Celismek ... Underzero
-
bu yazdigim yazilar belki bir tepki olusturacaktir, belki bana tepki gostereceksiniz,
sunu bastan belirteyim kesinlikle ATEIST bir insan degilim
ve yazdiklarimla bazi beyinsiz diye tabir ettigim insanlarin dusuncelerini ortaya koymaya calismak ve aslinda bizim iyiligimiz degil bizi yozlastirmaya calistiklarini gozler onune sermektir.
biliyorsunuz yilbasi gecesi 6 tane piril piril gencimiz dogalgaz zehirlenmesi sonucu vefaat ettiler.
sozde gazetecilik yapan ve her seferinde musluman oldugunu dindar oldugunu bagira bagira anlatan bir gazete cikip bu gencler icin
"gavurlara ait olan yilbasini kutladiklari icin ve filistinde musluman genclerimiz ölürken yeni yil kutlamasi yaptiklari icin öldüler" cumlesini direk kullanmasalarda
bu cumleyi ima eden basliklar attilar yani sozu bakin dinsizlerin basina bunlar geldi ye getirilmek istendi konu.
genclerin aileleri cikip aciksozlulukle "cocugum oruc tutan namaz kilan insandi" diyor
simdi bu ne perhiz bune lahana tursusu
peki bu konuyuda gecelim.
bizim inandigimiz Allah da ayni Allah, bu pacavra yazarlarin inandigi Allah da ayni Allah, filistinde olen insanlarin inandigi Allah da ayni Allah.
peki biz bu gazetenin yazdigini dikkate alacak olursak insanin aklina ister istemez su geliyor ki buda bizi Allah i inkara surukluyor;
"Ayni Allah neden namaz kilan oruc tutan 6 tane genc i yilbasi kutladiklari icin olmelerine izin verdi de, coluk cocuk demeden bomba yagdiran israillileri es gecti?"
seklinde dusunduruyor.
aslinda konuyu orneklerle cogaltmak, konuyu uzattikca uzatmak mumkun.
anlatmak istedigim kesinlikle ateistlige ozenmek, Allah i inkara goturmek falan degildir,
Ama bize Allah in hikmetiyle ornek gostermeye calisirken bizleri ateisligi ornek gosteriyorlar, kendi celiskileri ile bizimde beynimizi fikirlerimizi sulandiriyorlar
gazetecilik(!) yaparken ucunun nereye gittigini dusunmuyor insanlar. insanlar birseyler yazarlarken birilerini karalarken arastirmiyorlar, sonucunun nereye gidecegine bakmiyorlar.
At gozluguyle bakmak bu olsa gerek.
sevgilerimle,
underzero
-
Çok güzel bi yazı olmus herzamanki gibi
-
haklısın vakit gazetesinin beyni sulanmış yazarlarından beklenir bu ama turkiyedede çok var oyle insan ben o haberi duyunca vakitin boyle bi haber yayınlayacagını tahmin etmiştim ve bi çok insan içinden geçirmiştir amk kafirleri yılbaşını kutladılar geberdiler diye halbuki filistinde kutlamadılar ama onlarda oluyo d,iye dusunmuyolar
-
oraya eyleme gidenlerin kaç tanesi acaba kendi tarihini tam olarka biliyor?
ayrıca ölen bizim insanımız.. böyle bir muameleyi hiçbir türk evladı yapamaz :(
-
ölen birisinin arkasından konuşmak müslüman birisine yakışmayacak davranış.o insanlar yakışmayanı yapmışlar kınıyoruz
-
bkz:7.4 yetmedi mi :W
resim için gelen edit:
-
Swool bunu yazdı:
-----------------------------Birileri çıkar, Neden içki içiyorlardı ? Der...
Bi ötekisi çıkar, Ne halt yiyorlardı ? Der...
Bi o.ç çıkar, Zinadan bahseder !
Diğer o.ç çıkar, haketmişlerdi ! Der...
Bi pezevenk çıkar, ülkenin durumundan bahseder !
Bi pezevenk daha çıkar, içmeselerdi ! Der..
Bi göt çıkar, yılbaşı eğlencesi mi olur ? Der...
Bi göt daha çıkar, eğlenmeselerdi ! Der..
Bu tür olaylarda hırsızın hiç suçu yoktur.
Birileri internette gizli etek altı fotoğrafları aratırken, aynı pencerede bi sayfa daha acıp, söz konusu konuya ''İçmeselerdi kardeşim, kim dedi o'nlara iç, içki günahtır, zina günahtır'' şeklinde atıflarda bulunur.
Söz konusu o.ç ise, kendi gerçekliği olan namussuzluğu, gözüyle tanık olmadığı halde, ''Vay namussuzlar, zina yapıyorlardı'' şeklinde tanımlar. Aynı o.ç yürüdüğü sokakta laf attığı bayanın kendi kardeşi olabileceği gerçekliğine nail olmaz. O'na göre namussuzluk budur... Gördüklermizin %50'si gerçekken, duyduklarımıza inanırız...
