folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Canı Sıkılan Merak Edenlere Linux'u Tattırıyoruz

Canı Sıkılan Merak Edenlere Linux'u Tattırıyoruz

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Erkek

Benim ubuntum

Şifreli root oturumu ve onemli bilgilerin programların oldugu sifreli sanal hardisk üzerine calısıyor.

Oturum acıkken bile  bir komut ile kendini tamame iso kalıbına donusturmekte.

Canlı olarakta sıfreli kullanıyorum.

Kendini iso kalıbına donusturur ken sıkıstırıyor ve ıhtıyac duydum tum ıvır zıvır 2.3 gb lık iso oluyor:D

Ağ ile ilgilide bi kaç program var yazdım ole

Sonuç:Linux sistemi istediniz hale getirebilirsiniz zaman alır ama olur.

aa

b

Mx0TBT tarafından 12/Şub/13 13:07 tarihinde düzenlenmiştir

Ölümlü dünya. Yasin 38. Ayet
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    5Agustos1921 bunu yazdı
    bu unix türevi linux dagıtımlarında , dizin klasör yapsı icerrisinde "lost&found" diye bir dizin var.
    ne işe yariyor bi çözemedim . sanırım ram yönetimiyle alakalı ?!...
    benim kurdugum slackware dagıtımıydı sanırım. noçmalde senin yazıları okurum, bunun tamamını okuyamadım. :/

Basitcene anlatmak gerekirse Linux file system çöktügünde veya bozulduğunda bazı dosyalar yok olabiliyor.

Bu dosyalar harddiskte yer kaplıyor ama eşleştiği bir dosya adı yok. fsck yaptıgın zaman inode'ları yeniden kurtarabilmek için bu kayıp dosyaları lost+found içerisinde tutuyor.

Aslında her işletim sisteminde olan bir özelliklik sadece linuxda daha çok göze batıyor.

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ratbat
    Ratbat's avatar
    Erkek

kullanıcı bilgilerini amazona sattığı doğrumu hocam ubuntunun

Kurallar satranç tahtasındaki kadar kesin olmalı.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    imlegend bunu yazdı

Ya bende evvelki gün ubuntu 12.10 kurdum  nasıl birşeydir takılıyor saçmalıyor.  Ekran garip garip haller alıyor. Yeniden baslatip Windows'a geçiyorum hic bir sıkıntı yok gayet guzel çalışıyor.  

Tekrar denemek için hangi linux dağıtımını yuklememi tavsiye edersin. 

Linux Mint. Konuda yazmıştım (:

Mint gayet güzel, sıkıtnı geçtmedim.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Bu arada mageia kullanan var mı ? Distrowatch'ta en tepede fakat hiç denemedim.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    raul
    raul's avatar
    Erkek

ben de deneyeceğim bunu . ubuntudan daha iyi diyorlar

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    sandman bunu yazdı
    5Agustos1921 bunu yazdı
    bu unix türevi linux dagıtımlarında , dizin klasör yapsı icerrisinde "lost&found" diye bir dizin var.
    ne işe yariyor bi çözemedim . sanırım ram yönetimiyle alakalı ?!...
    benim kurdugum slackware dagıtımıydı sanırım. noçmalde senin yazıları okurum, bunun tamamını okuyamadım. :/

Basitcene anlatmak gerekirse Linux file system çöktügünde veya bozulduğunda bazı dosyalar yok olabiliyor.

Bu dosyalar harddiskte yer kaplıyor ama eşleştiği bir dosya adı yok. fsck yaptıgın zaman inode'ları yeniden kurtarabilmek için bu kayıp dosyaları lost+found içerisinde tutuyor.

Aslında her işletim sisteminde olan bir özelliklik sadece linuxda daha çok göze batıyor.

teşekkürler...

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Teknoloji hayatı kolaylaştırmak içindir, uzun yıllar linux kullandım, pratiklik ve ortalama bir pc kulkanıcısı için win 8 10 numara bir işletim sistemidir, tercih yinede sizindir,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

İlk yükledikten sonra kullandığım programlarıda yazayım buraya ;

- filzezilla (ftp)
    - netbeans (editör olarak kullanıyorum, java, c/c++, php alayında süper)
    -Fakat alternatif editör isteyenler varsa : bluefish iyidir, hiç olmadı gedit kraldır.
    - vlc (media oynatıcısı)
    - gimp (photoshop'tan önce, paintten çok sonra)
    - browser, chromium.

localhost (php) kurmak isteyenler ; sistem güncelleştirmesini yaptıktan sonra şu komutu verebilir :

sudo apt-get install apache2 libapache2-mod-php5 php5 mysql-server phpmyadmin

enter'a bastıktan sonra şifrenizi girip arkanıza yaslanın. İŞlem bittikten sonra ;

sudo chmod 777 /var/www/ 

yazın. Sonra dosya sisteminden /var/www adresine gidip php dosyalarınızla çalışabilir ve bunları sol taraftaki bookmarks kısmına ekleyip, hemen ulaşabilirsiniz. localhost/phpmyadmin ise phpmyadmin linki.

---

aklıma gelince yazarım

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hades_06
    hades_06's avatar
    Erkek

bootable cd ye kurulum dosyaları yokmu?

Toplam Hit: 4778 Toplam Mesaj: 36