Bugun Organik Zeka İle Kod Yazdim.
-
Yapay zekanın köpeği olduk hepimiz...
kullandığınız farklı teknolojiler farklı yapılar varsa paylaşalım gençler hepimiz öğrenelim başka şeyler
-
Yapay zekanın köpeği olduk hepimiz...
kullandığınız farklı teknolojiler farklı yapılar varsa paylaşalım gençler hepimiz öğrenelim başka şeyler
-
Ben A'dan Z'ye yapay zekaya yazdırmıyorum. Antigravity veya cursor kullanmıyorum zaten. Visual Studio ile devam. Karmaşık SQL sorguları, JavaScript kütüphanelerinin entegrasyonları, mimari konularda destek, bazı sınıfların daha iyi yazılması, değişkenlere isim bulunması vb. alanlarda kullanıyorum. Tam olarak asistan gibi kullanıyorum. Değişkene hangi ismi koysam diye düşünmek en çok zaman alıcı kısımdı eskiden :) Veritabanı tablo oluşturma işlemlerini falan komple AI yaparsa bu defa benim hakimiyetim azalıyor kafamda kuramıyorum projeyi. Veritabanı yapısını falan özellikle benim yapmam lazım.
-
Hannibal_King bunu yazdı
Ben A'dan Z'ye yapay zekaya yazdırmıyorum. Antigravity veya cursor kullanmıyorum zaten. Visual Studio ile devam. Karmaşık SQL sorguları, JavaScript kütüphanelerinin entegrasyonları, mimari konularda destek, bazı sınıfların daha iyi yazılması, değişkenlere isim bulunması vb. alanlarda kullanıyorum. Tam olarak asistan gibi kullanıyorum. Değişkene hangi ismi koysam diye düşünmek en çok zaman alıcı kısımdı eskiden :) Veritabanı tablo oluşturma işlemlerini falan komple AI yaparsa bu defa benim hakimiyetim azalıyor kafamda kuramıyorum projeyi. Veritabanı yapısını falan özellikle benim yapmam lazım.
+1,
Ben de bu şekildeyim yalan yok. Hali hazırda olan mobil uygulamanın yenileme projesinde UI tarafını Junie ve Antigravity yazdırıyorum ama servislere bağlanacağı, request response modeller vs kısmında kodu kendim yazıp 1 ay sonra birisi birşey sorduğunda "aha burada" diye göstermek istiyorum.
-
TheAvenqer bunu yazdıLynXMaSTeR bunu yazdıjı
bende antigravity ile tırmalıyorum.
Antigravity falan hikaye limiti çabuk doluyor cursor ile akıyor bu ay cursor için kaç para verdim inanın bilmiyorum
Aylardır adam akıllıyı bırak hiç kod yazmıyorum nerdeyse demeyeyim direkt renk kodunu bile yapay zekayla değişecek seviyeye gelmiş durumdayım şuan direkt cursorun köpeğiyim ben bu mesajı yazarken yapay zeka arkada kod yazmaya devam ediyor1 tanede dokploy sunucu kurdum ovh dan onuda gitlab projelerine bağlıyorum kodu yazdırdım direkt gitlaba pushluyorum dokployda canlıya çekiyor webhooktadan tetiklenip hiç bir iş yapmaz oldum bir yandan iyi ama bir yandan kendimi vasıfsız hissetmeye başladım. Belki 1 ayda veya 2 ayda çıkaracağım projeyi düzgün promptlar vererek 1 günde bitiriyorum testi cartı curtu derken 2 gün alıyor max şuanlık elbette güzel ama tıkanacağı günü bekliyorum
https://www.youtube.com/watch?v=20fdKl9BwKQŞu video aşırı güzel buldum mantıklı yani yapay zeka aşırı hızlı gelişti eeee sonra ?? Kaynakları tükettiler opensource projelerde artık dışa kapanıyor stackoverflow desen ölü durumda yapay zekada insanların çözdükleri problemler üzerinden çözüm üretiyor tamam şuana kadar olanı öğrendin peki ya sonrasında ?? kimse artık stackoverflow da takılmıyor soru sorulmuyor çözüm üretilmiyor yapay zeka data olmadan nasıl gelişecek ??
şiir gibi yazmışsın, anlaşılan baya sağlam işler yapıyosun, ancak yazdıklarından gram bişi anlamadım ya (:
-
Arkadaşlar konu dışı ama bildiğin banakların geçmişe dönük api si varmı yahoo var ücretsiz ama oda belli paraların değeri gösteriyor diğerleri göstermiyorlar. Yz ile tahmini olayını yapıyorum.
