Bu Günlerde Kürt Olmak
-
bazilarinin bu yaziyi milyon kere okumasi, sonra empati ile ilgili biseyler okuyup, tekrar milyon kere bu yaziyi okumasi gerek... sonra genele vurup bir yasam felsefesi haline getirmesi gerek... ama size bisey soyliyeyim anlamayan yine anlamaz, ve tek sebep anlamak istememesidir...
-
mr66tr bunu yazdı:
-----------------------------
kazrail bunu yazdı:
mont-blanc bunu yazdı:
-----------------------------Kardeşler orada yaşayan köylülerin çoğunun derdi şu..
Bir hafta PKK lı teröristler geliyorlar sıkıştırıyorlar siz askere yardım ediyorsunuz diyorlar..
Diğer hafta Türk askeri geliyor sıkıştırıyor siz pkk ya yardım ediyorsunuz diyor..
Biz arada kalıyoruz aşağı tükürsek bıyık, yukarı tükürsek sakal diyorlar..
-----------------------------kardeşe aynen katılıyorum çünki bunun okadar şahidi varki insanlar artık kimden yana olacaklarını filan düşünemiyorlar bile...
-----------------------------BU ortaya attıgınız "Ortada kalmak" ifadesi dogru degil.Bu ifadeyi "İki Taraflı Oynamak" olarak düzeltmemiz gerek.Devlet Köy Koruculugu diye bir sistem ortaya koymuş.İşsiz güçsüz insanlara maaş veriyor.Askerliklerini bile kendi memleketlerinde yapıyorlar.Herkesin elinde silah var.Aşiret sistemi var.Belli güç dengeleri var.Eger ikili oynama olmasa gerçekten de Teröre karşı mücadele edilse belki sonuç daha farklı olabilirdi. Mutlaka samimi duygular ile bu tür terör olaylarından rahatsız olan, huzur ve güven ortamının tekrar saglanmasını isteyen insanlar var.Ancak bu insanlar çok pasif kalıyorlar.Bütün insanları suçlamak da dogru degil.Ben burada güç odaklarını kastettim.Agalık düzeni , şeyhler , aşiretler.Güçlerini korumak için farklı varyasyonlar deniyor olabilirler.
----------------------------iki taraflı oynamak, beynine silah dayayanlara ekmek vermekse ben iki taraflı oynarım.
eline silah alan iki kişi pkkya karşı koyuyosa senle ben gidip bitirelim bu pkkyı.
-
Bütün insanları suçlamak da dogru degil.Ben burada güç odaklarını kastettim.Agalık düzeni , şeyhler , aşiretler.Güçlerini korumak için farklı varyasyonlar deniyor olabilirler.
Benim yazımı tam okumadıgın için yanlış anlama oluyor.İkili oynamak sade vatandaşın yapabilecegi bir iş degil.Orada ki Aga , Şeyh aşiret reisi gibi güçlü insanları kastettim.Yanlışlık olmasın.
-
İçinizde pkk nın amacını bilen var mı?? Pkk denen it örgütünün amacı tüm Kürtleri pkklı göstermek tüm Türkleri Kürtlere düşman etmek ve en sonunda iç savaş çıkarmaktır, Türkiye güçlü bir devlettir onun için bizim daha çok güçlenmemizi kimse istemez, ki stratejik konum olarakda dünyanın en iyi konumlarından birine sahibiz, o yüzden diğer ülkelerde Türkiye yi zayıflatması için pkkya destek veriyor. Benim gözümde tüm kürtleri yakıcaksın kesiceksin vs. diyenler bi fiil pkkya hizmet ediyordur ve öyle söylemlerle bir yere varılmaz , kimse kazanılmaz aksine cahil olanlar kaybedilir!
Ama bazı ırkçı faşist kişiler için kürtlerin herhangi birşey yapmasına gerek yok onlar zaten tipindenmidir neyindendir bilmem ama kürtlerden nefret ediyor ve bu kişiler öyle az sayıda değiller velhasıl hiç kimse için genelleme yapmak doğru olmaz , Allah katında çok büyük günahtır çünkü kişilerin ırkını, milletini Allah belirlemiştir ve hepiniz batıda yaşan kürt asıllı bir Türk vatandaşı olabilirdiniz bence olmadığınız için halinize şükredin!
