Bu Dönemde Ev Almak
-
Mutubilir bunu yazdısiyahbereli bunu yazdı
1.şu an ev kredileri yüksek, biraz bekle
2. nakiti yüksek tutmaya çalış
3. krediyi çekmişin de ödüyormuşun gibi 1 sene para biriktir. yani ayda 2500 lira bir bankaya yatır. bak bakalım seni nasıl sallıyor..!!
4. hemen yarın ev alacakmış gibi ev bak tecrübe edin. en az 40 ev bak.
5. üçüncü kuralı uygula
6. beşinci kuralı uygula
Adam yakın zamanda ev almak istediğini dillendirmiş sen bir sene kenara para at diyorsun. Kirada olan adam kenara 2 buçuk nasıl atacak pardon?
Adam sormuş bende tecrübemi paylaştım, illa yapsın diye baskı kurduğumu düşünmüyorum. 2 buçuk atmasın alacağı kredi taksidi neyse onu bankaya atsın. 1 sene atmasın 11 ay atsın kendi hesabını kitabını ayarlar diye düşünüyorum.
-
samaccc bunu yazdı
Kendine yaşayabilecek para ayırmayı unutma . Tamam ev süper birşey de . 3 kuruşla yıllarca sürünmekte çok kötü bişey . Zamanla insanı zombi ye çeviriyor . . .
olayın biyolojik cevabı olmuş
-
Küçükte olsa bi ev alıp oturabilirsen ilerde borcu bitince bunu satar daha büyüğünü alırsın. Eminevim, bir evim gibi sistemler evi olan insnlar için kolay bir sistem. Kirada oturup oraya para vermek mantıklı değil. Hem senide zorlar zaten yükü ağır olur.
tokiye girme imkanın olursa ki merkezde çok zor fiyatları çok yüksek en güzeli bu olur aslında. ama dediğim gibi merkez zor, hadımköy veya tuzla tarafında bulursan belki
-
Tek tavsiysem kucukde olsa bir ev alıp başını sokman yoks fiyatlar hep artıyor
-
İnşaat sektörünün içinden direk bilgi vereyim, benim tavsiyem biraz daha bekleyin, sektör şişti, iyice sıkıntıda, ev fiyatları daha da düşecek yakındır. Eminevim'i bilmiyorum, ama fuzulde yamuk olmaz, şartlar neyse onu karşılıyorlar.
-
Konuyu baltalamak olmasın ama bende Bursa da arıyorum ev fiyatları burada uçtu faiş fiyattan ev satıyorlar evin ederi 100.00tl iken adamlar 300 geziyor. Bilgisi olan varsa beni bilglendirirse güzel olur.
-
hort... Son durum nedir alındı mı evler ? :) Ben de aldım 10 aydır ödüyorum kredi çektim. Hayvani bir borç girdi 3 haneli... Aldığım ev daha inşaat halinde 6 aya teslim edilecek ve 10 ayda daha şimdiden 20K değer bindi. Gerçi ben faiz ödediğim için biraz daha katlanırsa evin kendi fiyatını ödemiş olacağım ki değerlenecek hatta 100L kadar değerleneceğini düşünüyorum bakalım... Bekarım ve aldığımı betona gömüyorum açlık sınırındayım fakat ev borcu bitince LORD olacam asldfjkhalskjdfl ... Şaka maka Allah ödeme kolaylığı versin çooook zor iş...
edit:
ek: "10 yılda ben 500 lira sabitten zaten 60K para ödüyorum amk" fikri ile yola çıktım ben. Bankadan çekeceksin krediyi üstüne 60K faiz binecek şekilde artık nekadar çekilirse.. Neyse zaten sen faizi kiraya sayacaksın yaini şu durumda ev almamış olunca sen boşuna almadığın kredinin faizini ödemiş gibi oluyorsun. Çek krediyi babalar gibi yapıştır aylık 1500 lira taksidi mis gibi öde.
dcpromo tarafından 11/Ara/17 15:57 tarihinde düzenlenmiştir -
istanbulda büyük bir deprem bekleniyor, deprem göz önünde bulundurulup dikkatli olmakta fayda var.
-
KasiRGamsi bunu yazdı
istanbulda büyük bir deprem bekleniyor, deprem göz önünde bulundurulup dikkatli olmakta fayda var.
İstanbul'da 15-20 senedir deprem bekleniyor aga, o iş belli değil gibi (itü'den bildiriyorum :D içerden bikaç araştırmacıyla konuşmalarımızdan bu sonuç da) :D
-
Destan gibi yazmıştım yanlışlıkla hepsi silindi müsait olduğum zaman tekrar yazacağım bu mesaj şimdilik burada dursun.
Özet olarak 3 yol var. Bunlar: Banka kredisi, Eminevim - Fuzul Ev - Bir Evim gibi bir firma ile ve son olarak Nakit biriktirerek. Bunların iyi ve kötü yanlarını yazacağım. Şimdi işteyim tekrar o kadar yazamam, iyi forumlar.