Cay Severler
-
harman çay
-
peki cayin ustune suyu koyunca biraz kaynatmak lazim mi cayi
-
toplanın size çayın ne olduğunu öğreteceğim:
sizin kaçak çay olarak bildiğiniz çay, çay yapraklarının kendisinden üretilen gerçek çaydır .
türkiyede sağdan soldan aldığınız çaylar ise hiçbir işe yaramayan çayın yaprak dallarından ve geriye üretimden kalan toz tortu gbi şeylerden yapılır.yani çayı işleyen makinanın dibinde kalan kalıntılardan yapılır. 2. kalitedir. bir işe yaramaz.
kaçak çay = taze portakalın mis gibi sıkılmış ham suyu
türk çayı = sıkılmış portakal kabuklarının birdaha sıkılarak 2. kalite portakal suyu. iğrenç
çay nasıl yapılır? = çay tek şekilde yapılmaz. kişinin zevkine göre farklı yöntemlerle demlemesi ve istediği lezzeti yakalamasına göre değişir.
kaçak çay nasıl demlenir?
kaçak çay arıtılmış su ile demlenir ve tavşan kanı kıvamı ancak bu şekilde yakalanır.
büyük çaydanlığa suyu koyarsın üstüne küçük şaydanlığa çayı ekler biraz su gezdirip yıkarsın.
küçük çaydanlığın çayın içinde çok az su kalacak şekilde büyük çaydanlığın üstüne koyar kaynamasını beklersin.
büyük çaydanlık tam kaynadığı zaman küçük çaydanlığa kaynar suu döker büyük çaydanlığa tekar su ekler kaynayana kadar beklersin. büyük çaydanlık kaynayınca küçük çaydanlıktaki çay hazır demektir.
1) eğer büyük çaydanlığı çok kaynatıp öyle demlerseniz ağır tavşan kanı bir çay elde edersiniz
2)eğer demledikten sonra küçük çaydanlığın kapağını kapatıp üstüne aniden soğuk su dökerseniz bayanların içebileceği hafif taze bir tat elde edersiniz
3)büyük çaydanlık tam kaynamadan küçük çaydanlığı demlerseniz bulanık ama acı olmayan çok lezzetli yoğun bir tat elde edersniz.
4)rahatsız etmeyen acı olmayan 1 demlik bile bitirseniz uykunuzu bozmayan bir çay istiyorsanız su tam kaynamadan demleyin.
5) tam kaynan bir su ile küçük demliği ocağa koyup üstüe kaynar su dökerseniz ve biraz demliği kaynatırsanız çayın lezzeti kendini acılığa ve yoğunluğa bırakır. genelde sigara içen kişiler bu şekilde demlenen çaylardan daha fazla keyif alır.
6)sabah içilen çayın en lezzetli olanı tam kaynamamış su ile demlenen ve demlendikten sonra tam kaynatılan su ile olur.
türk çayı nasıl demlenir ?
türk çayı tam kaynayan su demliğin içine aniden dökülerek ve ardından ocak söndürülerek ve 3 dakika bekletilerek yapılır.
1) tük çayı kurumuş yaprak şeklinde olamdığı ve toz gibi olduğu için demlik ocakta biraz kaynatılırsa tadı aco olur. hemen pişer ve kötü olur.
2) tük çayı içilmez. evinize ve çocuklarınızdan uzak tutun.
3)tük çayı biz türkllerin dağ taş gibi babayiğitlermizin ağız tadını bozmak için üretilmiştir. sakın içmeyin demlemeyin.
edit: dünyanın en ham en kaliteli çayını http://www.mahmoodtea.com/ üretir.
pakedi eroin paketi gibi sağlam ve özeldir. bu markaın ürettiği çay saf çay yaprağının tam hali ile kurutularak üretilir.
bu yüzden çay yaprağının içindeki bütün tadı damağınızda his edersniz.
ama çay içmeyi bilmeyen çıtkırıldım gençlerimiz bu çayı içemezler. tadı onlara ağır gelir.
onlar gitisnler bimden poşet çay alıp sabah ucuz poğaça ile o dandik poşet çayını içsinler.
-
KAAMOS bunu yazdı
bulabilirseniz tirebolu 42 deneyin
-
kartalenes bunu yazdıKAAMOS bunu yazdı
bulabilirseniz tirebolu 42 deneyin
bugun aldım ıcıyrm su anda mukemmel
-
-
Çaykur çay + Çaykur tomurcuk 3 e 1 oranla buharıyla kavrulsun üstteki demliği ısıtsın buhar. onan sonra demle. 20 dk demlensn
-
Soban varsa sobanın üstünde demle çaykur mavi paket + tomurcukla
-
diyarbakır var afgan var güzel caylar ama kahveside güzeldir ükemin ;)
-
valla suan almanyadan gelen çayı içiyoruz cok güzel ama bizim caylara göre cok farkli bu cay türk cayi ama yani bizimkiler gibi kücük tane li degil üzüm salkımları gibi 1cm civari iri taneli bu cay farkli biraz ama türk cayi orası kesin ondan önce caykur tiryaki iciyorduk gerci benim pek aram yok cayla kahve icerim genel
logas tarafından 12/Kas/14 22:57 tarihinde düzenlenmiştir