-
Hocam belliki kürt şovenizminden hoşnut olmayan bir kürtsün tabiki bu çok güzel bişe ama Türk milletinin kaygısını anlayamıyorsunuz..biz kürtlere defolun gidin kürtsüz bir Türkiye istiyoruz demedik zamanında Kürtler biz Türkiye değil Kürdistan'da yaşamak istiyorz dedişer ve Kürdistan ütopyasının büyük bölümüde mevcut Türkiye topraklarına ait..bu fikir'de otomatikman her karış'ı için onlarca Türk'ün Kürd'ün kısacası Türkiye'nin bekaası için silah tutmuş savunmacının kanıyla elde edilmiştir bu coğrafya basit bir coğrafya değildir bütün dünya uygarlıklarının beşiği ve göz bebeğidir ama o kadar hoş ve gurur vericidirki bu topraklar bizim..ve bizim olduğu kadarda sizin..size hak sunuyoruz ve hiç bi şekilde ayrım da yapmıyoruz...yanlış anlama sözüm meclisden dışarı belki genel konuşuyor olabilirm ama..neyse asıl demek istediğim olay bu toprakların gerçek sahibi olan biz Türk'ler vatanımızda Kürtlerin sivrilmesini istemiyoruz şimdi millet diyor ah keşke o diyarbakır yok olsa siirt bitlis hakkari yok olsa..açık konuşmak gerekirse bunu bende aynen bastıra bastıra diyorum ama bu çok genel bir kavram yani DİYARBAKIR çok genel bir kavram ve o kadar kalıplaşmışki..diyarbakır dendiği zaman akla direkmen terörizm ve Türk düşmanlığı geliyor..yani sizler ; sizler derken kürt olupta Türk bayrağı ve Türk ana dilini Türklüğü benimsemiş olanlar zaten bu genel kavramın içinde değil...sen kendini git en şovenist en ırkçı en koyu milliyetçi Türk'e aslen Kürd'üm ama Türklüğü benimsedim de emin ol gereklikarşılığı alırsın o şahıstan..ki beni bilen bilir bende bu bahsettiğim sınıfa dahil bir kişiyim ama bak gördüğün gibi sana güzel bir açıklama yapmaya çalışıorm siktir lan pis kürt demiyorum...çünkü senin ülkemin aleyhine bir düşüncen yok ayrıca şunuda bilmeni isterim Türkiye Cumhuriyetinde Türk şovenizminden çok Kürt şovenizmi var Türk milleti o kadar hoşgörülü ve nezihki yine bütün olan bitenlerden sonra bile Kürtlere kardeş diyor...babam da siyasi düşüncelerimi az çok bilir ve babam beni kınıyor niçin böyle bir kin güdüyorsun diye.. ama artık Nihal Atsız'ında dediği gibi Türk'ün ayranı kabarmaya yakındır...yani bu böyle gitmez bi yerde patlak verdiği zaman çok kötü şeyler olabilir...bende o gün başı çekenlerden olucam..şunuda tekrar belirteyim sen ve senin gibilere karşı hiçbir önyargımız ve atgözlüğümüz yok sende benim kadar Türk'sün ...dağlıca saldırısında verdiğimiz 12 şehit olayından sonra kürtlerin en baskın olduğu küçükçekmece'de bile millet öyle galeyana geldiki artık Kürtler evinden çıkamayacak duruma geldi o meşhur kanarya mahallesi yerle bir oldu sokaklarda binlerce milliyetçi genç apo ya pkk ya ve genel olarak bütün kürtlere küfretti o zaman çıkıp bir tanesi bile bişe diyemedi...yani halk istediği zaman istediğini yapacak gücede sahip
-
Athzai_Khaine bunu yazdı:
KevinS bunu yazdı:
Athzai_Khaine bunu yazdı:
-----------------------------sözlerime "en iyi kürt ölü kürttür" diye başlamak istiyorum,
şimdi real kurd'un dediği gibi
"Ve koskoca bir şehrin esnafı, öğretmeni, işçisi ve çiftçisinin körü körüne bağlı olduğu bir safsataya karşı o 3-5 kişiyle çarşının ortasında yürüyüş yapıyorsun."
