Danimarkada İsi Birakip Geri Donmelimiyim ?
-
S.a arkadaslar aklimi kurcalayan geceleri uykumu bozan bi soru var aklimda yardima ihtiyacim var soru soyle
danimarkada calisiorum aldigim para iyi denebilir soforluk+ (hammallik) yapiorum isim kolay gozuksede stres ve uzun yollar vs beni cok yoruyor ishe gidisim 2 saat git del 3-4 saatim zaten yollarda gecio
aldigim para kirasi yemesi icmesi vs yarisindan fazlasi gidio cebime cok buyuk bi miktar kalmio oda hani cikip gezicem desem oda kalmicak :)sizce nabim 3 kurus cebimde kalsin die burdami kalim yoksa evime donup azicik asim kaygisiz basimmi desem ?
Not : Coluk cocuk yok evli degilim
-
cebine n kadar kalıyor? ve toplam ne kadar maaş alıyorsun? ev kiran ne kadar? ekmek ne kadar orda?
edit: aç oğlum burda millet
-
1300 euro maasim var ama burda hayat cok pahali kiram 300 euro yol param var 120 euro yemek vermiolar yemekde kendi cebimden ayda en az 250 euro yaklasikda disarda yemek icmek vs icin gidio calisirken zaten sirf bunlarla bile 670 euro yapti bile 300 eve alisveris yapiorum desem cebime max 300 falan kalio oda hani disari cikmaz gezmez isem kalio felekden bi gece calim desem bide ustun e borclanirim :D olay bu hocam yani s1kici bi hayat ve cebime kalan 250-300 euro para ve asosyal bi hayat sabah 7 aksam 7 calisiorum olau bu :)
-
en azında asgari maas ile iş bulsan hesabını yapınca
nasıl olur ?
-
başka bi iş bul :|
-
bul birini orada evlen git ne işin var burada
-
Buraya gelsen alacağın maaş 750 olsun
250 ev kiran olsun
250 aylık yiyecegin olsun
250 lirayada artık kömürünü, dogal gazını, elektrk, su faturanı, ınternetını, telefon paranı,otobüs paranı fazla fazla cıkarırsın haftada birde felekten bir gece yaparsın sabahlar olmaz sana
-
300 avro Türkiyede 300 * 2,3 = 690 TL yapar burda bu maaşa çalışan var ona göre
-
ya bırakın adam toprak kokusunu özlemiş dön kardeşim dön nasılsa buradada aynı parayı alcan
-
Ben yurt dışında 6 sene kaldım. 2-3 sene çok zorluk çektim. Sıfır sermaye ile hayatımı sikerek kendi işimin sahibi oldum vs vs vs.
Tabi Allahın biraz da yürü ya kulum demesi lazım
Yine imkanlarını zorlamadan dönmeyi düşünme
alternatif iş imkanlarını zorla.
-
Mycity bunu yazdı:
-----------------------------ya bırakın adam toprak kokusunu özlemiş dön kardeşim dön nasılsa buradada aynı parayı alcan
-----------------------------Millet Türkiye'den yakındıgına gezıyor sen memleket dıyosun.Elbette haklısın memleketın yerı baskadır...Ana baba gıbı ozlenır yerı gelır.
Ama burda kı hayat sartları senı her bakımdan zorlar.ve vasıfsız bır ıscı gıbı Turkıye'de calısmaya kalkarsan ne evını gecındırebılırsın.ne kendıne bakabılırsın.nede evlenebılırsın....
Karar senın.hayat senın....ama bunlarıda goz ardı etme derım...Hakkında hayırlısı olsun.