Çin

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSPPSS
    SSPPSS's avatar
    Erkek

piyasadaki her kolu ele geçirip ucuz iş gücü sayesinde diğer firmaları iflasa sürükleyip tekel olma yolunda ilerleyen bu ülke hakkında görüşleriniz neler ? benim görüşüm ellerinde nükleer bomba yoksa nükleer bombayla ağır hasar verdirilip en az bir 50 yıl geriye götürülmeli yoksa ileride dünya için tehlike olabilecekleri kanaatindeyim silah sanayisine el atmaları bu konuda durdurulmalarını gerektirecek bir bahane öngörür. en kısa sürede önleri alınmalı bence.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnerJiC
    EnerJiC's avatar
    Erkek

Çin dünyanın gelecekteki süper gücü benim bildiğim kadarıyla nükleer silahıda var her türlü teknolojiside bu saatten snra biraz zor senin dediğin şey

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

bu kadar abartmayın şu pislik insanları yahu. böcek yerler onlar en fazla nerde savaş çıkarcaklar? kendilerini koruyabilseler iyi. Ellerindekki teknoloji sanki kendi devletlerinin Fabrikalar devletinmi? fabrikayı kapatır malzemesinide adam götürür Nerde teknoloji sonra? Kaldıki onlar sadece işçi :/ Başlarında çin mühendis yok ya başlarındakiler yine firmaların mühendisleri bi bok geliştirdikleri yok çindekilerin sadece verilen emirle malzemeyi topluyorlar o kadar. Çin o nufusla ne dünya devi olur ne de ileride tehdit olur. Firmalar çekilse devlet aç kalır aç.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    azizsenel55
    azizsenel55's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

bunların nükleer silaihı bile ucuz işcilik ucuz hammadendir :D

Bir gün HERKES FENERBAHÇELİ OLACAK...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JohnD
    JohnD's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

sadece kalabalıklar hocam.

DOM..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cuneyd
    cuneyd's avatar
    Erkek
    duydugum en sacma fikri ileri sürdün haci. Sirf adamlar kalabalik ve ucuza calisiyorlar diye nükleer mi atilirmis amk.. Dünya ülkeleri elini ceker ordan, o zaman cin mahvolur.. :)

Siz cebit"e gidin Tayyip sizi yakalicak :B adama o kadar laf sölediniz,küfrettiniz :P sizi tahribat.com t-shirtleri ile yakalicak,böle kıcınıza kıcınıza sopaylan vuracak :B Tayyip sizi ağaca vurduracak :B sonra da cemil cicek"e vericek :B / yeah Cemil cicekkk :B
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Espo
    Espo's avatar
    Erkek

onların nükleer bombası attıkdan sonra patlamaz bile a.k

Yeni bir iş, yeni bir aş, yeni bir hayat. Sil baştan başlamak gerek bazen modunda. Artık buralarda yokum :) Hepinizi seviyorum, muck.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iskarpin
    iskarpin's avatar
    Erkek

"3. Dünya Savaşı'nı bilmem ama, 4. Dünya Savaşı taş ve sopalarla olur herhalde.." demiş Albert Einstein.. Eğer ki 4. Dünya Savaşı vuku bulur, ve o zaman dilimi içerisinde Çin hayatta olursa işte o zaman dünyaya sözü geçer, borusu öter. :)

ne sevmektir ne sevilmek, en güzeli şırıl şırıl işemek..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Erkek

iskarpin bunu yazdı:
    -----------------------------

"3. Dünya Savaşı'nı bilmem ama, 4. Dünya Savaşı taş ve sopalarla olur herhalde.." demiş Albert Einstein.. Eğer ki 4. Dünya Savaşı vuku bulur, ve o zaman dilimi içerisinde Çin hayatta olursa işte o zaman dünyaya sözü geçer, borusu öter. :)

3.sü için diyor hacı onu :D

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkFall
    DarkFall's avatar
    Erkek

Gharzvog bunu yazdı:

onların nükleer bombası attıkdan sonra patlamaz bile a.k

haha güzeldi hocam.

markalar sadece orada üretiliyor, yani sade işciler var. sağlam birşeyleri yok, yakında daha da kötüye gidecekler diye umuyorum, çünkü artık bir eşya ya çin malı dedin mi kimse almıyor.

nüfuslarıda çok, yani kaldıki bu vakitten sonra savaşlar teknolojik ve nükleer oluyor. nüfus sadece ülkeyi geri çeker.

Nerde o eski TBT...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ToR5
    ToR5's avatar
    Erkek

Çin'in ucuz iş gücü ve az maliyetle dünya piyasasında açılım yapması, bürokratik ekonomi planlamacılığı ile komün-kitlesel üretim metodu ve ithalatında aldığı sert korumacı önlemler(kotalar ve yüksek tarifeler) Çinin gelişminde büyük fayda sağladı.

Aynı zamanda şimdi de kendi metodunu Batı kapitalist ve nisbi olarak işgücünün refahını yüksek olduğu gelişmiş ülkelere pazarlamakta. Dikkat buyrun burada ürün satmakta demiyorum. Kendi ''metodunu" satmakta. Bu yüzden Batılı kapitalist ülkeler veya bizim gibi gelişmekte (istikrarlı değil tabiiki) olan ülkeler ucuz işgücü aramkatadır. Ve asgari ücret çok düşüktür. Bunun sebebi Çin'in örnek alınmasıdır.

Ancak bu durum tersine de dönebilir ki bu şekilde emareler mevcut. Çinin kapitalistleşmesi diyebiliriz buna. Eğer Çin Batı kapitalist modeli ( New Deal veya Fordist tüketimci ekonomi diyebiliriz) benimsemeye başlarsa, Çin efsanesi batabilir. Yani üretimci ekonomi yerine tüketimci ekonomiyi benimserse yani BAtı kendi "modelini" Çin'e satarsa; Çin, o çok kalabalık nüfusunu beslemekte zorlanır. Bu da sosyal devrimlere yol açabilir.

Çin'in bir eksisi de zannedilenin aksine etnik ve kabile yapsının heterojen olmasıdır. Birbirleriyle toplumsal olarak düşmanlığı olan pek çok alt-grup, kabile, hanedan yanlısı, komünsit, milliyetçi ve sınıf var. Bu yüzden demokratikleşme yerine otoriter devlet yapsısına aşırı bağlı bir sert bürokratik devlet yapısı var. Parçaları tutmak için. Anlayacağınız  Çin istenirse çok rahat karıştırılabilir yani.

Nükleer silah meselesine gelince, Soğuk Savaş'ı çoktan bitirdik. Ben bir nükleer savaşı olası görmüyorum. Keza sıcak savaşı da(Büyük Güçler arasında). Karşılıklı bağımlılık bu kadar artmışken hiçbir devlet ölme ihtimali veya hayati tehdit algılamadıkça nüklleer silah kullanmaz.

Ayrıca Çin bizim kadim düşmanımızdır. B.k.z. Çin seddi:D

Her türlü çek senet tahsilatı yapılır. Zenginden alınıp fakire verilir. Fakirin topuklarına sıkılır.
Toplam Hit: 4830 Toplam Mesaj: 35