.

    Biz kadınların fark edemediği en önemli nokta budur. Kendimizi sevmeyi öğrenemeyiz! Saçımızı boyatmayı, güzel giyinmeyi, bakım yapmayı, makyajı, kendimizi sevmek zannederiz. Oysa, baktığımız o ayna, bizi en çok saklayan yerdir.

    Candan Ünal

     

     

    KaptaN tarafından 28/Nis/16 00:02 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pisibaliqi
    Pisibaliqi's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Aralık/2009
    Erkek

    http://www.gizlipsikopat.com/

     


    Fiat Justica Et Ruat Caelum...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siberturq
    siberturq's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Eylül/2015
    Erkek

    Kadınlar parası olan, kendini rahat ettirebilecek erkekleri seçer.

     

    siberturq tarafından 28/Nis/16 00:09 tarihinde düzenlenmiştir

    Bir şeyi gerçekten yapmak isterseniz bir yolunu bulursunuz, istemezseniz de bir bahane bulursunuz.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Temmuz/2009
    Erkek

    Başlığa ve nicke bakınca noluyoz dedim. 

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Temmuz/2009
    Erkek

    Başlığa ve nicke bakınca noluyoz dedim. 

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    erkeklerin canını yakmayı bıraktığınız an kadın olacaksınız. işiniz gücünüz erkeklerle uğraşmak sonra neden böyle oldu

    geneli bela ordusu

    kaygusuz tarafından 28/Nis/16 00:19 tarihinde düzenlenmiştir

    Aldananlar aldanmaktan zevk aldıkları için hile ortaya çıkmıyordu Tolstoy
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AmoR
    AmoR's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Nisan/2007
    Erkek

    sonuç yanlızım diyince okumadım yalan yok :) 6 yıllık ilişkim bitti  2-3 ay önce eminle huzuru buldum yahu.


    Those who speak know nothing,And find out to their cost, Like those who curse their luck in too many places, And those who fear are lost...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CaniSokucu
    CaniSokucu's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Mayıs/2012
    Erkek

    Aynısı biz erkekler için de geçerlidir aslında. Belki azınlıktır ama öyledir. Bizi üzen, sinirlendiren, kızdıran kısaca yıpratan kadınlarla birlikte oluruz. Bazı erkekler bana kız mı yohamk diyerek başından atabilirler, bazıları ise dener dener başarırlar ama başarana kadar neler yaşamışlardır. Kadınlarda bu daha çok görülür tabi çünkü nedenini bilmediğim bi acıma duygusu, karşısındakini değiştirme isteği, sanki istediklerini yaptırınca hayatının en büyük orgazmını yaşayacakmış gibi salak salak çabalamalar. Bazen de şöyle olur erkek deli gibi çabalar kadın uyum sağlamaya çalışır başaramaz, erkek sineye çeker; kadın ister erkek uyum sağlar kadın sen çok değiştin der bırakıp gider. Erkek her istediğini yaptım ne bu şimdi diye yeni denizlere yelken açmaya başlamasıyla beraber kadın tekrar belirir ben hatalıydım der. Erkek tamam der kadını hayatına tekrar alır, "işini görür", kadını üzer, kırar, yıpratır. -Sanırım kadınların büyük kısmı bu şekilde üzüldüğü ilişkiler yaşıyor.- Daha sonra erkek kadının hayatından bir daha girmemek üzere çıkar.


    Şafak 1152!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ustura
    ustura's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 29/Ağustos/2005
    Erkek

    "Zina yapan erkek, zina yapan kadınla ya da bir müşrik kadınla evlenir; zina yapan kadın da zina yapan bir erkekle ya da müşrik bir erkekle evlenir." 

     

     


    itsin oglum sen adam degilsin
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Şubat/2010
    Erkek

    Hocam yazıyı okudum, beğenmedim. Ben daha çok senin gizli yorumunu sevdim; ''yanlızım'' deyişini de öyle. Buradan şunu çıkardım mesela; bu yazının sahibi bayana katılıyorsun, lütfen beni onayla, hayatının ''aşk-meşk'' haritasında açıklık getiremediğin türlü konulara, senin istediğin veya yorumladığın yönden kalem kağıt olduğu için katılıyorsun.

    Hocam yazıyı okudum, yazıyı yazanın, şu siyahı bol olan siyah-beyaz ev kedilerinden olduğunu hayal ettim ve sanki sahipleri ile birlikte oturdukları evden, ev içerisindeki düzenden bahsediyormuş gibi geldi bana. Siyah-beyaz bir ev kedisinin günlüğünden bir sayfayı okuyor gibi okudum yazıyı ve beğenmedim. Çünkü benim dikkatimi senin ''yanlızlığın'' çekti. Çünkü ben de ''yalnızım'' ve benim asla böyle nedenlerim olmadı.

