Darbe Budur!
-
güzel bi yazı yakın zamanda çıkan darbe yıllarından kesitler sunan filmlere balarsak ((babam ve oğlum)) bunun gibi olaylarla karşılaşabiliriz..
-
Gerçek olmamalı hiçbi insana bu yapılmamalı hele de bi türk bunu asla yapmamalı inşallah gerçek değildir midem bulandı:(
ReaL_KurD yanlış demiyorum ama umarım öyledir böyle bişeyin olmadığğına kendimi inandırmam için son çırpınışlarım,iğrenç...
-
650 bin gözaltı, 299 cezaevi ve 171 işkence ölümü. ve bu gün o cezaevlerinde sağ çıkmayı başarmış yüzbinlerce insan. hepsimi cinayet işledi :) basit bir matematik hesapla 650.470 kişi var burada. yuvarlak bir hesap yaparsak 650.000 kişinin her biri bir cinayet işlerse ki senin mantığına göre bazıları daha fazla işledi; o vakit ülkede darbeden önce 650bin kişinin cinayete kurban gitmiş olması gerekirdi.
Edit: nakamura bunu yaşayan birinci dereceden yakınlarım var ve onların sağcısından solcusuna şeriatçisinden garibanına onlarca insanı dinlemekle geçti çocukluğum. tüyler ürpertici işkenceler vardı en başta Diyarbakır E Tipi ve akabinde bazı cezaevlerinde.
-
ReaL_KurD inanmıyo değilim olmuştur haklısın ancak inanmak istemiyorum böle bişeyin olduğunu düşünüp bide bunları türk halkını koruyanların yaptığını düşünmek tüylerimi ürpertio,iğrenç:(
-
Birinci ağızdan dinlemiş bir arkadaşımdan da buna benzer olayları dinlemiştim ve yine kahrolmuştum.Nasıl olurda Ata'yı Türklük'ü savunanlar bu kadar aşşağılık olurlar?Her şeyden geçtim nasıl olurda bir insan bunları yapabilir.Buna rağmen bazı kendini bilmez dengesiz mahlukatlar olayları normal bir ceza uygulaması olarak görüp yapılmasının gerekli olduğunu savunuyorlar.İstiklal marşını böyle insanlara okutmamak lazım ne diyor Mehmet Akif "hakkıdır hakka tapan milletimin istiklal" Hakka inanmışlar olarak böyle insanlık ayıplarını normal görmemeliyiz.Ceza ise verilmeli elbette ama insanlık onurunu ayaklar altına almadan....
-
CUMHURİYET GAZETESİ - 12 EYLÜL 2000
Darbenin bilançosu
İstanbul Haber Servisi - TBMM kapatıldı, anayasa ortadan kaldırıldı, siyasi partilerin kapısına kilit vuruldu ve mallarına el konuldu.
* 650 bin kişi gözaltına alındı.
**1 milyon 683 bin kişi fişlendi.
**Açılan 210 bin davada 230 bin kişi yargılandı.
**7 bin kişi için idam cezası istendi.
**517 kişiye idam cezası verildi.
**Haklarında idam cezası verilenlerden 50'si asıldı (18 sol görüşlü, 8 sağ görüşlü, 23 adli suçlu, 1'i Asala militanı).
**İdamları istenen 259 kişinin dosyası Meclis'e gönderildi.
**71 bin kişi TCK'nin 141, 142 ve 163. maddelerinden yargılandı.
**98 bin 404 kişi ''örgüt üyesi olmak'' suçundan yargılandı.
**388 bin kişiye pasaport verilmedi.
**30 bin kişi ''sakıncalı'' olduğu için işten atıldı.
**14 bin kişi yurttaşlıktan çıkarıldı.
**30 bin kişi ''siyasi mülteci'' olarak yurtdışına gitti.
**300 kişi kuşkulu bir şekilde öldü.
**171 kişinin ''işkenceden öldüğü'' belgelendi.
**937 film ''sakıncalı'' bulunduğu için yasaklandı.
**23 bin 677 derneğin faaliyeti durduruldu.
**3 bin 854 öğretmen, üniversitede görevli 120 öğretim üyesi ve 47 hâkimin işine son verildi.
**400 gazeteci için toplam 4 bin yıl hapis cezası istendi.
**Gazetecilere 3 bin 315 yıl 6 ay hapis cezası verildi.
**31 gazeteci cezaevine girdi.
**300 gazeteci saldırıya uğradı.
**3 gazeteci silahla öldürüldü.
**Gazeteler 300 gün yayın yapamadı.
**13 büyük gazete için 303 dava açıldı.
**39 ton gazete ve dergi imha edildi.
**Cezaevlerinde toplam 299 kişi yaşamını yitirdi.
**144 kişi kuşkulu bir şekilde öldü.
**14 kişi açlık grevinde öldü.
**16 kişi ''kaçarken'' vuruldu.
**95 kişi ''çatışmada'' öldü.
**73 kişiye ''doğal ölüm raporu'' verildi.
**43 kişinin ''intihar ettiği'' bildirildi.
o gün ki konuda aynısını vermiştim..
