Darbe Budur!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Erkek

iki günlük araştırmalarım ve daha önce dinlediğim canlı tanıklar sonucu bu topic'i açma ihtiyacı hissettim. Şimdi sizlere aktaracağım küçük öykü tamamiyle yaşanmıştır ve alıntıdır. Kaynağını sormayın çünkü yazıyı yazan kişilerin siyasi kimliği hoşunuza gitmeyecektir. Ama gerçekliği canlı tanıklarca teyid edilmiştir. Ve aynı zulüm sağcısına da, islamcısına da, solcusuna da, zararsız vatandaşına da yapılmıştır.

çok istediğim darbe sonrasından bir anektod :) // ilgi görürse topicte ki paylaşımlarımı arttırabilir ve bu parçanın tamamını .doc olarak yayınlayabilirim.

----------------------------------

Yara bere içinde ve her tarafı adeta dökülen Adam ertesi günü yine aynı ekibi karşısında görür.

Ekibin başındaki Mevlüt Çavuş:

“Lan ibne ölmedin mi daha?”

Adam ani bir atakla ayağa fırlar. Hazır ol vaziyete geçer.

Bacakları ve elleri titrer.

Mevlüt Çavuş:

“Kahvaltı yaptın mı lan göt?”

Adam hırıltı gibi gelen bir sesle “Hayır” diye cevap verir.

Hücrenin kapısı açılır ve Adam hücreye bitişik küçük bir salona alınır.

Salonun ortasında ölü bir fare durmaktadır.

Mevlüt Çavuş, Adam`a:

“Hazır ola geç!” komutunu verir.

Adam hemen hazır ola geçer.

Akın, Karabela ve Kambur Adam`ın etrafını çevirir.

Karabela: “Hiç fare yedin mi lan?” diye sorar.

Adam ne yapılmak istendiğini artık anlamıştır.

Midesi bulanır, acıyla kıvranır, ne yapacağını bilemez.

Dövülerek yere yıkılır.

İşkenceden kurtulmak için ölü fareyi yemekten başka bir yolunun bulunmadığını çok iyi bilmektedir.

Gözlerini kapatarak fareyi avucuna alır.

Edebildiğince ağzını açar, avuçları arasında bulanan fareyi ağzına tıkar.

Çiğnemeye başlayınca kusar. Fare ağzından yere düşer.

Mevlüt çavuş “Devam!” der.

Karabela Adam`i coplar, Kambur da bacak arasını tekmeler.

Soğuk terler içinde kalan adam nihayet fareyi yutmayı başarır.

Ardından kusmuğunu yalatarak, salonu kendisine temizletirler.

Ve tekrardan 36. Koğuşun hücresine alırlar.

Adam beton sekinin üzerinde oturur, yakalandığı geceyi düşünerek, dalar.
    ---------------------------------------------------

kendinize ayığ olunuz
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Frosttear
    Frosttear's avatar
    Erkek
    merak uyandırıor...drek hepsini paylaşırsan sevınırım...kimdir nedir ne değildir şeklinde biras daha acıklama yaparsın umarım...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek
    yazıyı yazan adamın siyasi kimliğine göre yorum yapılması çok mantıklı ama : )
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CLK-J35
    CLK-J35's avatar
    Erkek
    İlginç...

CeLeKatireJeotuzbeş
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

ReaL_KurD

yazasan olum devamını aaaa 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kasib
    kasib's avatar
    Erkek
    Manyak mısın kardeşim midemizi bulandırdın yine :D (devamını bekliyoruz)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek
    devamını deiş başıyla beraber bunu yazan adamın siyasi kişiliini yazsa yeter : )
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Erkek

Dikkat çekmek istediğim nokta işkencelerin kendisi. Kime yapıldığı değil. Beni tanıyan bilir zaten birşeyden emin olmadan iddia etmem. Bu olayın aynısı o cezaevine giren 14-70 yaş arası tüm kadın, çocuk ve yetişkinlere yapıldı. O cezaevinden sağ kurtulan onlarca insan ile sosyal ilişkilerim var. Ki bir kısmı birinci dereceden kanbağıyla bağlı bana. Velhasılkelam antiboksidan :D bu yazıyı yazan sol görüşlü bölücü bir kesim. evet bunu bekliyorsun zaten. ama tekrarlıyorum bu işkenceler sağcısından solcusuna islamcısından garibanına herkese yapıldı. canlı şahitlerle konuşmasaydım eğer internette okuduklarımla konuşmazdım.