bu lafından yola çıkarak, şimdi orda 3-4 tane dürüst vatanını ülkesini seven insan olduğu için Yüce Milletimiz şehit vermeye devammı etsin? 3-4 tane iyi kürt yaşıcak diye, okadar asker şehit olcak, bombalar patlıcak, karakollar basılcak, falan filan, öylemi? bırakın şimdi bunları, eğer gerçekten vatanını sevseydiniz, madem okadar kişi pkkya filan bağlı, bırakın artık bu saçmalamaları.
siz (kürtler) böyle vıdıvıdılamayı kesin bence, bırakın alayınızı öldürelim, sizde (iyi olanlar dedikleriniz) bu vatan için şehit mertebesine yükselin, daha ne istiyosunuz,
ayrıca niye çerkez, laz bilmemne değilde kürt denmiş, bu soru şaka sanırım demi? şimdiye kadar hangi lazın bi zararını gördünüz? hangi çerkezin? hangi göçmenin? bu soru kişisel olarak değil, toplum olarak ne zararlarını gördük? şimdi birileri diye bilir hrant dink bilmemne cart curt, e ne olmuş öldürdüyse? helal olsun valla, öldürmeyip ne yapcaktı? gebersin gitsin pez....
-----------------------------senin gibi düşünceler memlekette var olduğu sürece, bu ülke geri gitmeye mahkümdür.
ne yani? herşey bitti şimdide böyle düşünmekmi bizi geriye götürür oldu? xD
-----------------------------her şey bitti derken neyi kasdediyorsun, en iyi kürd ölü kürd demişsin daha ne gibi bir durum olmasını beklerdin ? seninle diyaloga girerdim ama sadece çok bilinçsiz konuşuyorsun, yani kusura bakma ama oturupda konuları tartışılacak birisi değilsin . .
-
la ben ne düşünüom bilionmu nerde çokluk orda bokluk:)
ahalinin iyilerini seçiceksin
alan dışına çıkarıcaksın
sonra etrafı sarıp
yukardan aşa bombaları yağdırıcaksın
tertemiz her taraf :)
ne bölücü kalır ne terör :)
-
DkN bunu yazdı:
-----------------------------Bu ülkede kürtlere karşı bir ön yargı varsa bunun sorumlusu Türkler değildir. Türkler bunun sorumlusuymus gibi konusmayınız. Kimse durduk yere kürtlere yüklenmiyor, bir etkiye tepki doğdu ve bu etkiyi yaratan biz değiliz. Neden kimse lazları bombalayalım demiyor, yada çerkezleri, balkan gocmenlerini?
Sunu unutmayınızki sorun sadece pkk ve kürt nufusun cogunlugunun bu olusumu desteklemesi degil (kimse kendini kandırmasın, evet cogunluk destekliyor). sorun aynı zamanda bu ulkedeki pisligin cogunun bu insanlar tarafından isleniyor olması. sokaga cıkarsın gaspcı kürt, kapkaccı kürt, yankesici kürt, tinerci kürt, 20 kisi gezip durduk yere insanlara saldıranlar kürt... bu boyle uzar gider. topunu asalım keselim demiyorum, elbetteki kürt halkı icerisinde bunlar benim yurdumun insanıdır, milletimin bir parcasıdır diyebilecegim binlerce insan vardır. ama bunlar azınlıktır malesef. real kürdün dedigi gibi, yok benim tanıdıgım bilmemne var herkezden soyle boyle masallarına benimde karnım tok. geciniz bunları, boyleleri azınlıkta. iste onlar benim kardesim yurttasım canım cigerimdir, diger yurdum insanları gibi. ama geri kalanı hakkındaki dusuncem sokaklarda insanların agzından duydugunuzdan hicte farklı degildir. canıma kast edenin canını alırım. bu tehlikenin kimden geldiginin bir onemi yok. bugun bunu yapan bir Türk olsaydıda farklı bir muammele gormeyecekti, tarihte bircok ornegi mevcut.
Anafikri tekrar belirtmek gerekirse, bu on yargının sebebi asla ve asla Türkler degildir. insanların gozunde dustugunuz durumu duzeltmekte tıpkı bu duruma dusmek gibi sizin elinizde. sagınızdakini solunuzdakini bilinclendirin, anlatın neyin ne oldugunu, ogretin. kurtarın cehaletten, ne geliyorsa elinizden yapın. oturdugunuz yerden bu is neden boyle demekle olmaz, bahaneler uretmekle olmaz, kardeslik nagraları atmakla olmaz. sadece kendimizi kandırarak nereye kadar gidebilecegiz?
