Coca-Cola"Nın Araplara Pazarlamada Ki Dumur Gafı :))
-
Coca-Cola’nın pazarlama temsilcilerinden biri, Arabistan’daki görevinden hayal kırıklığı ile dönmüş ve niye başarılı olamadığını arkadaşlarına anlatmış:
- Beni Arabistan’a ilk gönderdiklerinde iki sorun vardı. Arapça bilmiyordum. Halkta da okuma-yazma öyle iyi değildi. Bu yüzden, onlara vermek istediğim mesajı, yan yana üç resim halinde düzenledim. Birinci resimde bir Arap. Çölde kumların üzerinde sürünüyor, susuzluktan kavrulmuş, ölmek üzere. İkinci resimde, Arap, kumların arasında bulduğu Coca-Cola’yı içiyor. Üçüncüde adam dipdiri, ayakta, canlı ve neşeli.
- Eee, harika fikir. Anlamadılar mı?
- Anladılar anladılar ama... Sorun da bu. Araplar sağdan sola okurlarmış meğer!…----------------------------------------------------------------------------------------------ALINTI
-
süpermiş yha :D sağdan sola koptum burda :D
-
muhahahaah geberdim gülmekten :D güzelmiş.
-
Soldan sağa sağdan sola
-
ahuauhah süper:D:D
-
hahah :D::D:D:D way beaa :D adam daa ne yapsın :D
-
Eet mesela ben okula ilk başladıgımda Arapca defterine de bize göre arkadan yazmaya basladım.
Yazıları yazarken hep yanlış yere yazıyordum ama artık düzelttim :)
-
puhahha :::P:P:D: hoja guseldı walla kopageldım :d
-
Tuttum bunu :d
-
sağdan soldan =) güzel dumur yemiş coca colacılar.. ... yaşasın el sıkımı meyve suları...
-
hikaye tabi bu. sagdan sola okuyolar diye resimlerede sondan basa dogru bakıcak halleri yok. bu mantıkla gidersek arapların geri yurumesi gerekir.