Bu İş Belli Olmaz
-
simdi sorunun cevabı konu başlığında olacak gibide yinede anlatayım
simdi 2 yıllık mezunum ben meslek kıyak 2 senedir okul başladıgından beri calsııyommokul bitti askerlik davası var
simdi askere gitsem ben amcamla calsıyorum işte 1 kişinn altından kalkabilecegi bi iş degil
biraz bekleyecem mecburen bekliyokende acıkögretim yazıp askerliği 6 aya getirsem diyorum 3 yılda bitirme hakkım var acıkögretimibu seferde yaw askerlik için 3 yıl beklenir okunurmu 3 yılda 2 kere askerlik yapılır diyorumm ama gidemiyom işden dolayı
bide ben 3 yıl okuyana kadar askerlik herkes için 12 ay olacak meselesine çarpılıp bosuna okumus olmyumm
bi yandan ince işler var
lan ne karısık durumm ne yapam ben yawaskerliğini yapmış arkadaslar önerilerinize açıgımm valla herkesin önerisine acıgım
-
dostum ne olursa olsun. diploma çok önemli bişeydir bunu unutma.
birşeyler öğrenmek çok önemlidir bence. bu 12 ay davası da 5-6 yıl sürer gibime geliyor.
bence oku.
-
Askerlik yapmaya daha var ama bence git üniversite oku bişey oldu işin bozuldu girmeye çalışacağın bi iş olur
-
okul önce gelir.. ama işin içinden çıkamıyosan yazı tura at :| ben öle yapardım :|
-
zula bunu yazdı:
-----------------------------
okul önce gelir.. ama işin içinden çıkamıyosan yazı tura at :| ben öle yapardım :|
kafam öle bi durumdakişimdi yazı tura atarımda yazımı geldi ? turamı geldi ? diye konu açar size sorarım
-
svs bunu yazdı:
-----------------------------zula bunu yazdı:
kafam öle bi durumdakişimdi yazı tura atarımda yazımı geldi ? turamı geldi ? diye konu açar size sorarım
-----------------------------Tasarı henüz yasalaşmadı.
Bu haliyle yasalaşacağını da hiç zannetmiyorum.
Kısa dönem Askerliğin 12 aya uzatılması anlamsız.
Aöf kayıtları Eylül'de başlıyor :) -
hocam askerlikten fazla kaçma. Ama okumada demiyorum. Oku. Bak abim var 32 yaşında daha yeni gitti. İş güç derken kaldı bu kadar. Lafı şuraya getircem. Abicim bi yaştan sonra zor oluyor askerlik. Koyuyor adama. Aha gitti adam şimdi şırnağa. Bu yaşta çorçocukla uğraşcak. Normal bi adam olsa kendinden küçüklerden emir alıcaktı. Ki allahtan bi kaç komutan bulduk ta rahat edicek. Senin şansın olmayabilir böyle. İşe güce koyulmadan da git bir an önce askerliğini yap.
-
hocam kasım 2010'a kadar asker alımı yok diye biliorum bence oku:)
-
ya hocam işin çözümü yok değil bak dinle şimdi, askere şu an gitsen 12 ay değilmi bu eninde sonunda olacak ama şu an gitsen 12 ay o yüzden git açıköğretime kaydol, hem çalış hem diploman olsun. haaa askerlik 12 aya çıkarsa herekse nolur valla sana bişe olmaz şimdi gitsen elinde diploman olmadan askerlik yapacak öbür türlü gitsen diplomalı askerlik yapacan avantajı burda. açıköğretim okuyup askere gitmek daha mantıklı duruyor öle değilmi sen bilirsin tabii genede.
-
git oku kardeşim boşver... o arada ek olarak çalışıyorken de dil kurslarına da git .. açıköğretimle de dil olmadan ek bi avantajın olmadan döndüğünde sıkıntı çekersin.. hayırlısı olsun yine de sen bilirsin ama askerliği at ikinci plana ;)
-
eywallah dostlar herkes oku dedi okuyacam galiba
3 yıl okuyum bari