Cay Severler
-
http://www.lipton.com.tr/urun/detay/821679/dokme-caylar-dogu-karadeniz
önce suyu kaynatıyorum, çay dolu demliğe döküyorum. sonra altına su koyup 15 - 20 dk demliyorum.
RockZs tarafından 02/Kas/14 11:44 tarihinde düzenlenmiştir -
çaykur tiryaki + çaykur tomurcuk karıştır. Çok hoş oluyor
-
Türkiye, dünya çay üretimin de ilk beş içinde olmasına rağmen, " Türk çayı " diye bir kavram yoktur. Çünkü ürettiğimiz, hasat ettiğimiz çay kalitesizdir. Doğru düzgün işlemesini de bilmiyoruz. Lipton'un eli değdiği için " Doğu karadeniz çayı " bir nebze işte.
-
http://www.tulumba.com/mmTULUMBA/Images/FB500289WX071_250.jpg
bu caydan baska cayi begenmiyorum haci.. bi demlige 2 poset at yeter.. degisik bi tat istiyorsan, demlige 2 poset atarsin, diger caylardan azar azar koyarsin, kacak cay olur, tomurcuk cay olur vs vs, tadi degisir normalinden daha guzel olur..
-
Hocam demişler ama senin problemin su, su çok farkeder ya o öğrenci evinin oralardan doldurup geliceksin yada böyle hazırsuylamı yaparsın ne yaparsın bilmem ama rizeden kendin tomurcukları söküp gelsen yine fayda etmez su senin problemin,
yani öğrenci evindeki karbonatlı çayı beğenmişsin daha ne olsun :D
erebos tarafından 02/Kas/14 12:05 tarihinde düzenlenmiştir -
sabahtan akşama kadar çay içerim. toz çay içemiyorum hiç demledikten sonra bayağı bekletmen gerekiyor demini alması için aksi halde o tozlar çayın içinde yüzüyor. Ya yıkamak gerekiyor çayı ki bu zaten ilk tadını alıp atıyor hiç bir şeye benzemiyor ya da mecbur poşet çay kullanıyorum. Poşet çaylar da toz çay kadar tad veremiyor tadı değişiyor dışındaki elemandan dolayı. Aynı olay dmeliğin içine konulan toz çaylar için metal süzekler için de geçerli
Mecbur iri kıyımlı çaylar içiyorum onlar da zift gibi oluyor bekledikten sonra. Bu nedenle ya doğuşun ya da liptonun kardeniz çayını kullanıyorum poşet olan en azından keyifli bir tad bırakıyor.
sallama çay olarak da lipton doğu karadeniz çayı + çaykur siyah süzme poşet çayını mix ediyorum büyük kupalarda dehşet oluyor.
-
kaynattığın suyu azıcık beklet.
80 derecenin altına inmesin, 85 derecenin üzerinde olmasın.
sonra çayı üstüne koy alttan buharla yavaş yavaş demlensin 20 dk sonra çayı aç.
duruma göre 1 çay bardağı çay koyuyorsan suya 1 çay kaşığı tomurcuk at.
birde su gerçekten önemli :)
Dipnot: Kahvehane işletiyor peder bey. Sabahçı dedemiz var 70 yaşlarında. yaklaşık 30-35 senedir bu işi yapıyormuş. ondan öğrendim.
ama onun belli bir saati var onu söylemiyo. ne o dakikadan önce açıyor çayı nede sonra. dehşet bi tadı oluyor beklesede öyle çok acılaşmıyor. bi öğrenemedim gitti :)
OdiN tarafından 02/Kas/14 12:12 tarihinde düzenlenmiştir -
-
bulabilirseniz tirebolu 42 deneyin
-
kimse deginmemis. Ayrica cay porselen demlikte icilir. Odun atesinde dag suyu ile yapilir