Birilerinin içmesi ya da eğlenmesi, kendi yorumuna dahil ettiği soyut gerçekliği yadsıtmaz. 7 kişinin ölmesinden çok, bulundukları eylemdir o'nlar için tabii olan...
Yılbaşında eğlenmeleri, diğer bi ülkedeki savaşla kıyaslanır, kendi ülkesinde O'nlarca insan açlıktan ölürken, başlıklarını bu tür olaylar süngüler. Asıl gerçekliği çok uzaklarda ararlar.. O'nlarca insan işten çıkarılıp, ülke krizin içinde boğuşurken, kendi boş beyinlerini diğer insanlara nakletmeye çalışırlar... Siyasi politikaları, benimsedikleri ideoloji, insanizim kavramından uzaktır... Emperyalist güçlerin bu karmaşadan faydalanıp, dini duyguları sömürerek gerçekleştirdikleri eylemler, perdenin arkasından izlenir.
''Nalet olsun içinizdeki insan sevgisine'''
---------------------------- -
"Ayni Allah neden namaz kilan oruc tutan 6 tane genc i yilbasi kutladiklari icin olmelerine izin verdi de, coluk cocuk demeden bomba yagdiran israillileri es gecti?"
seklinde dusunduruyor.
demişsin...
Allah bu olaya izin verdi ?
basit bir mantık yürütecek olursak ,artık uyarı cihazı mecburi oldu şerde de bir hayır varmış demekki.
bir çok aileyi kurtardı es geçmedi.
yeryüzünde herzaman bozguncular olacaktır ayeti var israilliler gibi.
ve bir ayettede dünyadaki düzenin insanlarla sağlandığı belirtilir.
edito isyan gibi anlaşılmasını istemediğin soruya cevap vermeye çalışırken konuyu unuttum.
herşey bir kenara gençlerin ihmalkarlığı varmı yokmu bu olayda onu anlamak gerekir.
gazetelerin yorumları ise normaldir kendi okuyucu kitlesine ( gazeteyi alan değil ,o görüşü benimseyen) hitap ediyorlar
-
abi onların gazetecilikle bi alakası yokki zaten direkt provakatörlüktör bu !
ha benim aklımada şu geldi madem tanrı içki içtiler yılbaşı kutladır diye öldürdüyse o gençleri
cennet cehennem ne diye var ?
yani lafı şuraya getirmek istiyorum insanlar bu hayat denen süreçte sınavda ise ki din bize ilkokulda sınav diye öğrettiler.
sınav bitmeden neden cezası verilsin ?
ölen insanlar çok gençti ve henüz bu sınavın kuralları yeni yeni öğrenmeye başlamışlardı.
dolayısıyla kuralını bilmediğiniz bir oyunu,sınavı vs. oynayamassınız.
bu olaya bu gazetenin açısıyla bakılırsa tanrı suçlu !
-
bu pacavra yazarlarin inandigi Allah da ayni Allah
Ben şahsen büyük çoğunluğunun bir yaratıcıya inandığını düşünmüuorum onların.Eğer inanıyorlarsada çok cesurlarmış zira Allah yeryüzünde bozgunculuk çıkartanlar için Lanetim üzerlerine olsun demiştir.Allah'ı ne kadar iyi anlıyor bu adamlar.Ben yaşadığım yüzlerce şeyde Allah'ın neden böyle yapmış olduğunu düşünürken bunlar bir depremi açılmaya saçılmaya bağlar,7 ölümü zinaya bağlar.Evet onlara göre hak etmiştirler onlar bunu daha fazla günah işlememeri için canlarını almıştır yaratanları.Sorsan en basidinden ; Yahu birader bize israf haramdır diye bir haber ulaşmadı mı ? Ulaştı der.Eeee peki Allah'ın kurduğu bü düzende birşey nasıl israf olabilir ki,herşey bir şeye dönüşüyor zaten dersin.Hemen kafalarına göre yorumlamaya baslarlar warsa biraz bilgisi kalıbını uydurur yoksa falanca efendiye sor o bilir derler.
Anlatmak istediğim şu ; Ey beyinsizler,yaşanılan her olaya kafanızda bir kader çizmeyin.O kadaeri yazan siz değilsiniz neyin neyden dolayı gerçekleştiğine dair eminmiş gibi ortaya birşeyler atarak,bundan bundan oldu demek Allah'a şirk koşkmaktır.Şimdi hal böyleyken ben her felakate ( ki biz ona felaket deriz hayrı şerri Allah bilir.. ) bir neden bularak bundan oldu böyle yapmayın diyen adamın Allah'a inancı çok mu inandırıcı yada çok mu sağlam..
"Hele dini parça parça edenler yok mu,işte onlar zalimlerin ta kendileridirler" -
kader ve kazaya inanmak...