Bu Nasıl İş ?
-
Merhaba Arkadaşlar
Sinop Üniversitesinde 2 yıllık mekatronik bölümünde okuyorum.Olaya Üniversite hazırlık zamanımdan baslıcam .
Meslek Lisesinde olduğum uçin bizim için M.T.O.K adı veriler özel kontejyanlar açıldı üniversitelerde.Bölüm olarak mühendisliklerde dahil.Bu kontejyanlara ygs puanı ile giribiliyorduk ve bende dersaneye yazıldım.Durum bu olduğu için tamamen ygs hazırlık olarak çalışmalarımı sürdürdüm.Sınava yakın zamanda bilmem ne mahkemesi,bilmemne davasıyla bu kontejyanlara ygs puanı ile girme olayı iptal etti.Ve bildiğiniz mal gibi ortada kaldım, kaldık . Dedim bari direk geçiş hakkını kullanıyım hiç yoktan. Lisede 2 bölüm dersleri gormemişim 0 ' ım tekrar hazırlanmayı tercih etmedim 2. bölümden .Bittimi işkence bitmedi.
Mekatronik bölümüne kayıt yaptırdım . Başladım bölüm gayet güzel geleceği olan bir bölüm olarak görülüyor heryerde.Bencede öyle ama bizim okulda degil.İngilizce öğrenmem gerekiyor ingilizce dersinde hoca film indirmiş onu izletiyor.Diger hocalardan tek ayak cezası veren bile var ünideyiz sözde.Daha bir kere atelyeye bile girmedik.Hocanın tayini cıkacakmış hiç tınlamadı gostermedi sınavda toplama cıkarma sordu kendimiden utandım.Öyle böyle ikinci sınıfa geçtik.
Sabrımın taştığı konu ise vizeler bu pazartesi baslıyor . 9 Dersimiz var toplam 4 dersin hocası yok gelcek, şu gun gelcek, bu gun gelcek bir türlü gelemedi bu hoca.Okulda bu derseleri verebilecek baskada bir hoca yokmuş .Ve bir hocaya demişler ki sen bu dersle alakalı soru cıkar ver cocuklara, sınavda bunlardan cıkacak.Dersin ismi sayısal elektronik, 2 sınıf dersi. Donem basından beri görmedik hoca soru cıkarmış tutuşturdu elimize. Dedim hocam dalgamı geçiyorsunuz bir şey görmedik zaten bilmiyoruz sınıfta soruları çözebilecek bir öğrenci yok. Onu bırakın gittim dedim ki hocam ; nasıl olcak ? bilen bi hocanıza gidin anlatsıın birinize o anlattığı arkadaşda gelip bize anlatcakmış sınıf 24 kişi. Oldu dedim ne zaman musaitsiniz ben yapamam ki bunları diyo soruları cıkartan hoca . Okulda soruları çözecek hoca bizim hocamız değil musait mı belli degil anlatsa diger arkadaş hepimize nasıl anlatacak?
Yemin ediyorum artık bıktim bırakcam okulu gözumu karartacam en sonunda .Boş mezun olacağım lise gibi buradan da . Ailemin benden beklentisi benimle alakalı planları çok ,babamda eğitimci . Bu okulu bu şekilde bu şartlarda uzucak gibide gözüküyor hiç bi şeye hevesim kalmadı babamın suratına da bakamıcam artık boş geldik boş gitcem. Siz siz olun üniversite kararlarınızda gerekten emin olun gidin bi görun benim gibi mal gibi kalmayın.
-
valla hocam başlarda klasik üniye yeni giren serzenişi sandım ingilizce vs olayından ama sonrasını okuyunca höh dedim. yazık olmuş valla bölümede bölümdeki öğrencilerede.. hoca yoksa bölüm niye açmışlar. zibil gibi üniversite açacaklarına biraz hoca bulsunlar şu bölümlere. geçmiş olsun ne diyelim.
-
Hocam ne mutlu sana
öyle güzel bir bölümdesin ki işi bilen hepsi adam gibi özel sektörde iş bulmuş, dersi anlatacak hoca bile bulamiorlar.
Hoca yoksa problem yok, yeterki sınavda sordukları da öğretilen az şeyden olsun.
Merak etme işe girince kimse sana türev integral sormuyor 4 işlem öğren çık, solidworks ve elektronik öğren bide okul bitene kadar bol bol boş zamanında
-
HolyOne bunu yazdı
Hocam ne mutlu sana
öyle güzel bir bölümdesin ki işi bilen hepsi adam gibi özel sektörde iş bulmuş, dersi anlatacak hoca bile bulamiorlar.
Hoca yoksa problem yok, yeterki sınavda sordukları da öğretilen az şeyden olsun.
