folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Çok Kitap Okumak İnsanı Cahilleştirir

Çok Kitap Okumak İnsanı Cahilleştirir

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    code_46
    code_46's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

beyler bence yazdğım yazıyı bi daha okuyun hata bende olabilir anlatmak istediğim şeyi anlatamamaış olabilirm

Şöyle özetliyim  :

yazdığım yazıda cahil hiç okumamş bi insanın bildiği kalıplardan uzaklaştırmak ne kadar zorsa çok okumuş insanıdda bildiği kalıplardan aynı derecede zordur.

Bunu 0-100 kadran olayıyla açıkladım bu benim düşüncem ben size kitap görünce kaçın okumayın demiyorm herşey kararında diğer fikirlere açık olun

Dinlemesini bilirseniz okumamış dediğiniz bi aptaldan bile bişeyler öğrenebilirsiniz sözümün özü bu

En mükemmel insan yaptığı hatayı tekrar yapmayan insandır; hatasızlık Yaratıcıya aittir, insanlar ulaşamaz.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

afedersin ama oha!!

Bikere bir bi insanın ne kadar kitap okuduğu adının başındaki ünvanla belirlenmez.Ayrıca ben ne üniversiteler bitirip de mal gibi gezen tipler gördün sorsan odtü makina hacettepe tıp falan derler.önemli olan ne kadar kitap okuduğun değil okuduklarının ne kadarını anladığındır, galiba sen okuduklarından bi bok anlamadın ondan böyle konuşuyorsun

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Stigma
    Stigma's avatar
    Dişi

Bağnaz insan cahil insandan daha tehlikelidir derim hep :)

Bağnaz insan ne dersen de kendi bildiğinden şaşmaz doğru ya da yanlış.. laf konuşulmaz.. kör bıçak gibidir.. Ama cahil insan bir şey bilmese de öğrenmeye açıktır.

O yüzden ne kadar çok kitap okursan oku ya da hiç okuma, bağnaz olduktan sonra.

allcolorsarebeautiful.net
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek
    çok kitap okumak cahilliği alır eşşeklik bakidir diye bir laf var aynen katılıyorum :D birde şöyle bir şey var adı kitap okumak olmamalı bu işin insan ne okuyacağınıda bilmeli senle ben eşit beyne sahibizdir sen 100 kitap okursun bişeyler kazanırsın ben 10 kitap okur senin kazandığının kat kat fazlasını kazanırım bilgi olarak burda önemli olan birazda hangi tür kitap okuduğundur çok kitap okumak insanı cahilleştirmez aksine bilgisizliğini alır ama sen giderde ottan boktan okunmayacak kitapları okursan cahilliğe yaklaşmış olursun ama bu seferde senin uzman olduğun o konuda o konuya bakmayan diğer insanlar cahil kalır o yüzden kitap okuyarak cahillikten kurtuluş yok :D

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Quetzalcoatl
    Quetzalcoatl's avatar
    Erkek
    evet Türk halkının yarısından fazlası bu yüzden cahil zaten..

Özgürlüğü anladıkça ona daha az sahip olursun.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Erkek
    Mesele okumak değil yorumlamak mesela einstein hepimizden az kitap okumuş birisidir ama o fiziği tamamen değişik bir şekilde yorumladı ve düşünün şu an cern de yapılan deneyin kökünü de o bulmuştur ...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    morportakal
    morportakal's avatar
    Erkek
    cahilinde pişkini ve iticisi hiç çekilmiyor.

bassinyourface
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dengesiz
    dengesiz's avatar
    Erkek

walla ben onu bilmem okumak asla zarar gelmez koministse  kendi tarzında 

kemalistse kendi tarzında bişiler okur  o alandada bilgisi artar  

Doğru kişi olmak meselenin yarısıdır, diğer yarısı; doğru zamanda, doğru yerde, doğru kişilerle karşılaşmış olmanızdır.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    warlife
    warlife's avatar
    Erkek
    okumayın gencler .. ayıp günah :D

diyalektik için kesin, mutlak hiç bir şey yoktur..Her şeyin bir geçmişi vardir ve bir geleceği olacaktır. Her şey bir kez bulunduğu yerde her zaman icin kesin olarak bulunmaz, ve o bugünki o,kesin ve son değildir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tolker
    tolker's avatar
    Erkek
    Şimdi, çok kitap okumak da ne demek? günde bir kitap bitirmek midir? haftada bir kitap mı yoksa? bu kitap kaç sayfa olmalıdır çok kitap okuyor sayılmamız için? mesela 100 sayfalık bir kitap okuyorsak günde, ama bir diğeri sadece 30 sayfa okuyorsa, 100 sayfa okuduğumuz için çok mu kitap okuyor sayılacağız? peki ya 100 sayfa okuyan pembe dizi roman okuyor da, 30 sayfa okuyan teorik metinler okuyorsa? yani en iyisi "çok kitap okumak" diye bir ifade biçimi olmasın bu dünyada, "kitap okumak" olsun onun adı, rahat edelim. biri bana bilmiş bilmiş "kızım çok kitap okur, gel de kütüphanesine bir göz at" dediğinde, ben de gidip baktığımda, orada dizi dizi pembe dizi gördüğümde, sinir olmayayım. siz bu çocuğa kitap mitap okutmayın, verin bir atölyeye çırak olsun demeyeyim.
Toplam Hit: 5338 Toplam Mesaj: 41