folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bordo Bereli Olmak İcin ?

Bordo Bereli Olmak İcin ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek

Hocam sen öncelikle bordo bereli nedir onu bir araştır. Bordo bereliler subay ve astsubaylardan oluşuyordu. Şimdi sadece subaylardan oluşuyor. Öncelikle harp okulunu bitirmiş bir subay olacaksın. Meslekte en az 3 yıl bir bölümde çalışmış olacaksın. Sonra belli kriterleri var, bu koşulları sağlayabilirsen, 5 yıllık bir eğitim süreci var. bunlarıda başarılı bir şekilde bitirdiğin taktirde olabilirsin.

Sen normal er olarak gidiyorsun. Sadece komando olur ve askerde kalmak istersen, eğer uygun görülürse bu şekilde komando olarak devam edebilirsin. Ama bordo bereli olamazsın... 

.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviBere
    MaviBere's avatar
    Erkek

o kagitta ne isaretlediinin hic bi onemi yok komando dersin topcu bataryasi cikar falan...tsk nin er ihtiyacina gore gidersin

biyere.

bordo bereli olmak icin ise:

tsk ozel kuvvetler komutanligi personeli rutbelilerden olusur,uzman cavus,astsubay ve subaylardan.bunlardan herhangi biri olman icinde sen askerliini yaparken veya yaptiktan sonra uzman erbas (uzman onbasi veya uzman cavus) sinavlari oluyo ona girersin teorik ve pratik, kazanirsan egitime tabii tutulur biyere atanirsin,sinifin onemli diil ama operasyonel birlik istiosan piyade sinifi makbuldur.uzman cavus olmak astsubay ve subay olmaktan daha kolaydir.astsubay olmak icin astsubay hazirlama okulunu bitirmen lazim bildiin yuksekokul gibi yani,subay olmak icin ise harp akademisi mezunu olman lazim.dolayisiyla senin vasifsiz er veya erbas olarak 15 ay bordo bereli askerlik yapacam olayini unut.diyelimki bu dediim rutbeli personellerden biri oldun,ozel kuvvetler secmelerine gidersin birlik komutanin da uygun gorurse,bedensel,bilgi ve psikolojik testlerden sonra belki olabilirsin hadi oldun diyelim her sene testlerde yine basarili olman lazim devlet kapisi girdim is bitti olayi yok bedensel yeterlilik te cizginin gerisine dustugun anda atanirsin piyade yada komando birliklerine geri.astsubay veya subay olursan yurtdisina gitme sansin olur.cift maas alir pasalar gibi yasarsin belli bi sureliine.

umarim acik olmustur bilgi bakimindan.vatansevgisi motifleriyle gitmen guzel askere ama unutmaki istediin olmasa bile iyi is kotu is yoktur,iyi yapilan is, kotu yapilan is vardir.vatanini en cok seven isini en iyi yapandir.hamamdaki sofbenden bile sorumlu olsan ona dikkat et bisi olmasin...

hız emniyettir...!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ibosoft
    ibosoft's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Ben yüksekokulun bitmesinin ardından 2 gün sonra şubeye gidip tecili bozdurdum o komando seçeneğinide işaretledim üstüne ankaraya dilekçede gönderdim ama 7 ay sonra askere aldılar :D

dizi dizi incisin danalıkta birincisin
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Martech
    Martech's avatar
    Erkek
    bence arkadasın drencini daha fazla kırmayalım:D dai uzun iş bereli olmak.. bence git normal askerlıqını yap gel.)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vukuat
    vukuat's avatar
    Erkek

http://tr.wikipedia.org/wiki/Bordo_Bereliler

Bordo Bereliler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin değişik sınıf ve rütbelerdeki subay, astsubay ve uzman erbaşlardan oluşan, iç ve dış tehditlerin bertaraf edilmesine karşı her türlü arazi ve iklim şartlarında görev yapabilecek nitelikte üst düzey eğitime tabi tutularak yetiştirilmiş özel askerlere verilen isimdir

yani sen hemen bordo bereli olamazsın ilk önce uzman çavuş sonra 3.5 yıl egitim tabi boy kilo vs tamam olcak sonra bordo bereli olursun.

yunusozturk.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kiNki
    kiNki's avatar
    Erkek
    sadece tsk'de subay ve astsubaylar bordo bereli olabiliyor..yani senin anlayacağın erbaş ve erler OLAMAZ yani maalesef sende OLAMAZSIN arkadaşım...2009dan itibaren de erbaş ve erler için komandoluk da kalkıyor..bilgilerinize

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek
    Ne mezunusun ? uzman olarak askerde kalabilirsen geçiş var . genel kurmay başkanı bile olabilirsin.

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turkishmydonoz
    turkishmydonoz's avatar
    Erkek

bazı arkadaslarda demıs olamazsın die. dogru demişler bu saatten sonra seni en çok uzman erbaş patlar kardeş uzman erbaşlarda jandarma özel harekat c-timi falan oluyorlar.ben 87/3 tokat ın bir ilçesinin bir kasabasında karakolda uçaksavar cıyım.bordobereliyi unut.ama illaki ben bundan sonra asker olacagım die tutturursan her sene birliklere uzman jandarma / uzman erbaş olmak istiyormusunuz die subaylar gelir.o zaman sınvalara girersin kazanırsın uz.j için uzman erbaş sadece teskere bırakıyor sonra işlemler bitiyor.bence uzman erbaş ol uzman jandarma olma ! bi tavsiye.çünkü uzman jandarma bilmityorum ama çok eziliyor askerlik boyunca eziliyorlar 45 yaşına gelmiş adam son kademeli uzman jandarma çavuş 21 yaşındaki üsteğmene öyle bir esas duruş öle bi itaat ediyorki her insan bunu yapamaz die düşünüyorum.karar senin bu ülke askeriyle ünlü bir ülke illaki askere ihtiyac var.bu arada sen usta birliğine geldiğin zaman benım askerlik bitiyor :) şafak 322 : )

La vittoria sara nostra !
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sanaldarbe
    sanaldarbe's avatar
    Erkek
    bordo bereli olman için ilk önce subay yada astsubay olman gerekiyor ve orduya en az 5 yıl hizmet vermen gerekiyo sonrada alırlarsa belki özel kuvvetlereeee.......
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    silenceb
    silenceb's avatar
    Erkek

Olabilirsin !!

"Olamassın olmaz yapamassın" diyen "zavallı" lara karşı devamlı, inadına bu ülke için elinden gelen in en iyisini yap !

Saygılar

Ne Mutlu Türküm Diyene...
Toplam Hit: 28654 Toplam Mesaj: 40