    Kendi daraltılmış hayatının çıkışı bulamayan ve bir o yana bir bu yana çarpıp duran halini yazıya döken bu arkadaşımıza teşekkür ederim fakat, bu kadar basit değil. Yani ''aşk'' dediğin konu, güzel manitaları mahveden serseri tiplerden ve senin-benim gibi konu dışı kalmış hayalperestlerden ibaret değildir. Bir kere ''aşk'' asla ve asla psikolojisi bozuk, kendini başka bir insana mecbur, mahkum hissedecek kadar dar kafalı, lor yapılı bir kadının iç dünyası olarak tanımlanamaz. Eğer öyle olsa, Homeros o İstanbul'a ayak basmaz, tüm o sayfaları doldurmazdı.

    Hanımefendinin yazmış olduğu konu, psikolojik problemlerin çözümleri ile ilgilenen birimleri ilgilendiren bir durum ve bizim durumumuz, yani ''yanlızlık'' ve ''yalnızlık'' konuları için de seni aydınlatmak değil de, seninle dertleşmek istiyorum; ''yanlızım'' derken neden olumsuzsun ? Bu kelime, olumlu veya olumsuz olarak nitelendirilebilecek bir konuya hitap etmiyor. Çünkü yalnızlık asla sadece aşk ile ilintilenmiyor. Bazen insan sadece ''yanlız'' kalmak isteyebiliyor ve o zaman bir anda bu kelime bir muhtaçlık ile kavrulup olumlu hale geçebiliyor. 

    Hadi seninle bir anlaşma yapalım, bugünden itibaren ''yanlızlık'' bize sadece ve sadece olumlu manası ile etki etsin. ''yanlızım'' derken, hüzünden uzaklaş ve sadece bir miktar daha zaman gerektiğini düşün. Çünkü ''aşk'' sabredenindir, bekleyenindir. Dünya'nın neresine gidersen git, tüm inanışlar sana ortak bir şey söyler; ''sabır''. Bu öyle mistik bir durum ki, sabırsızlık ile etrafa kulak kabartmış bünyen bile şaşırır, kendini dinlemeye başladığın an anlarsın, aslında ''yalnızsın'' ve ihtiyacın olan şey de tam olarak bu, yalnız kalmak ve aslında ne istediğini anlamak, neden yalnız olduğunu bulmak ve sabır ile geçen bu aydınlanma evresi sonrasında, en nihayetinde kavramak; insanın önce kendini çok iyi tanıması gerektiğini ve daha sonra ise yüzünü dışa dönmesi gerektiğini öğrenmek.

    ''Yanlızsın'' ve en büyük hatan da neden yalnız olduğun sorunun cevabını bu gibi dar kafalardan sayfalara düşen dramatik hayatlarda arıyor olman. Hayatın hercümerç halinden kopabildiğin bir an, batarken yakala güneşi, konduğu yerden sağı-solu incelerken izle martıları ve en üzgün, en mutlu, en sinirli ve en ''yanlız'' hallerindeyken incele insanları. Senin aradığın ''aşk'' asıl buralardadır. Hayatın sert tavrını umursamadan devam eden her ayrıntı ''aşk'' olarak parlar ve sen bunları fark etmeye başladğın gün ''yanlız'' hissetmezsin, belki de bir gün, kendini ''yanlız'' hissettiğini söyleyen birine bunu açıklarken bulursun kendini ve birlikte çok daha farklı ayrıntılarda ''aşk'' bulursunuz.

    Selametle.


    Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ocak/2014
    Dişi

    Bir evlilik danişmanı şöyle demişti:

    " Bir ilişki bittiğinde hep bir suçlu aranır. Oysaki ilişkiyi bitiren kötü kişi değil kötü iletişimdir" 

    Yani iki kişinin uyumsuzluğu.

    Bunun tesbiti icinde biraz tanıyın çıkmadan önce. Ne güzel,  ne yakışıklı deyip peşinden koşarsaniz hemen.  Sonunda dert yanarsınız böyle.

    " Aslında insanlar seni hayal kırıklığına uğratmıyor. Sadece sen, yanlış kişiler üzerinden hayal kuruyorsun" 

    Kizları düşündüğünüz kadar bilim teknoloji düşünseydiniz uzaya gitmistik :)

     

     

     

     

     


    Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
Toplam Hit: 4669 Toplam Mesaj: 36
candan ünal