-
Keşke bakmasaydım konuya ya,kendi başıma geldiğini düşünüyorum bu olayların bide...Bakış açım aşırı değişti ama inanmamaya çalışmak en iyisi..
-
arkadaşlar mesajda yazdım.Sizin dediğiniz şu mu en az 1 insan öldüren, rejimi tehlikeye sokan, anayasayı dinlemeyen, askeri polisi cumhuriyeti hiçe sayan insanlar sadece içeri atılsın olay bu mudur?
Hayır böyle olmamalı.Gidin sorun adamlara adamlar akıllandı böyle yapılması lazımdı.Nasıl bir saçmalıktır abicim adam 3-5 kişi öldürüyor sen kimsin senin neyine rejimi hiçe saymak kim oluyorsun.Bence az bile.Sürekli tek taraflı yaklaşmayın bütün olarka bakın.
Bu insanlar ülkeyi böldü esas hain bunlar dğeil mi ülkeyi kaosa sürüklediler.Ülkede iç karışıklıkla resmen abecağızına koydular.NEdir bu?Böyle adamlara birde ooo süper ülkemize darbe sizin yüzünüzden geldi bravo katiller buyrun size karı kız işçki sigara ne isterseniz o mu diyecekler.
Sadece bir kısmından düşünmeyin genl bakın ülkenin içine edenler hapse tıkıldı.Yoksa suçlu olmayanalr adam gibi yaşadı hayatlarına.Suçlu olmayanların darbede günahı neydi?NEden onlarda cezasını çekti.Çok yakınım 8 sene içerde yattı solcudur.ADam resmen bin pişman.Gençtim o zamanlar diyor.
Şimdi böyle yazı yazıp işte bu darbe demeyin.Darbede olanları düşünün ben yazarım ama fazla uzun oalcağından ve konuyu ben açacağımdan dönüp bakan olmayacaktır.DArbe insanları iç.erde öldüresiye dövmek gibi bir olayla anlaşılmasın.DArbe polisi, askeri, cumhuriyeti, anayasayı, ülkesini hiçe sayanların; ülkesini kurtarmak istediği halde batıranların yani suçluların içeri tıkılıp gereken yapıldığı bir olaydır.
Suçsuzlara birşey olmadı.İşte darbede öyle bir gövde gösterisi oldu ki 1997 ye akdar vatan millet çok rahat ett suçlar şu bu azdı.
-
Bu tür olaylar 99'a kadar devam etmiş ve açık bir şekilde.ama bugün 2007 deyiz butür olaylar bittimi tabiki hayır.şimdi gizli gizli yürütülüor.Hala çocuklar öldürülüyor kadınlara kızlara tecavüz ediliyor hala gazete satanlar dövlüyor yani bunların bitmesi demokratik bir ortamda mevcuttur.ama öyleki daha demokratikleşme çabasına bile girmemiş bir ülkede bu tür olayların devam etmesi doğaldır. Darbeyi destekleyenlerin hangi akla mantığa hitap ettikleri bellidir.Yıkanmış ölmüş beyinlere hizmet etmektedierler.insanların robotlaşması her istenileni yapması gibi.Mesela sokakta Tekbir getirirler ama arkasından adam öldürürler komando kampları vardır bende R.KURD'de destek amacıyla bu tür dökümanları burada sunmaya çalışacam. Teşekkürler R.Kurd
-
ReaL_KurD Yazdıklarına Eksiksiz Ve Tam Katılıyorum Çünkü Yapılan İşkenceleri Bende Dedemden Çok Defa Dinledim
Ben Siyasi Görüşten Veya Adam Yaralamadan İçeri Girmedim Bilişim Suçundan İçeri Girdim Sırf Bunun İçin Yapmadıkları Hakaret Etmedikleri Küfür Kalmıyor Karşılık Verince Dövmeye Kalkınıyor.
E ve Dönüş Adında Bir Film Var İzleyenler Varsa Ne Oldugunu Bilirler