Blog Yazmak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Ben de bir youtube kanalına başladım. blogumu sadece videoda çekeceklerimi planlamak için kullanıyorum kimsenin girip okuduğu yok ama youtubea hergün bi subscriber geliyor hiç reklam yapmadığım halde.

Şunu farkettim ki genel kültür ne kadar önemli bişeymiş, ben 8 dk video çekicem diye dur, kes, birleştir 3 saat harcıyorum. Fakat Celal Şengör falan bir konuşmaya başlıyor güzel bir Türkçe ile 1 saat konuşuyor ve izleniyor. Ben daha güzel video yapabilsem bile feasible değil yani adam 1 saatte 1 video yapabilyor ben ise 1 günde 10 dk video çeksem şükrediyorum.

Fakat çektikçe kendimi geliştiriyorum ve daha iyi videolar çekicem. bi ucundan başlamak gerekiyor. ben henüz hangi kitleye hitap ediceime karar vermedim

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    HolyOne bunu yazdı

Ben de bir youtube kanalına başladım. blogumu sadece videoda çekeceklerimi planlamak için kullanıyorum kimsenin girip okuduğu yok ama youtubea hergün bi subscriber geliyor hiç reklam yapmadığım halde.

Şunu farkettim ki genel kültür ne kadar önemli bişeymiş, ben 8 dk video çekicem diye dur, kes, birleştir 3 saat harcıyorum. Fakat Celal Şengör falan bir konuşmaya başlıyor güzel bir Türkçe ile 1 saat konuşuyor ve izleniyor. Ben daha güzel video yapabilsem bile feasible değil yani adam 1 saatte 1 video yapabilyor ben ise 1 günde 10 dk video çeksem şükrediyorum.

Fakat çektikçe kendimi geliştiriyorum ve daha iyi videolar çekicem. bi ucundan başlamak gerekiyor. ben henüz hangi kitleye hitap ediceime karar vermedim

kurgu için birini al yanına, at sen metni o videoyu kurgulasın bam bam yaparsın

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo
    mkyb bunu yazdı

Açık konuşayım blog devri 2010'larda kaldı hocam. Şuanda devir YouTube'tan izleme-dinleme devri. YouTube'a yönelirsen hem daha çok kitle toplarsın hemde 3-5 bir şeyler kazanırsın.

Yanlışın var. Adamın amacı muhtemelen zaten ünlü olayım para kazanayımdan ziyade teknik bir çıktı ortaya koyabilmek. Senin dediğin blog devri bitti olayı influencerlar için geçerli. 

@TheAvenqer devam ettirebilirsen çok güzel. Ben artık ne yazsam diye kara kara düşünüyorum sonra yazmıyorum. 1 yıldır herhalde post atmadım ama arama performansı şu şekilde:

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nereodi
    nereodi's avatar
    Erkek

video günümüzün trendi kimse bişey okumuyor ancak araştıran adam da yine Google amcaya yöneliyor hatta hazır selenium ile güzel örnek verirken şu Facebook botunu da örnek ver hayrına :) 

canısı| Keser gibi olma; hep bana, hep bana. Testere gibi ol Bir sana bir bana...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek

Dışardan bakan biri olarak, bir yazılımcıyla iş yapmak istesem ve o da kendi blogunda sektörüyle ilgili yazılar yazıyor olsa kesinlikle bu adam işi biliyor diye düşünürüm.

Bana sorarsan, adsense vs. para kazanmak değil de kendi tanıtımını yapmak açısından çok akıllıca bir yöntem düşünmüşsün hocam.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    nereodi bunu yazdı

video günümüzün trendi kimse bişey okumuyor ancak araştıran adam da yine Google amcaya yöneliyor hatta hazır selenium ile güzel örnek verirken şu Facebook botunu da örnek ver hayrına :) 

