Darbe???
-
Yapılması lazımmıs olmuş ama yapan kişi tam anlamıyla asker olmadığını, KKTC için "oraları zaten fazladan almıştık ab için verelim" diyerek anlatmıştır.
Asker siyasete karışıyorsa, ülkeyi ayakta tutan askerse böyle bişey demesi garip değil mi? Ülke 10 yıl geri gitti diyenlerin de neden geri gittiğini anlatması lazım o da cok saçma geliyo bana insanlar sağ-sol davasına birbirini öldürse ilerliycekmiydik... -
untouchables bunu yazdı:
-----------------------------şu çılgın türkler diye bir kitap yayınlandı okumanızı tavsiye ediyorum.
Darbe yapılamsı demek kanun kitap Anayasa tanımamak demektir.Adnan Menderes in asılmasıda bir darbe neticesi olmuştur.sonradanda iadei itibar ediliyor.yani seni astık ama kusura bakma dendi.(!)
Darbede tüm kurumlara el konur.bürokrasi biter.hukuk biter.demokrasi biter.bunun savunulcak bir tek yönü yoktur.Ülkeyi gerilere atar.çare darbe değil hukuktur.Darbe olmamalı Milli güvenlik kurulu denen bir kurulumuz vardır.Kurul bunu oturur ne yapılması gerekiyorsa hukuk çerçevesinde karar alır.ülkenin bölünmez bütünlüğüne bir tehlike varsa kurul bunun çözümü hakkında gerekli önlemleri alır.
Darbede hükümet,vali,kaymakam,belediye,muhtar olmaz .peki kim olur.? darbe yönetimi kimi isterse o olur.ben yaşadım gördüm...
-----------------------------
Baktığın nokta çok düz.Darbe de askerler başa geçiyor yuhh istedikleirni yapıyorlar ceplerine para dolduruyorlar ülkeyi mahvediyorlar ...
bir ton laf söyleye bilirsiniz ama görmediğiniz bir nokta daha var.Askeriye olmasa bu millet biter.askeriye rejimi koruru Atatürk ün değerlerini korur.Tehdit olduğunda darbe yapar.Özgürlüğünüzü alır ancak özgürlüğünüzü almasa kimse hiç bir zaman özgür olamaz.
Darbe oldu kötü birşey değildir.Darbe olmasaydı esas olayı siz görürdünüz.Bana diye bilir misin darbe sırf askerler öyle istedi diye yaptılar?Diye bilirsin diyen çıakcaktır ama kendi bile inanmayarak.İnansa dahi bunu söyleyen önünü göremeyen ancak birinin yönetmesiyle birşeyler yapabilen kimse olacktır.
Gerçek tehdit vardı gerçekten bir bozulma vardı ülkede.NE diyorum her yerde cinayet vardı.Askerler polisler ellerinden gelni yaptılar ya sonra?Sonra demk ki askerlerin Atatürk düşüncesini benimsediklerini varsayarsak (ki öyle)en son istedikleri şey Türkiye de bir darbedir.Bunca zamana kadar darbe olmamasının nedeni budur.Önümüzdeki zamanlarda da olmayacaktır rejim Cumhuriyet rejimi ciddi tehlike altına girdiğinde bir sürü yol deniyecekler ya olmassa?
kısacası darbe askeriyenin de istemediği birşeydir ancak Vatan bütünlüğünü sağlamak için bu şarttı.Darbeden sonra 3 yıl bittiğinde askeriye yonetimi sivillere bıraktığında ne oldu?Suçlar nasıldı peki?Millet suç işleye iliyor muydu yoksa korkuyor muydu ?
-
'' ülkeyi ayakta tutan asker se''
askerin görevi ayrı hükümetin görevi ayrıdır.O zaman hep asker yönetsin bütün bakanlıkları.olurmu böyle mantık.Darbe esnasında hazinede bulunan para yağma edilse kim hesap sorar.?yapılmadımı zannediyorsunuz.Cumhuriyet 'bir ülkenin kendi kendini yönetmesidir'' askerin yönetmesi değil. Atatük kurmadımı bu cumhuriyeti. o zaman ilkelere ters değilmi?
-
bunu askerin ülke içersinde herkesden üstün olduğunu kötü gidişata dur diyenin asker olduğunu düşünerek yazdım o manada değil yanlış anlamışsın
-
http://www.youtube.com/watch?v=CIU4bhRs90s paylaşayım dedim ;) o darbe'nin etkilediği bireylerdenim..
-
untouchables bunu yazdı:
-----------------------------'' ülkeyi ayakta tutan asker se''
askerin görevi ayrı hükümetin görevi ayrıdır.O zaman hep asker yönetsin bütün bakanlıkları.olurmu böyle mantık.Darbe esnasında hazinede bulunan para yağma edilse kim hesap sorar.?yapılmadımı zannediyorsunuz.Cumhuriyet 'bir ülkenin kendi kendini yönetmesidir'' askerin yönetmesi değil. Atatük kurmadımı bu cumhuriyeti. o zaman ilkelere ters değilmi?
-----------------------------darbeden sonraki 3 sene asker yonetiminde kral gibi yaşandı yalan mı
Ayrıca sabahtan beri dediğim laf zaten bu askeriye Atatürk ün miraslarını korur.Atatürk çüdür bu yüzden en son çare olmasaydı darbe olmazdı.Son çare ise bundan sonrası hayal bile edilemez demektir.
Atatürkçü bir askeriye bile mecbur kaldığı için darbe yapıyorsa o halde durum çok vahimdir.
