C# / Java Secimi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    YeniHarman bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı

    ...Ben Java yı biliyorum ama uzman değilim, bugünkü aklım olsaydı c# da ilerlemek yerine java da ilerlemek isterdim.

    Pis adam seni:) 

    Dil olarak C#, platform olarak Java.

    C#'ta işini bitirir geçersin. Çalıştıracağın yer bellidir. .NET çatısı sağlam ve düzgün inşa edilmiştir. Java'da kod yazacağın süreden çalarak bilmem ne tasarım deseni, bilmem neresi diye uğraşırsın. Bi getter setter'ın olmadığından, bir function referansın olmadığından yazdığın kodun yine %50'si bu getter setter functionları yazmaya ya da copy işlemine gider. Java iyi programcılık felsefesi yüzünden seni kısıtlar, C# kısıtlamaz. İlginçtir ki C#'ta çok daha fazla kural olmasına rağmen çok daha kolaydır. Çünkü doğaldır.

    hocam malum ikimizde vb ciydik :) sonra MS den dolayı c# a geçtim ben sen de öyle :) Tabi o zaman java nın böyle olduğunu bilmiyordum, yani türkiyede yaşasaydım c# da sorun olmazdı elbette ama yurtdışında java nın ağırlığı acayip belli oluyor. Çünkü adamlar microsofta ya da windows a bağlı değiller, haliyle de diğer dil/platformlar daha ağır basabiliyor. Bize microsoft çok "girdiği" için insanların çoğunun .net e yönelmesinin bir sebebi de bu diye düşünüyorum.

    C# elbette çok güçlü bir dil, mono grubuna destek vermesi zaten akıllıca bir hamleydi çünkü gelecek artık mobilleşiyor, bir yandan da cloud computing için azure çalışmalarını arttırıyor, ücretsiz deneme sürümleri veriyor v.s. 

    Artık iş işten geçti, daha dönemeyiz :) 

     

    unbalanced tarafından 22/Nis/15 21:55 tarihinde düzenlenmiştir

    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Haziran/2012
    Erkek

    Özellikle kamuda MS ürünleri hariç destek alamıyorsunuz. Unix'e geçsek ya öz kaynaklarımızla eleman yetiştireceğiz (ki bu seviyede eğitim verecek eğitim kurumu var mı bilemiyorum) ya da MS ürünlerinin eşdeğeri yazılımlara 2-5 kat daha fazla ücret ödeyerek destek alacağız. Tabi alabilirsek...

    Geçen başka bir yerde yazmıştım: Eğer Türkiyede açık kaynaktan para kazanmak istiyorsanız, oturup geliştirici olmaya kasmayın boşuna. Unix tabanlı sistemler için yazılım ve/veya sistem destek uzmanı olup kendi işletmeniz üzerinden yürüyün.

    Bu saatten sonra Türkiyeyi ne Java kurtarır, ne Linux ne de başka bir şey. Ofis paket programlarından başlayarak her şeyi buluta aktarmak lazım. Bulut demek de hızlı bir back-end üzerine JS, HTML5, CSS demek. Back-end'de çoğunlukla native demek. Uyumlu tarayıcı ile birlikte, ohhh misssss.

    Umarım biraz uyandırabilmişimdir.

    YeniHarman tarafından 23/Nis/15 01:01 tarihinde düzenlenmiştir

    Olaylara karışmayın!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mastika.
    Absolut
    Absolut's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2011
    Erkek

    konusmalarinizdan anladigim kadari ile Turkiyede is imkani ve anlasilabilirlik olarak C# agirmi basior diorsunuz Java ogrensekde ac kalicak deiliz tabide Turkiyenin gelecegi C# mi diorsunuz bende suruye katilip C# mi kasim arafda kaldik resmen


    Nice babayigitler kirayi kim odeyecek, coluk cocuk ne yiyecek derdinden dolayi dunyayi degistiremiyor.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Odd Emoji 3D
    BerkayCit
    BerkayCit's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Şubat/2011
    Erkek

    aklıma direk bu geldi :D

    http://9gag.com/gag/a9LDnpD?ref=fb.s

     


    havalı bir şeyler yazdığımı hayal edin
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Mayıs/2012
    Homo

    Bugün bilişim daire başkanlığı müdürüyle konuştum bu arada tabi bilgisayarlarına falan göz gezdirdim neler yapıyorlar diye kaçırmamak adına ve adamlar sırf .net üzerinden yürüyorlar yani Türkiye'de net ci olacaksın arkadaş :)

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Haziran/2002
    Erkek

    Türkiyede iş ilanlarında çoğu C# ama yurtdışında, avrupada, amerikada genelde Java


    Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mastika.
    Absolut
    Absolut's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2011
    Erkek
    mRBerkay bunu yazdı

    aklıma direk bu geldi :D

    http://9gag.com/gag/a9LDnpD?ref=fb.s

     

    iyimis :D:D olayimi ozetlemis aslinda :D


    Nice babayigitler kirayi kim odeyecek, coluk cocuk ne yiyecek derdinden dolayi dunyayi degistiremiyor.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mastika.
    Absolut
    Absolut's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2011
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

    Türkiyede iş ilanlarında çoğu C# ama yurtdışında, avrupada, amerikada genelde Java

    Seyh Turkiyedeyiz ondan buranin sartlarini ele almaya calisiorum gerci cift vatandaslik falan var yurtdisi cikmak vs sknti degil ama kisa vadede ( 5-10 sene :D ) yurtdisi cikmam mumkun degil gibi

