Çevre Mühendisliği Veya Şehir Ve Bölge Planlama Hakkında Bilgisi Olan ..
-
crafty bunu yazdı:
-----------------------------
suiQast54 bunu yazdı:
Bazı şirketlerin fabrika vs çevresini düzenlemeleri için çevre mühendisleri çalıştırdığını duymuştum. Ama bence en iyisi bir dersaneden (Danışmanlık bölümlerinden) veya direk olarak üniversitelerin Çevre mühendisliği bölümlerinden elde edebilirsin...
çevre mühendisliği çevre düzenlemesi yapmaz! bende cevre mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim makina müh. inşaat müh. biyoloji ve kimya bölümü derslerini alıyoruz bunların yanında istatistik bölümünün dersleri de var... çevre mühendisliği hiç kolay bir bölüm değildir makinanın en kıl dersi olan akışkanlar mekaniği ve hidrolik gibi derslerini alıyorsun... mezun olunca iş yaparmısın bunun garantisi hiçbir bölümde yok ama arkadaşında dediği gibi kendini donatırsan çok iyi işler var. örneğin gecen yıl mezunlardan biri direk 3.5 milyar maaşla işe başladı... istanbulda bir tanıdığım 6 milyar civarında maaş alıyor... tabi boş gezende var... iş bulmak hangi bölüm olursa olsun tamamen seninle ilgili olan bir olay...
crafty adam endüstri müh.toyota fab.da üst formen görevinde çevre müh mezun olupta fabrikada iş bulamama imkanın az ama bir az da yetenek lazım) -
crafty hocam hngı uni
-
suiQast54 bunu yazdı:
crafty bunu yazdı:
suiQast54 bunu yazdı:
Bazı şirketlerin fabrika vs çevresini düzenlemeleri için çevre mühendisleri çalıştırdığını duymuştum. Ama bence en iyisi bir dersaneden (Danışmanlık bölümlerinden) veya direk olarak üniversitelerin Çevre mühendisliği bölümlerinden elde edebilirsin...
çevre mühendisliği çevre düzenlemesi yapmaz! bende cevre mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim makina müh. inşaat müh. biyoloji ve kimya bölümü derslerini alıyoruz bunların yanında istatistik bölümünün dersleri de var... çevre mühendisliği hiç kolay bir bölüm değildir makinanın en kıl dersi olan akışkanlar mekaniği ve hidrolik gibi derslerini alıyorsun... mezun olunca iş yaparmısın bunun garantisi hiçbir bölümde yok ama arkadaşında dediği gibi kendini donatırsan çok iyi işler var. örneğin gecen yıl mezunlardan biri direk 3.5 milyar maaşla işe başladı... istanbulda bir tanıdığım 6 milyar civarında maaş alıyor... tabi boş gezende var... iş bulmak hangi bölüm olursa olsun tamamen seninle ilgili olan bir olay...
crafty adam endüstri müh.toyota fab.da üst formen görevinde çevre müh mezun olupta fabrikada iş bulamama imkanın az ama bir az da yetenek lazım)
-----------------------------hocam hangi adam endüstri müh. anlamadım :s ya ülke şartlarından dolayı 500 milyon gibi komik rakamlara mühendisler calıştırılabiliyor. her işte olduğu gibi bu işte de işsiz kalma durumu söz konusu olabilir. nedenine gelince! aslında çok ii bir bölümdür ancak daha ülkemizde birçok önemli bölüm gibi bu bölümde tanınmadığı daha ne iş yaptığı bilinmediği için pek görülmemekte... ayrıca devlet babamız da yasalarla bu ve bunun gibi en önemli bölümlerin yasa ile azına ettiği için iş bulmak zorlaşabiliyor...
@karahanx hocam ben çukurovada okuyorum...
-
Anladım hocam bolumu .. cok faydalı oldu eyw. bkalım bı temuz gelsn puanlara fln =) bı bakarsın yanna gelmısz bllı mı olr :P .'' kendnı gelıstırme '' evet cok onmlı her zmn ve her yerde .. hayrlısı bkalım hacım.. sagolasn
-
hacı senin netler ne kaç puan bekliyorsun söle bakalım gelip gelemeyeceğini söleriz bir de okuldan kaç puan geliyor onları tek tek söle de yardımcı olalım...
-
hacı 220 cıvarı gelcek byk ıhtmal yksek olmazda dusuk olur yanı =) . okldanda 69 70 71 fln
-
dost acı söyler sen o puanlarla biraz zor girersin mühendislik bölümlerine ha benim için üni farketmez kendimi geliştiririm dersen okey ama kafanı kullan derim şbp de biraz nası desem tanıdığın olcak biraz öle bi iş yoksa bikaç sene boş dolaşabilirsin. şirketlerin aradığı elemanlara bak araştır ona göre tercih yap arkadaşım ki senin puan biraz kusura bakma ama skindirik o yüzden öle bi bölüm seçmelisin ki üst ile altı bağlayacak olan kişi olman gerek o kadar diyim
-
hacı suraya bıde peyzaj ı eklelelım blgısı olan
-
geçen sene fırata mekatronik müh. açıldı sadece ek kontenjanla aldı ama 280(eklenmiş puan :S) ve üstleri yerleşti.Bu sene tabiki de artacak ama kesinlikle dene derim.
bnm puan da o civarlardaydı makine müh. düşünüyodum,olmadı şimdi metalurji ve malzeme müh. okuyorum.(gerçi okuyorum sayılmaz derslere gittiğim yok :S)bölüme iş açısından iyi diyolar.Hocalara kalırsa ing. ve autocad bilen biri açıkta kalmazmış...bu bölümüde düşün derim..
-
tam olarak ne ıs yapıyorsun hocam . drsler fln