http://rapidshare.com/files/28511453/soylediyarbakir.doc.html yazının devamı. eğer ilgi görürse kendi ağzımdan söyleşi yapmayı planlıyorum burada yayınlamak üzere. 12 Eylül Asker Darbesi üzerine araştırmalarım devam ediyor. Bu hikayenin kahramanı da bende kalsın o kadar önemli değil :)

Son olarak Co isimli amerikan köpeği ile hikayeleri bu gün bile kulağımda acıyla çınlayan Esat Oktay YILDIRAN isimli dönemin Diyarbakır E Tipi Cezaevi komutanı hakkında da ayrıntılı bilgi bulacağım sanırım.

kendinize ayığ olunuz
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpY-EaFw
    SpY-EaFw's avatar
    Erkek
    herkese aynı zulüm yapılmamıştır ki babam dahi içeri atılmıştır o dönemde (: hiç bişi olmadan çıkmış hala görevine üst makamlarda devam etmektedir. bu kişiye yapılan kendisinin suçundan ötürü beyni yıkanmış kişinin öç almaya çalışmasıyla ilgilidir bence.80 darbesnin haklı olduğunu tabi ki savunmuyorum ama, bazen biz de birilerine bişi olunca hak etmiş diyoruz. bu adamın da siyasi kimliğini bilmemiz "ayıp" ya da "hak etmiş" olarak yorum yapmamazıa neden olacaktır.

ilk oyu bu sefer ben kullanamadım :Y abi ben kullanmadan oy vermeyin aq
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Erkek

peki şöyle bir cevap vereyim; şu an cizre de yaşıyan bir inşaat mühendisi tanıyorum. yaşı da epey geçmiş. adamın hiçbir siyasi görüşü olmamış şimdiye kadar ki hala da yok. tek yaptığı projeler çizmek. ama garibim de 12 eylül darbesinde hiç alakası olmadığı halde evinden alınmış ve 5 yıl yatmış. gördüğü işkenceler de bu öyküde anlatılanlardan farksız. şimdi bu adam da suçu gereği mi gördü bu işkenceyi? hayır! bu adamın tek suçu yok. keza aynı şekilde epey örnek şahıslar da var.

gelgelelim senin babana. iyi bir mevkide olduğunu söylemiştin bir ara evet. şimdi o zaman ki toplumsal kimliği gereği bir işkence görmemesi normal. üstelik nerede yattığını ve o süreci hiç bilmiyorsun az önce söyledin abü :) neyse olayı bireyselleştirmeyelim. her ne suçta olursa olsun 14-18/19 yaş arası çocuklar orada aynı işkenceleri gördü ki belirgin bir kısmı da neden girdiğini dahi bilmiyordu o zaman :)

kendinize ayığ olunuz
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

unutmayın ki bu darbede dövülen adamlar cinayet işleyenelrdir yani en az 1 kişi öldürüp, rejimi tehdit eden insanlar.Şmdi sen diyorsun ki o zaman millet birbirini assın kessin kan reva görtürsün, herkez cumhuriyeti anayasayı hiçe saysın sorna biz sadece aa niye öyle yaptınız size darbe deyip içeri tıkalım öyle mi?

Darbeden sonra 97 ye kadar suç işlenmedi, Türkiye mükemmel gitti haberinizde varmıydı?Son yıllarda cozuttuk.Bu ülkenin aqoysun sonra sadece içeri atalım oldu mu ?.Dayak atacaksın birşeyler yapacaksın ki o adamlar uslkansın.Eğitimde dayak şart, polislerde plastik mermi şart, gösterilerde taşkınlık yapanların ebesini mikmek şart, ufacık kız çocuklarına tecavuz edenleri, Atatürk e laf atanları rejimi resmen değiştircem diye bağıranları asmak şart.

Şunu demekte kesinlikle serbestsin neden bunlar dövüldü de apo asılmadı.Bunu kesinlikle bende sorguluyorum fakat kusura bakma ama rejimi mahfedenler, katiller dayak atılmadan içeri sokulamaz.Aklı başına gelmiştir bugun hepsinin varsa içeri giren sor pişman olmuşlardır.

Toplam Hit: 5526 Toplam Mesaj: 34