Çevre Mühendisliği Veya Şehir Ve Bölge Planlama Hakkında Bilgisi Olan ..
-
bende OSs magdurlarındanım muritler .. NOrmal denememden cok dusuk gectı khretsın .. berbattı fln bnları hıc yazmıyorum .. MEvzuya gelırsek .. Tercih etmeyı dusundugum bolumler ahan bu baslıktakılerdır. Bunlar hakkında bılgısı olanlar paylasırsa sevınırm ...
-
istediğin 2 bölümdede kız öğrencilerin çoğunluğu görülmekte yani diğer müh dallarına göre en fazla kız bu bölümlerde görülüyor seçersen rahat edersin :-).çevre müh dersleri çok kolay diye biliyorum fazla kastırmıyorlar 4 yılda uzatmadan mezun olursun.ben yerinde olsam şehir ve bölge planlama seçerdim daha çok iş imkanı var çünkü
-
ben şbp terkim son sınıf.
çevre mühendisliğiyle farklıdır.
geleceği olan bir meslektir hatta şuanda işsiz kalan arkadaşım pek yok . mühendislikteki gibi sayısal dersler ağırlıkta değildir. elinde koca koca paftalarla gecelerini gündüz edersin, dersler keyiflidir, çizersin , maket yaparsın, el becerin iyiyse sorun yok. ama hocalar bir okadarda zordur. genelde son haftaya kadar hiçbirşeyi beğenmezler. öğrenciler devamlı feryat eder :D bizim bölümde öyleydi. az küfretmedik....
diğer birçok bölüme göre pahalıdırda. proje araç gereçleri, inceleme gezileri vs vs...
ama bu bölümü seçmeden önce muhakkak iyi bir araştır derim . ilk yıllarda çoğu arkadaşımız bu bölümü bırakmışlardı. çoğuna ağır gelir.
-
hocam senın hangı unıversıte.. bide ozel deılse nıe terk sorsam =)
-
kayseri erciyes üniversitesiydi.
bırakma sebebim ailevi sorunlardı. istemediğim bir bölüm + fazlalaşan kişisel sorunlar . bıraktık işte..
-
yaw su işi bi halledseydık .. Cevre muh. yok mu =)
-
çevre muhendisi olursan en kötü belediyelerde iş bulursun. :) ama fazla para kazandırırmı bilmem. gecen sene bizim arkadas erciyes cevre mühendisliğine gitti. 1 sene hazırlık okudu. şimdi baslayacaklar asıl olaya du bakalım...
-
Çevrede iş yok ablam 1 yıldır boş geziyor gelçi biraz bayan olduğu için ama. Bence İnşaat seç derim.
-
Bazı şirketlerin fabrika vs çevresini düzenlemeleri için çevre mühendisleri çalıştırdığını duymuştum. Ama bence en iyisi bir dersaneden (Danışmanlık bölümlerinden) veya direk olarak üniversitelerin Çevre mühendisliği bölümlerinden elde edebilirsin...
-
Dostum ben selçuk cevreyi bitirdim, iş insanın kendisinde bitiyor. Hangi bölümden mezun olursan ol kendini donatmazsan zorlanırsın, çok iyi dediğin bölümlerden mezun olanlardanda boşta dolaşan iş bulamayan var, iş sende bitiyor anlayacağın.
-
suiQast54 bunu yazdı:
-----------------------------
Bazı şirketlerin fabrika vs çevresini düzenlemeleri için çevre mühendisleri çalıştırdığını duymuştum. Ama bence en iyisi bir dersaneden (Danışmanlık bölümlerinden) veya direk olarak üniversitelerin Çevre mühendisliği bölümlerinden elde edebilirsin...
-----------------------------
çevre mühendisliği çevre düzenlemesi yapmaz! bende cevre mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim makina müh. inşaat müh. biyoloji ve kimya bölümü derslerini alıyoruz bunların yanında istatistik bölümünün dersleri de var... çevre mühendisliği hiç kolay bir bölüm değildir makinanın en kıl dersi olan akışkanlar mekaniği ve hidrolik gibi derslerini alıyorsun... mezun olunca iş yaparmısın bunun garantisi hiçbir bölümde yok ama arkadaşında dediği gibi kendini donatırsan çok iyi işler var. örneğin gecen yıl mezunlardan biri direk 3.5 milyar maaşla işe başladı... istanbulda bir tanıdığım 6 milyar civarında maaş alıyor... tabi boş gezende var... iş bulmak hangi bölüm olursa olsun tamamen seninle ilgili olan bir olay...