folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#.Net, J#.Net, Vb.Net, Asp.Net
linefolder C# Operatörler Ve Karar Yapıları -1-



C# Operatörler Ve Karar Yapıları -1-

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 10/Temmuz/2008
    Erkek

    merhaba arkadaşlar bu dersimizde elimden geldiğince programın hangi durumda ne yapacağını ne şekilde davranacağını göstericem

    Operatörler

    Mesela bir finans programı yazıyorsunuz programda kullanıcının eksi bir değer girmemesini istiyoruz bunu anlamanın tek yolu girilen değerin sıfırdan büyük olup olmadığını hesaplamak olacaktır bunuda ilişkisel operatörler yardımıyla yapabiliriz.

    İlişkisel Operatörler

    == Eşittir

    != Eşit Değildir

    < Büyüktür

    > Küçüktür

    >=Büyüktür veya Eşittir

    <= Küçütür veya Eşittir

    unutmayın ilişkisel ve mantıksal ifadeler her zaman "bool" tipinde sonuç verirler. bool tipiyle verdiği için genelde

    if deyimi ile birlikte kullanılır...

     Küçük bir uygulama yapalım.

    uygulamada kullanıcının sayıyı doğru bilip bilmediğini sınıcaz :)

    kod

    int sayi =5;  // İntigertipinde "sayi" adında bir değişken tnaımladık vede "sayi" değişkenine "5" değerini atadık

    int tahmin =Convert.ToInt32(TextBox1.Text)   // integer tipinde "tahmin"  adında bir değişken tanımladık  bunu Textboxa eşitledik yani text boxa girilen bir değer artık "tahmin" değişkenini yerii tutuyor

    if (sayi == tahmin)    //Eğer sayi değişkeni tahmin değişkenine eşitse 

    MessageBox.Show("Aferim Bildin ;)");  // cevap doğruysa bir messabox açıp içine  aferim bildin yazdırdık

    else //eğer girilen değer 5 değilse

     MessageBox.Show("Şimdilik Bilemedim Bi Daha ki Sefer ;)"); // cevap yanlışsa  Şimdilik Bilemedim Bi Daha ki Sefer;) yazısını yazdırdık

     

    yukardaki ilk defa if'i kullanmış olduk =)

     

    Mantıksal Operatörler

    &  Ve

    |  Veya

    || Kısa Devre  Veya

    && Kısa Devre Ve

    ! Değil

    Mantıksal operatör ise 2 bool değerini karşılaştırmak için kullanılır

    bunun için bir örnek daha ekliyeyim

    kod

    stirng kadi = txtkadi.text; 

    string parola = txtpar.text;

    if(kadi == "1" & parola == "2" )

    MessageBox.show("tebrikelr giriş başarılı");

    else

     MessageBox.show("Sie Git Şifreyi Bilmion Daha Bence Fazla Kurcalama ;)");

    --1.dersin sonu--

    döküman tarafımca hazırlanmıştır

    Takıldığınız Anlamadığınız Yerleri Bu Başlık Altında Sorabilirsiniz

     

     

     

     

     

     


    - xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Temmuz/2007
    Erkek

    teşekkürler adamım gene yeni bir dokümanla karşımızdasın :)

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hotboy
    hotboy's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    eywallah, devamını bekliyoruz, güzel...

     

    edit: kısa devre ve kısa devre veya ne oluıor


    imzadaki sayaç istek üzerine kaldırılmıştır. son blog yazım : PyQT ile Hesap Makinesi Yapalım - http://www.whosayin.com/y/pyqt-ile-hesap-makinesi-yapalim/ || hotboy attığınız özel mesajlara cevap yazmama hakkını saklı tutar
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adamgibi
    adamgibi's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Haziran/2008
    Erkek
    eyvallah hocam da ben bunun ne  işe  yaradıgını  hala  anlmadım  beni  aydınlatırmısın

    kontra bisiklet
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hotboy
    hotboy's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    adamgibi bunu yazdı:
    -----------------------------
    eyvallah hocam da ben bunun ne  işe  yaradıgını  hala  anlmadım  beni  aydınlatırmısın
    -----------------------------

    programlama dili :| son zamalnların gözdesi ;)


    imzadaki sayaç istek üzerine kaldırılmıştır. son blog yazım : PyQT ile Hesap Makinesi Yapalım - http://www.whosayin.com/y/pyqt-ile-hesap-makinesi-yapalim/ || hotboy attığınız özel mesajlara cevap yazmama hakkını saklı tutar
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 10/Temmuz/2008
    Erkek

    adamgibi bunu yazdı:
    -----------------------------
    eyvallah hocam da ben bunun ne  işe  yaradıgını  hala  anlmadım  beni  aydınlatırmısın
    -----------------------------

    hojam c# ile ilgili bi döküman

    istersen benim profilime gir orda bi kaç  tane dahha döküman var onlar abak ama

    giriş seviyesi için yok ama sen en azından google da bi ara c# diye biraz kurcala

     


    - xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PriesTBT
    PriesTBT's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Mayıs/2008
    Erkek
    Eline sağlık hacım..

    selam gençlik!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 09/Haziran/2002
    Erkek
    Sisarp bunu yazdı:
    -----------------------------

    adamgibi bunu yazdı:
    -----------------------------
    eyvallah hocam da ben bunun ne  işe  yaradıgını  hala  anlmadım  beni  aydınlatırmısın
    -----------------------------

    hojam c# ile ilgili bi döküman

    istersen benim profilime gir orda bi kaç  tane dahha döküman var onlar abak ama

    giriş seviyesi için yok ama sen en azından google da bi ara c# diye biraz kurcala

     


    -----------------------------

    Şimdi bunlar ileri seviye için mi : |
    Daha ne kadar başlangıç seviyesinde olcak bir döküman ?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Emrow
    Emrow's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 17/Mart/2007
    Erkek

    kontrol-karar yapıları ne zaman ileri seviyeye girdi ki :(

    arkadaş heralde ön giriş bölümünü söylemiş.

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 10/Temmuz/2008
    Erkek

    sizin anlamadığınız bir şey var :)

    adam daha bunu nen olduğunu bilmiyor

    farkında mısınız bilmem ?

    bende deim ki bunlar sana iileri seviye kaçar sen c# nedir diye bi googleda arat

    burda anlaşılmıcak bi durum var mı ?


    - xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 09/Haziran/2002
    Erkek
    Bu arada sana benden tavsiye,
    Değişken isimlerini tanımlarken şöyle tanımla:
    Mesela String tanımlıyorsun ya:
    Sdegisken gibi...
    Ya da Int tanımlarken Idegisken olarak tanımla ki buldugunda anla.
    Bir de dokumanda yazcagın kodları IDE ustunde yaz da imla hatası yapma.
    stirng nedir abi ?
Toplam Hit: 3334 Toplam Mesaj: 20