    Sencede C# mi Seyh bu yoldan yurumu diorsun sende budur diorsan valla baslicam c# :D


    Nice babayigitler kirayi kim odeyecek, coluk cocuk ne yiyecek derdinden dolayi dunyayi degistiremiyor.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    türkiyede .netci değil namussuz olacaksın para kazanmak istiyorsan :) örnek: malum 550 kişi..

    konuya gelirsem, türkiye şartlarında en mantıklısı c# gibi görünüyor ama gelecek ne gösterir bilmiyorum. yeniharman elbette türkiyeyi java kurtarmaz :) biz millet olarak hazıra alıştık, öyle kendimiz bir şeyler yaratamayız.. pardus projesi gibi bir sürü porjeler yapıldı ama ne destek var ne bir şey.. 

    konu sahibine şahsi tavsiyem, olaya dil olarak bakmamak. öncelikle kendini hangi alanda geliştirmek/uzmanlaşmak istiyorsan o alana yönelik çalışacaksın. Bir dile takılı kalırsan yamulur kalırsın :) ben c# ile uzun yıllardır çalışıyordum ama mobil uygulama geliştirmek zorunda kaldığım için hem java hem objective C ye bulaştım :) tabi sonra xamarin diye bir şey çıktı, çalıştığım firma da lisansını aldı ve c# ile geliştirme yapmamı istedi böyle devam ettim. Ama xamarin olmasaydı mecburen java+obj C ikilisiyle devam edecektim.

    Yani esnek olmak gerekiyor, çalışmak istediğin alan/çalıştığın alan seni neye yönlendiriyorsa ona bakacaksın.

    C# bilmek demek iyi para kazanmak demek değildir. Ben iyi c# iyi bildiğimi düşünürdüm ama xamarin beni çok çok ama çok zorladı :) yani dil bilmek o kadar da yardımcı olmuyor bazen.. 

    özetlersem; dile takılı kalmak yerine öncelikle kendine hedef belirle,ne üzerinde çalışacaksın? gömülü sistemler? mobil yazılım? web? db management? şu? bu? 

    bundan sonra o alanla ilgili hangi diller var, hangileri hangi durumda avantajlı, neleri öncelikle bilmen gerekiyor, neler sana iş hayatında artı değer kadar? geliştirmek için neler gerekli? öğrenme adımların/stratejilerin/önceliklerin nasıl olmalı? sen öğrenene kadar sektörde değişiklik olur mu? olası yeni teknolojiler neler olabilir? bunları öğrenmek ne kadar sürer? ne kadar sürede adapte olabilirim? yabancı dil bilgisi ne kadar gerekli? (yeni teknolojilere ayak uydurmak için şart)

    hemen üsttekine bir örnek vereyim, asp ile web uygulamaları geliştirenler bir gün çok farklı bir platformda gördüler kendilerini asp.net de :) elbette benzer yanları vardı ama çok şey değişmişti :) sonra asp.net e geçtiler sonra bir baktılar ki çok farklı bir design pattern mvc ile karşılaştılar.. artık piyasada asp.net değil de asp.net mvc bilenler aranıyor oldu çünkü şuan ve gelecek onda. peki yarın? yarın da xyz diye bir şey çıkar, insanlar ona geçmek zorundalar.. (not: sakın yanlış anlaşılmasın asp bir dildir ama asp.net bir teknolojidir)

    ikinci bir örnek, bugün hala çoğunlukla ios developerlar native uygulama yazmak için objective C kullanırlar (elbette farklı platformlarda da native yazılabiliyor), ama apple objective C nin çok eski olduğu ve bilimum sebeplerden dolayı farklı bir çıkartmaya karar verdi ve swift i çıkardı :) swift genellikle bilimsel alanlarda kullanılıyordu bildiğim kadarıyla.. Neyse şimdi swift ile mac OS uygulamaları, ios uygulamaları ve safari uygulamaları yapılabilir. Apple buna yatırım yapıyor, insanları teşvik ediyor. Belki 5 yıl sonra kimse objective C ile uygulama geliştirmeyecek bunun yerine swift ile uygulama geliştirecekler..

    Yine bir örnek, Bir zamanlar visual basic denilen bir yazılım dili vardı ve gayet popülerdi :) (bugünün c# ı olarak düşün), ben de vb 6.0 ile başlamştım:) tabi o zaman da delphi vardı ve delphicilere çok farklı gözle bakıyordum :) (bugünün javası olarak görebilirsin), gün değişti her şey değişti artık vb neredeyse tarihe gömüldü.. vb bilenleri boşa düşürmemek için vb.net geliştirildi .. Ama yine de hakim C# idi .. Ama bugün.. Ya yarın?

    Bu kadar neden yazdım? Aslında genele hitap etmek istedim. Bir dile takılmak yerine olayın mantığını kavrayın. Dil öğrenmek çok zor değil, hangisi işinize geliyorsa onu kullanın, dil hayranı olmak yerine kendinizi en iyi şekilde adapte edebilmeyi, en kısa ve en ucuz yoldan çözüme ulaşabilmeyi hedef olarak belirleyin.. 

     

     

     

    unbalanced tarafından 23/Nis/15 02:29 tarihinde düzenlenmiştir

    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mastika.
    Absolut
    Absolut's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2011
    Erkek

    @unbalanced hocam bitanesin yardimlarin icin cok saol son yazdiklarin eminim benim gibi cok kisiye isik tutacaktir


    Nice babayigitler kirayi kim odeyecek, coluk cocuk ne yiyecek derdinden dolayi dunyayi degistiremiyor.
Toplam Hit: 2190 Toplam Mesaj: 21