Asla katılmıyorum. Bir yazılımcı hikaye ile uğraşmaz bana kodu ver der. Ben araştırma yaparken asla YouTube videolarına bakmıyorum. Açıp makalenin %20 sini okuyorum geri kalanı copy paste. Kodu zaten görünce yorumluyor insan. Hikayeye çok derinlemesine ihtiyaç olunca bakıyorum. Bence medium vb yerlerde blog yazmak çok iyi bir referans. Maalesef vakit bulamıyorum ve hangi konuda makale yazsam Bilemiyorum çoğu zaman. Herkesin yaptığı gibi for döngüsü kullanımı ile ilgili makale yazmaktan ziyade doğru düzgün bir makale yazmak istiyorum bende... Bir kaç yazı daha yazdım toparlayıp yakın zamanda paylaşacağım.

@theavanqer devam hocam böyle. Kimse okumasa bile insanlar senin adını öğrenmiş olur. Birileriyle karşılaştığında "ya ben seni bir yerden tanıyorum" diyeceklerdir :)) 

@0x656e  harbiden uzun zamandır senin yazıları görmüyorum. En son nginx ile ilgili bir makaleni hatırlıyorum :D

MhmdAlmz tarafından 11/Eyl/23 19:24 tarihinde düzenlenmiştir

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo
    MhmdAlmz bunu yazdı
    nereodi bunu yazdı

Asla katılmıyorum. Bir yazılımcı hikaye ile uğraşmaz bana kodu ver der. Ben araştırma yaparken asla YouTube videolarına bakmıyorum. Açıp makalenin %20 sini okuyorum geri kalanı copy paste. Kodu zaten görünce yorumluyor insan. Hikayeye çok derinlemesine ihtiyaç olunca bakıyorum. Bence medium vb yerlerde blog yazmak çok iyi bir referans. Maalesef vakit bulamıyorum ve hangi konuda makale yazsam Bilemiyorum çoğu zaman. Herkesin yaptığı gibi for döngüsü kullanımı ile ilgili makale yazmaktan ziyade doğru düzgün bir makale yazmak istiyorum bende... Bir kaç yazı daha yazdım toparlayıp yakın zamanda paylaşacağım.

@theavanqer devam hocam böyle. Kimse okumasa bile insanlar senin adını öğrenmiş olur. Birileriyle karşılaştığında "ya ben seni bir yerden tanıyorum" diyeceklerdir :)) 

@0x656e  harbiden uzun zamandır senin yazıları görmüyorum. En son nginx ile ilgili bir makaleni hatırlıyorum :D

Nginx'in üstüne baya yazı geldi ya :D 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    TheAvenqer
    TheAvenqer's avatar
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı
    nereodi bunu yazdı

Hepinize değerli yorumları için teşekkürler :)

Evet para kazanma derdim yok teknik bilgi paylaşıp alanımda aratılınca bilinmek istiyorum varsa siteniz bir backlinkinizi alırım :)

Ek olarak @MhmdAlmz burdan ayrıca teşekkür etmek istiyorum bu alana yönelmemi sağlayan destek veren kendisi

Bot ve lisans ihtiyaçlarınız için pm atınız.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angels_demos
    angels_demos's avatar
    Erkek

blog'ları ve bu tip sayfaları ben seviyorum. ama neden temel selenium okuyayım ben? ya benzer herhangi bir şey? zaten aynından olan 50 tane olan bişeydense biraz daha karşılaşılan zor problemler üzerine olsa daha okunabilir bişey olur. hiç bilmesem dahi farklı bir şey yok ise böyle bir yazıyı keşfetmem zor. ne bileyim selenium ve captcha, ssl çözümleri üzerine bir şeyler olsa aa bak bu güzel bi yöntemmiş dersin belki (gerçi o da benzer de aklıma örnek gelmedi). 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C10H15N
    C10H15N's avatar
    Homo

medium üzerinden yazarsan para kazanabilirsiniz diye biliyorum bunu ek iş olarak yapanlar var. bunun dışında kendi sitesinizden yazmanız bu devirde artık geçti diye düşünüyorum.

Toplam Hit: 3249 Toplam Mesaj: 27
blog barış teksin