İstediğim varlıklar bunlar
# --- VARLIK LİSTESİ
USD - Amerikan DolarıEUR - Avrupa Para Birimi
GBP - İngiliz Sterlini
XAU - Altın (Gram)
XAG - Gümüş (Gram)
CAD - Kanada Doları
CHF - İsviçre Frangı
AUD - Avustralya Dolar
DKK - Danimarka Kronu
JPY - Japon Yeni
KWD - Kuveyt Dinarı
NOK - Norveç Kronu
SAR - Suudi Arabistan Riyali
SEK - İsveç Kronu
AED - Bae Dirhemi
AZN - Azerbaycan Manatı'
RON - Rumen Leyi
Yaptğım sistem buradan bakabilirsiniz:
https://finans-takip.streamlit.app/
-
Hannibal_King bunu yazdı
katılıyorum en önemli kısımda burası diye düşünüyorum
-
Hannibal_King bunu yazdı
Dostum ben soyle ilerliyorum mesela db_tables klasorum var icinde her bir tablonun icinde ki kolonlarimi bu kolonlarin baglarini indexlerini kolon isimlerini belirttigim md dosyam oluyor. DB de ben olusturmuyorum. Burada birde guzel kisim mesela email kolonumuz olsun pgsql de, bunu insert ve update ederken ozellik ile lowercase formatta yazmalisin diyip geciyorum. charset den gidip asci limiti vs benim derdim degil. claude commands olarak da db ye yeni olusturdugum tablolari esle degisiklikleri yap gibisinden bir dosyam var. direk /migrate_db dedigimde kendisi sync ediyor db'yi.
Bu noktada zaten ben kendi yazilim sirketimde kendi yazilimcilarima dokuman hazirliyordum. ustelik onlarin bilmedigi teknolojileri tekrardan ogrenmeleri icin onlara imkan sagliyordum. Suan tek fark benim icin 4 yazilimci 1 veritabancisi 1 sistemci seklidne 6 elemana maas verecegim 2-3 yapay zeka agentina veriyorum hem daha ekonomik hem daha az yoruyor.
Mimari ve planlamayi ben yapayim. amelelik icin ai var.
-
rakkoc bunu yazdıHannibal_King bunu yazdı
Dostum ben soyle ilerliyorum mesela db_tables klasorum var icinde her bir tablonun icinde ki kolonlarimi bu kolonlarin baglarini indexlerini kolon isimlerini belirttigim md dosyam oluyor. DB de ben olusturmuyorum. Burada birde guzel kisim mesela email kolonumuz olsun pgsql de, bunu insert ve update ederken ozellik ile lowercase formatta yazmalisin diyip geciyorum. charset den gidip asci limiti vs benim derdim degil. claude commands olarak da db ye yeni olusturdugum tablolari esle degisiklikleri yap gibisinden bir dosyam var. direk /migrate_db dedigimde kendisi sync ediyor db'yi.
Bu noktada zaten ben kendi yazilim sirketimde kendi yazilimcilarima dokuman hazirliyordum. ustelik onlarin bilmedigi teknolojileri tekrardan ogrenmeleri icin onlara imkan sagliyordum. Suan tek fark benim icin 4 yazilimci 1 veritabancisi 1 sistemci seklidne 6 elemana maas verecegim 2-3 yapay zeka agentina veriyorum hem daha ekonomik hem daha az yoruyor.
Şirket ne üzerine hocam? Nasıl yazılımlar geliştiriyorsunuz?
-
Hannibal_King bunu yazdırakkoc bunu yazdıHannibal_King bunu yazdı
Şirket ne üzerine hocam? Nasıl yazılımlar geliştiriyorsunuz?
Geleneksel ve yeni nesil odeme sistemlerindeyim. Hem kendi sirketim ile kibrista fatura odeme sistemi. malta'da geleneksel bankacilik sektorunde 2 bankaya fiziksel pos yonetim takip hizmeti veriyorum. Litvanyada bir crypto exchange de CTO'yum ve bir cok eubased exchange e bridge ve vpos hizmeti veren bir uygulamamiz var.
Maltada yazilimlar pos icinde ki yazilimlar C++ ve Java (pos modeline gore) pgsql-redis-kafka-nodejs ve frontend de react - burada nda var pos rakamlarini soyleyemam
KKTC de ki sistemde pos yazilimlari c++, mssql - redis - rabitmq backend dotnet asp.net mvc ortalama gunde 7bin fatura tahsilati gerceklestirilen bir sistem.
litvanyada ki proje ise c++, python nodejs kafka redis pgsql bir yapi mevcut 30k tpsé yakin yuk kaldirabiliyor.
Suanda Litvanyada ki projenin %30'u kadari yeniden yaziliyor. Onun ile ugrasiyoruz, bittiginde maltada ki projenin de bi %8-10 kadarini yeniden guncelleyecegiz. EU da ki odeme sistemleri yasalarinda ki degisikliklere adapte etmemiz gerekyor lisans geregi.