O zaman şu yonden bakalım başka türlü anlatamıyıcam Türk insanı o kadar cahildi ki solve sağı amacı Türkiye yi yükseltmek olmasına ramen dış güçler sayesinde birbirlerine girdi.
O halde esas vatan hainleri kim ?
İşte her bireyin vatan hainliğine gittiği bir durumda askeriye müdahile etmeseydi herkez SÖZDE VATAN SEVGİSİ ile birbirini öldürecekti.Milliyetçilik, vatan sevgisi bu değildir işte Atatürk ün ilkelerinde olan milleyetçilik;
Milliyetçilik:
Cumhuriyet devrimi ayrıca milliyetçi bir devrimdir. Bu milliyetçilik
ırkçı bir yapıda değildir; yurtseverlikle sınırlıdır. Bu devrimin amacı, Türkiye Cumhuriyetinin bağımsızlığının korunması ve ayrıca Cumhuriyetin siyasal yönden gelişmesidir.
Bu milliyetçilik, tüm diğer ulusların bağımsızlık haklarına saygılıdır; sosyal içeriklidir;
yalnızca anti - emperyalist olmayıp, aynı zamanda gerek hanedan yönetimine,
gerekse herhangi bir sınıfın Türk toplumunu yönetmesine de karşıdır ve nihayet bu milliyetçilik
Türk devletinin vatanı ve halkı ile bölünmez bir bütün olduğu ilkesine inanmaktadır.Yeterince açık dğeil mi?80 öncesi devir sizin yüzünüzden türkiye gerileri siz komuşunuzu vuran insanlarsınız Türkiyei bataklığa çeken insanlarsınız birde kalkmış darbeyi sevmiyorsunuz niye sevmiyorsunuz sizin karşıtınız görüşten olanları öldürüp te sadece siz mi vatanın hakimi olacaktınız?
Darbeden sonra yeni bir sayfa açıldı taki 27. seneye kadar 27 sene sonra yine başa dönmeye başladık.İste mütiş eğitim alan Türk insanın sonu.Eğitim sistemi koaman bir 0 millet cahil bu yüzden isteyn istediği gibi kandırıyor.
Kısaca anlata bildim mi ne yazik ki sizin gibilere kalkıp sizin yüzünüzden ülke 10 sen geriye gitti darbe yüzünden değil, siz bu ülkenin bölümesinde darbeye gitmesinde esas sebepsiniz demeden anlamıyorsunuz.Umarım eğitim bir an önce düzelir.
Askeriye varken en azından eğitimde Atatürk sevgisi aşılanıyordu.En azıdnan gerçek bir eğitim vardı.
-
Artık polemik, siyaset, tartışmaya girmeyen, sadece bilgi paylaşımı yapan biriyim..Krall unix -
imzanla çelişiyorsun zumsuk.
-
benimnde demek istediğim zaten kötü gidişata hukuk yollarından yani yine asker çıksın desinki ,''arkadaşım bak millet seni seçmiş oraya koymuş bu durumu düzelt..düzeltemezsen benden yardım iste'' . yada erken seçime git.zaten böyle durumlarda erken seçime hükümet kendliğinden gitmek ister. gitmezse o zaman bir dahaki seçimde havasını alır.
ama böyle olmamış malesef.12 eylülü değil biraz daha geriye gidersek 1960 ihtilali tam bir işgaldir.! koca başbakan merhum Menderes asılırmı ? o zaman tehlikemi vardı? marshall yardımlarında verilen traktörlerde pamuk ekmeme şartı vardı.menderes kendi doğduğu memlekete pamuk ekti. ve asıldı! kim astı niye astı? niye asıldı hala bilen yok?yapanın yanına kar kaldı.aslında darbeyi yapanlar yargılanmalı.hukukun karşısına çıkarılmalı
-
ReaL_KurD bunu yazdı:
-----------------------------Artık polemik, siyaset, tartışmaya girmeyen, sadece bilgi paylaşımı yapan biriyim..Krall unix -
imzanla çelişiyorsun zumsuk.
-----------------------------bilgi paylaşımıda yaptım sonucunuda gördüm hoca.Eğer 3 mesajdır bir şey diyorsam ve bu ısrarla anlanamıyorsa bu sefer sert çıkarım.Askeriye yi şerefsiz, ceplerine para indiren, Atatürkve onun yaptığı işlere karşı görenler olursa desteklerim.
Siyaset,polemik,tartışmaya girmiyicem demek doğru bulduğum şeyleri savunmayacağım anlamına gelmez.
Beyaz tahribat döneminde nerdeyse hiç girmedim 3-5 günlük birşeydi taki birisi çıkıpta sen forumu çöplüğe çeviriyorsun tarzı mesaj attığında anladım ki bilgi yerine tartışmak gerek.Çünkü bellirli türdeki zihniyetleri taşıyan insanlara karşıyım.
Kısacası doğru bulduğum şey budur.Eğer darbeye kalkıpta sadece Atatürk çü diye laf söyleyen, yada Askerin çaldığını çırptığını kötü yonettiğini söyleyen olursa bunlara karşı elimde ki her türlü imkanla askeriyeyi savunurum.En iyi savunma bazen saldırıdır.
-------
ayrıca realin verdiği linke iyi bakın http://www.youtube.com/watch?v=CIU4bhRs90s darbe hangi durumlarda gerçekleştirilir.
-
ayrıca real_kurd'un verdiği linke iyi bakın, insan hayatı ne kadar da ucuz :) iyi tartışmaLAR..