-----------------------------aynı şeyleri ben yazacaktım hislerime tercüman olmuşsun
-
DkN bunu yazdı:
-----------------------------Bu ülkede kürtlere karşı bir ön yargı varsa bunun sorumlusu Türkler değildir. Türkler bunun sorumlusuymus gibi konusmayınız. Kimse durduk yere kürtlere yüklenmiyor, bir etkiye tepki doğdu ve bu etkiyi yaratan biz değiliz. Neden kimse lazları bombalayalım demiyor, yada çerkezleri, balkan gocmenlerini?
Sunu unutmayınızki sorun sadece pkk ve kürt nufusun cogunlugunun bu olusumu desteklemesi degil (kimse kendini kandırmasın, evet cogunluk destekliyor). sorun aynı zamanda bu ulkedeki pisligin cogunun bu insanlar tarafından isleniyor olması. sokaga cıkarsın gaspcı kürt, kapkaccı kürt, yankesici kürt, tinerci kürt, 20 kisi gezip durduk yere insanlara saldıranlar kürt... bu boyle uzar gider. topunu asalım keselim demiyorum, elbetteki kürt halkı icerisinde bunlar benim yurdumun insanıdır, milletimin bir parcasıdır diyebilecegim binlerce insan vardır. ama bunlar azınlıktır malesef. real kürdün dedigi gibi, yok benim tanıdıgım bilmemne var herkezden soyle boyle masallarına benimde karnım tok. geciniz bunları, boyleleri azınlıkta. iste onlar benim kardesim yurttasım canım cigerimdir, diger yurdum insanları gibi. ama geri kalanı hakkındaki dusuncem sokaklarda insanların agzından duydugunuzdan hicte farklı degildir. canıma kast edenin canını alırım. bu tehlikenin kimden geldiginin bir onemi yok. bugun bunu yapan bir Türk olsaydıda farklı bir muammele gormeyecekti, tarihte bircok ornegi mevcut.
Anafikri tekrar belirtmek gerekirse, bu on yargının sebebi asla ve asla Türkler degildir. insanların gozunde dustugunuz durumu duzeltmekte tıpkı bu duruma dusmek gibi sizin elinizde. sagınızdakini solunuzdakini bilinclendirin, anlatın neyin ne oldugunu, ogretin. kurtarın cehaletten, ne geliyorsa elinizden yapın. oturdugunuz yerden bu is neden boyle demekle olmaz, bahaneler uretmekle olmaz, kardeslik nagraları atmakla olmaz. sadece kendimizi kandırarak nereye kadar gidebilecegiz?
-----------------------------ben kürd olarak doğmışsam benim ve kürd olarak doğanların suçu ney ( gurur duyuyorum ) ben bir tük, laz, çerkez, ermeni, fransz ws. 1. si insanları doğdukları yer yüzüne göre şekillendirmek yanlış
laz lara gelince lazlar zaten türk değillerdir sadece türk olduklarını sananlardır, cehpede sizinle lazlar savaşmadı beraber savaşdık,hatta onlar o bölgede türklere karşı yaşayan bir halkdı, yüzden zaten onların bir istek istemeleri çok abes kaçar.kürdler kendilerini bu hale getirdiler imasını yapmaya çalışıyorsun, ona bakarsan türkide türkden başka seven yok, bu halde türk hak etmişde o yüzden mi türkleri sevmiyorlar, tabikide hayır, ortada ırkçı bir düşünce vardır çünkü, seninle kürtleri anlayışın aynen bu şekildedir.
ki bizler türk olalım laz olam çerkez olalım eqer ki ne mutlu türküm diyene diyorsan olaray bitmişdir. dikkat edin atatürk ne mutlu türklere dememişdir ne mutlu türküm diyene demişdir. En Azından Diqer ırklara saygısı vardır Senin o da yok . .
-
vatan benim vatanım, devlet benim devletim, toprak benim toprağım.
dedemin kanıyla elde edildi bu topraklar, Benim dedemin kanıyla.
ister ırkçılık yaparım, ister başka şey yaparım,
memnun olmayan çeker gider barzaninin yanına!..