Bu Mezunlar, 2500 Lirayla İşe Başlıyor
-
1.80 Boy, Mavi göz, 90-60-90 vücut ölçülerin varsa; sağlıksal hiçbi sorunun yoksa anca bi iş var 2500'e ona başlanıyor hocam. Çatçat.
-
Beyler denizcilik kim ne derse desin Türkiye ve Dünya'da en çok para kazandıran bir iş heh diyeceksiniz denizde çalışıyorsun evet çalışıyorum ama bir "CEO" olamadıktan ayda 10000-15000 tl alamadıktan sonra karada çalışsam kime yarar, denizde çalışırım onun kadar alırım..
Denizde en düşük mühendis veya kaptan maaşı işe ilk başlayan ve şuan için Dolar bazında 3000 dolar, TL bazında 5500 TL'dir.
Dolar bazında aldığı zaman sigorta yoktur, TL bazında aldığı zaman üstüne birde sigortan işler.
Dolar bazında çalıştıran firmalar Yabancı Bayraklı (Bandıralı), TL bazında çalıştıran firmaların gemileri Türk bayraklı (Bandıralı) dır..
-
artık kalifiye ara elemanlar götürüyor parayı öyle mühendis bey falan eskidendi.
kendini yetiştirmemiş bir mühendise kimse 2,5 vermiyor.
1 - 1,5 liraya özelde 3-5 sene çırpınması lazım.
memlekette elektrik teknikerinden çok elektrik mühendisi var :D
şimdiki aklım olsa direk teknik lise okur üzerine 2 sene ön lisans yapar mercedes motorunun altına girerdim.
-
Nomm bunu yazdı
Beyler denizcilik kim ne derse desin Türkiye ve Dünya'da en çok para kazandıran bir iş heh diyeceksiniz denizde çalışıyorsun evet çalışıyorum ama bir "CEO" olamadıktan ayda 10000-15000 tl alamadıktan sonra karada çalışsam kime yarar, denizde çalışırım onun kadar alırım..
Denizde en düşük mühendis veya kaptan maaşı işe ilk başlayan ve şuan için Dolar bazında 3000 dolar, TL bazında 5500 TL'dir.
Dolar bazında aldığı zaman sigorta yoktur, TL bazında aldığı zaman üstüne birde sigortan işler.
Dolar bazında çalıştıran firmalar Yabancı Bayraklı (Bandıralı), TL bazında çalıştıran firmaların gemileri Türk bayraklı (Bandıralı) dır..
hocam denizde yazılım mühendisi için iş varmı?
-
Zaten bilgisayar okuyup yazilim sektorune girersen gene o maaslardan baslarsin :) bu akdar abartilacak bi haber olmamis :)
-
harita kadastro bölümünde genelde mühendisliğinden ziyade hep ara elemanlar arıyorlar. mühendisleri genelde jeodezi ve fotogrametri bölümünden cıkma oluyor ki, eğer az çok deneyimli ise 1750 2000 maaş alıyorlar deneyimsiz olanlarıda yerine göre 1000 1500 alıyor. tabi bunlar özel sektör ve istanbuldaki rakamlar.
bunun dışında kişi kendi şirketini kurarsa özellikle inşaat sektöründe de iyi bir çevresi varsa çok daha iyi rakamlar kazanacaktır.
-
Hybris bunu yazdı
artık kalifiye ara elemanlar götürüyor parayı öyle mühendis bey falan eskidendi.
kendini yetiştirmemiş bir mühendise kimse 2,5 vermiyor.
1 - 1,5 liraya özelde 3-5 sene çırpınması lazım.
memlekette elektrik teknikerinden çok elektrik mühendisi var :D
şimdiki aklım olsa direk teknik lise okur üzerine 2 sene ön lisans yapar mercedes motorunun altına girerdim.
+1
Tecrübeli elektrik teknisyeni varsa iş bulabilirim :)
-
mühendis olacan ayda €1000 paraya talim et
amk almanyadan emekli türkler bile ayda €1000 maaş alıo
gidip vakkodan bi takım bile alamazsın o paraya
türkiyede bir mühendisin eğer eleman olarak bir yerde çalışıyorsa €5000 aşağı para almaması gerekir bana göre -
MaviGozluDev bunu yazdı
Zaten bilgisayar okuyup yazilim sektorune girersen gene o maaslardan baslarsin :) bu akdar abartilacak bi haber olmamis :)
O iş o kadar kolay değil hocam, eskidendi. Artık php bilince adam sırf php biliyosun diye işe almıyor, diyo ki nerde css bilgin? nerde c# bilgisi?
En düşükleri oda, bazı öküzler var 4-5 dil bilen adam istiyor.
-
DaveReed bunu yazdı
mühendis olacan ayda €1000 paraya talim et
amk almanyadan emekli türkler bile ayda €1000 maaş alıo
gidip vakkodan bi takım bile alamazsın o paraya
türkiyede bir mühendisin eğer eleman olarak bir yerde çalışıyorsa €5000 aşağı para almaması gerekir bana göreO kadar çok vasıfsız, sadece diplomalı mühendis var ki. 1000€ yuda hak etmeyecek bir sürü insan sayabilirim. Hatta yeni mezunların %60'ı hak etmiyor o 1000€ yu.