Merak etme işe girince kimse sana türev integral sormuyor 4 işlem öğren çık, solidworks ve elektronik öğren bide okul bitene kadar bol bol boş zamanında
bölüm iyi güzelde 1-2 hoc aolaydı iyiydi başlarında.. matematik okumadıkça, hiçbi mezuna zaten türev integral soran olmuyoda, işiyle ilgili 1-2 konuda yol gösterecek birileri olaydı iyiydi sanki be hocam :D
-
MaviGozluDev bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
Hocam ne mutlu sana
bölüm iyi güzelde 1-2 hoc aolaydı iyiydi başlarında.. matematik okumadıkça, hiçbi mezuna zaten türev integral soran olmuyoda, işiyle ilgili 1-2 konuda yol gösterecek birileri olaydı iyiydi sanki be hocam :D
Bölüm iyi ama bizim okulda ismi iyi hocam . Benim Üzüldüğüm nokta boş mezun olcak olmam. Ayrıca bu derslerin sınavından nasıl gececez onuda bilmiyorum kimse bilmiyor hepimiz isyandayız.Bu hocası olmayan derslerin sınavına girecez birde . Bildiğin dalga geçiliyor bizle.
Ozzzz tarafından 01/Kas/12 16:37 tarihinde düzenlenmiştir -
UNKN0WN bunu yazdıMaviGozluDev bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
Hocam ne mutlu sana
Bölüm iyi ama bizim okulda ismi iyi hocam . Benim Üzüldüğüm nokta boş mezun olcak olmam. Ayrıca bu derslerin sınavından nasıl gececez onuda bilmiyorum kimse bilmiyor hepimiz isyandayız. Bildiğin dalga geçiliyor bizle.
hocamboş mezun olmayı çok kafana takma. yani piyasadaki mezunların zaten %70 i boş mezun :) ha okul olarak biraz şanssızlığa uğramışsın ne bileyim 1-2 makine başında çalışsanız felan iyi olurmuş, da bu saatten sonra yapacak bişey yok stajlara felan yönel orda kendini geliştirmeye bak. o şekilde kendini doldurursun. zaten okulda şu an ki durum olmasa bile, en güzel bilgiyi sektöre girince ediniyosun.
-
Hocam soruları buraya koy biz çözeriz seni mezun ederiz :p
-
Branxian bunu yazdı
Hocam soruları buraya koy biz çözeriz seni mezun ederiz :p
bknz yardımsever mürid :) mekatronik mezunu murid te var, görür belki o da konuyu :)
-
MaviGozluDev bunu yazdıUNKN0WN bunu yazdıMaviGozluDev bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
Hocam ne mutlu sana
Bölüm iyi ama bizim okulda ismi iyi hocam . Benim Üzüldüğüm nokta boş mezun olcak olmam. Ayrıca bu derslerin sınavından nasıl gececez onuda bilmiyorum kimse bilmiyor hepimiz isyandayız. Bildiğin dalga geçiliyor bizle.
hocamboş mezun olmayı çok kafana takma. yani piyasadaki mezunların zaten %70 i boş mezun :) ha okul olarak biraz şanssızlığa uğramışsın ne bileyim 1-2 makine başında çalışsanız felan iyi olurmuş, da bu saatten sonra yapacak bişey yok stajlara felan yönel orda kendini geliştirmeye bak. o şekilde kendini doldurursun. zaten okulda şu an ki durum olmasa bile, en güzel bilgiyi sektöre girince ediniyosun.
Mekatroniğin programlama kısmına giricekse başta dijital elektroniği, algoritma kurmayı iyi bilmesi gerekiyor hocam.
Makine başında mekatronik öğrenilmiyor malesef.
Anca hazır projeli panoyu toplar baka baka öğrenerek.
Edit;
matematikte lazım :p
Branxian tarafından 01/Kas/12 16:45 tarihinde düzenlenmiştir -
MaviGozluDev bunu yazdıUNKN0WN bunu yazdıMaviGozluDev bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
Hocam ne mutlu sana
Haklısın hocam haklısın . Birde beni bu sınavlar yuzune okulun uzama korkusu sardı
-
Mekatroniğin programlama kısmına giricekse başta dijital elektroniği, algoritma kurmayı iyi bilmesi gerekiyor hocam.
Makine başında mekatronik öğrenilmiyor malesef.
Anca hazır projeli panoyu toplar baka baka öğrenerek.
Edit;
matematikte lazım :p
Biz bi pok bilmiyoz işte hocam algoritma falanda görmedik bi pok görmedik gorecek olsak gosterecek hoca da yok ayrıca bizim okuldaki 3 . senesi bu bolumun bu sende acılmadı yani
Ozzzz tarafından 01/Kas/12 16:46 tarihinde düzenlenmiştir