Çok Kitap Okumak İnsanı Cahilleştirir
-
beyler bence yazdğım yazıyı bi daha okuyun hata bende olabilir anlatmak istediğim şeyi anlatamamaış olabilirm
Şöyle özetliyim :
yazdığım yazıda cahil hiç okumamş bi insanın bildiği kalıplardan uzaklaştırmak ne kadar zorsa çok okumuş insanıdda bildiği kalıplardan aynı derecede zordur.
Bunu 0-100 kadran olayıyla açıkladım bu benim düşüncem ben size kitap görünce kaçın okumayın demiyorm herşey kararında diğer fikirlere açık olun
Dinlemesini bilirseniz okumamış dediğiniz bi aptaldan bile bişeyler öğrenebilirsiniz sözümün özü bu
-
afedersin ama oha!!
Bikere bir bi insanın ne kadar kitap okuduğu adının başındaki ünvanla belirlenmez.Ayrıca ben ne üniversiteler bitirip de mal gibi gezen tipler gördün sorsan odtü makina hacettepe tıp falan derler.önemli olan ne kadar kitap okuduğun değil okuduklarının ne kadarını anladığındır, galiba sen okuduklarından bi bok anlamadın ondan böyle konuşuyorsun
-
Bağnaz insan cahil insandan daha tehlikelidir derim hep :)
Bağnaz insan ne dersen de kendi bildiğinden şaşmaz doğru ya da yanlış.. laf konuşulmaz.. kör bıçak gibidir.. Ama cahil insan bir şey bilmese de öğrenmeye açıktır.
O yüzden ne kadar çok kitap okursan oku ya da hiç okuma, bağnaz olduktan sonra.
-
çok kitap okumak cahilliği alır eşşeklik bakidir diye bir laf var aynen katılıyorum :D birde şöyle bir şey var adı kitap okumak olmamalı bu işin insan ne okuyacağınıda bilmeli senle ben eşit beyne sahibizdir sen 100 kitap okursun bişeyler kazanırsın ben 10 kitap okur senin kazandığının kat kat fazlasını kazanırım bilgi olarak burda önemli olan birazda hangi tür kitap okuduğundur çok kitap okumak insanı cahilleştirmez aksine bilgisizliğini alır ama sen giderde ottan boktan okunmayacak kitapları okursan cahilliğe yaklaşmış olursun ama bu seferde senin uzman olduğun o konuda o konuya bakmayan diğer insanlar cahil kalır o yüzden kitap okuyarak cahillikten kurtuluş yok :D
-
evet Türk halkının yarısından fazlası bu yüzden cahil zaten..
-
Mesele okumak değil yorumlamak mesela einstein hepimizden az kitap okumuş birisidir ama o fiziği tamamen değişik bir şekilde yorumladı ve düşünün şu an cern de yapılan deneyin kökünü de o bulmuştur ...
-
cahilinde pişkini ve iticisi hiç çekilmiyor.
-
walla ben onu bilmem okumak asla zarar gelmez koministse kendi tarzında
kemalistse kendi tarzında bişiler okur o alandada bilgisi artar
-
okumayın gencler .. ayıp günah :D
-
Şimdi, çok kitap okumak da ne demek? günde bir kitap bitirmek midir? haftada bir kitap mı yoksa? bu kitap kaç sayfa olmalıdır çok kitap okuyor sayılmamız için? mesela 100 sayfalık bir kitap okuyorsak günde, ama bir diğeri sadece 30 sayfa okuyorsa, 100 sayfa okuduğumuz için çok mu kitap okuyor sayılacağız? peki ya 100 sayfa okuyan pembe dizi roman okuyor da, 30 sayfa okuyan teorik metinler okuyorsa? yani en iyisi "çok kitap okumak" diye bir ifade biçimi olmasın bu dünyada, "kitap okumak" olsun onun adı, rahat edelim. biri bana bilmiş bilmiş "kızım çok kitap okur, gel de kütüphanesine bir göz at" dediğinde, ben de gidip baktığımda, orada dizi dizi pembe dizi gördüğümde, sinir olmayayım. siz bu çocuğa kitap mitap okutmayın, verin bir atölyeye çırak olsun demeyeyim.