Çin

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeyrekli
    zeyrekli's avatar
    Erkek

Anlayamadığım nokta şu Amerika ve benzeri süpergüçlerin süpergüç olmalarına ses yok başka biri ki şu anda sugötürmez olarak Çin olunca niye sorun oluyor?? Niye durdurmaya çalışmak düşünülüyor?? Bir defa aynı noktada olamadığımız için stratejik anlamda Amerika ve Avrupa nın belli süpergüçlerinin karşısına başka süpergüçlerin çıkması bizim gibi ortada olan ülkelerin daha fazla menfaatine değil mi?Çin nükleer den uzay çalışmalarına görünmez uçaklardan bilişim sektörüne kadar herşeyde yakaladığı gibi düşündüğünüzden çok daha kısa süre sonra ( verilen tahminler 2017 ) Amerika nın önünede geçerek süpergüç konumuna gelecekmiş. Ben başka bir tez atayım ortaya:) avatarımdaki siyasi düşünce kim ne anlatırsa anlatsın bu dünyaya 2 büyük süpergüç hediye etti.Biri Çin biri Rusya.Yıkıldı olmamalıydı olmaz vs. diyen herkes  acaba ucundan bulaşsaydık Bizde dünyada söz sahibi olurmuyduk şimdi yav????

Bilmem kaç bin (artık bilmiyorum) özgün makale referansı ile makale yazarlığı.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bilie_jean
    bilie_jean's avatar
    Erkek

kalabalık ve pisler.

twitter.com/KezzapliMakarna
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anubisx
    anubisx's avatar
    Erkek

Sarper bunu yazdı:
    -----------------------------

piyasadaki her kolu ele geçirip ucuz iş gücü sayesinde diğer firmaları iflasa sürükleyip tekel olma yolunda ilerleyen bu ülke hakkında görüşleriniz neler ? benim görüşüm ellerinde nükleer bomba yoksa nükleer bombayla ağır hasar verdirilip en az bir 50 yıl geriye götürülmeli yoksa ileride dünya için tehlike olabilecekleri kanaatindeyim silah sanayisine el atmaları bu konuda durdurulmalarını gerektirecek bir bahane öngörür. en kısa sürede önleri alınmalı bence.

Kişisel olarak ne kadar büyüksün de böyle konuşabiliyorsun, aynı azmi senin ülken gösterse gurur duyarsın, atom bombasıymış... 

http://yigitdemirag.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opusdei
    opusdei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hocam ben bir turizmci olrak fuar turları da düzenlemekteyim.

Çinde büyük uluslar arası fuarlar düzenlenmektedir.Bende bunlara birçok kişiyi göndermekteyim.(Katılımcı ve ziyaretçi olarak)

Çin için danışmanlık ta yapıyorum..

Çin son 30 yıldır farklı bir politika uygulamaya çalışıyor.Hatta son 10 yıldır çin ticari olarak büyümeyi hedefledi.Hükümet katı ticari rejimini yavaş yavaş değiştiriyor.Kendini dünyaya açıyor.Ancak iş yapmak için dünyayı dolaşmıyorlar.Dünyanın onların ayağına gelmesini bekliyorlar.

Bu sebeble çin ile iş yapmak biraz sabır işidir.

Adamlar zaten başarılı da oluyorlar.Sahip oldukları yoğun nüfusa rahmen son 8 senede %10-%15 arası bir ekonomik büyüme yaşadılar.

Adamlar ileride dünyanın süper gücü olmasında ne olsun ?

Yalnız çin in süper güç olması için katı rejimini oldukça esnetmesi lazım.

opusdei | ツ Ego sum qui sum | Travelmate, Gourmet, Funny, Unlimited, Enjoy life, uploading...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek

amk cinlilerin silaha ne ihtiyaci var  Gelip işeseler bile sidikleri ile tsunami yaratirlar kopek sürüsü gibiler.

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

Çin'in şuan ki uğraşı avrupa piyasasını ele geçirmek.

Ha zaten mal satıyorlardı; ancak artık pazarlamaya da başladılar.

Ayrıca harıl harıl alman mühendis topluyorlar şu sıra.

He is finding himself.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

husnuweb bunu yazdı:

Çin'in şuan ki uğraşı avrupa piyasasını ele geçirmek.

Ha zaten mal satıyorlardı; ancak artık pazarlamaya da başladılar.

Ayrıca harıl harıl alman mühendis topluyorlar şu sıra.

şu adamlara karşı yeni icatlarını bekliyoz,hadi acele et biraz uzun zamandır proje sunmadın,yoksa kuluçka dönemi falan mı var bu işlerin:))

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MitaLika
    MitaLika's avatar
    Erkek

yok devenin nalı, nükleer bomba filan. gerçi çok bişey beklememek lazım, nazi sembolü koymuş avatarına. şimdi kalkıp  "Bir gün gelecek bütün çinlileri öldürmediğim için bana küfür edeceksiniz" dersen çok görmem sana.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tahref156
    tahref156's avatar
    Erkek

Hoca dünyanın derdi bizemi düştü bence salla gitsin. Adamlar 1.5 milyar nufusta o kadar da olsun yani ula hakkaten de boşuna dememişler meyve veren ağaç taşlanır die ha.

🥒
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Melik
    Melik's avatar
    Erkek

Nükleer silahları fln bırakın.

Çindeki elemanların hepsi aynı anda zıplasa dünya yörüngesinden çıkıyormuş.

Adamlar bununlada tehdit edebilir Avrupa ülkelerini yani ben olsam öyle yapardım :D

Profil fotoğrafndaki begenme sayısını popülerlikle eşdeger kılan bir ülkede yaşıyoruz
Toplam Hit: 5172 Toplam Mesaj: 35