folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Database Olmadan Yorum Sistemi



Database Olmadan Yorum Sistemi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    masumsunsen
    masumsunsen's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Aralık/2009
    Erkek

    merhaba arkadaşlar, veri tabanına bağlamadan bir yorum sistemi düşünüyorum, yardımcı olursanız memnun olurum veya elinizde böyle bir script varsa daha kolay olur benim için. Aklıma bir iki yöntem geliyor ama bu yöntemleri uygulamadım. Biri chat mantığı, diğeride flash script şeklinde olacak gibi.

    yorum formu şöle kısaca

    isim   :  .......

    Yorum: ............
               .............

    yardımcı olursanız memnun olurum

     

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Eylül/2007
    Erkek

    bir .txt dosyasında tutabilirsin belki ama ne gerek varki en kötü bi accessde tut derim ben :\

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acemi-webci
    acemi-webci's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Haziran/2008
    Erkek

    xml de tutabilirsin..

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Eylül/2007
    Erkek

    acemi-webci bunu yazdı:
    -----------------------------

    xml de tutabilirsin..


    -----------------------------

     

    kullanıcı "gönder gitsin" butonuna basınca direk o yazı xml'e yazabilicekmi ?

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    masumsunsen
    masumsunsen's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Aralık/2009
    Erkek

    veri tabanı istemiyorum çünkü yüzlerce kullanıcı için ayrı ayrı database yapmak,databaseleri şişirmek  istemiyorum, o bakımdan.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Eylül/2007
    Erkek

    masumsunsen bunu yazdı:
    -----------------------------

    veri tabanı istemiyorum çünkü yüzlerce kullanıcı için ayrı ayrı database yapmak,databaseleri şişirmek  istemiyorum, o bakımdan.


    -----------------------------

    eğer işin ucunda yüzlerde kullanıcı varsa kesin db kullanmalsın. Diğer her türlü sistem çok kastırıcaktır. Ayrıca yüzlerce kullanıcı için tek bir database, tek bir table yetiyo :) burda sadece kayıtlar yüzlerce olur ..

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    masumsunsen
    masumsunsen's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Aralık/2009
    Erkek

    cemnet kardeş:  tek bir table olursa kullanıcılara yapılan yorumlar hepsi için aynı çıkmazmı?aşağıdaki kodlama örnek.

     

    Vt_Yol=Server.Mappath("ornek.mdb")  

    Set Baglantim=Server.CreateObject("Adodb.Connection")

    Baglantim.Open "DBQ="& Vt_Yol & ";Driver={Microsoft Access Driver (*.mdb)}"

    if Request.QueryString("cmd")="add" Then

    Set Rs=Server.CreateObject("ADODB.Recordset")

    Sor="Select * From tablo"

    Rs.Open Sor,Baglantim,1,3

     

     

    senin dediğine göre yukarısı nasıl olucak?

    form action de değişicekmi?

     

     

     

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikret
    Fikret's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ekim/2007
    Erkek

    masumsunsen bunu yazdı:
    -----------------------------

    veri tabanı istemiyorum çünkü yüzlerce kullanıcı için ayrı ayrı database yapmak,databaseleri şişirmek istemiyorum, o bakımdan.

    -----------------------------

    her kullanıcı için ayrı database mi :|

    veri depolamakta kullanılabilecek en hızlı yoldur zaten database. txt ile veya xml ile depolayınca şişmiyor mu yani ?

    edit: yapmak istediğin kullanıcılara yapılan yorumlar ise 2 tablo yeterli. birinde kullanıcılar diğerinde yorumlar. yorumlarda kullanıcı idlerine göre gruplandırılır. kategori ve alt kategori bağlantılarını araştır uzun uzun anlatacak vaktim yok ve internette var zaten. aynı mantıkla yapacaksın.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    masumsunsen
    masumsunsen's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Aralık/2009
    Erkek

    tamam en iyi yol database,yanılmışım. benim bir sorum vardı database olmadan nasıl yapılabilir diye. 

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 10/Temmuz/2008
    Erkek

    arkadaşlarında dediği gibi;

    bir txt'de tutabilirsin ama txt'de tutmak ne kadar mantıklı olacaktır tartışılır. Hatta tartışayım: kesinlikle mantıksız.

    XML en iyi yöntem olacaktır.

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Eylül/2007
    Erkek

    arkadaslar bu arada txt,xml,veri tabanı falan ayrı ayrı almıs sınız

    veriyi depolayıp istedigin zaman kullanabilcegin hersey veritabanıdır. txt,xml,access,sql  farketmez sadece bunları kolaylastıran geliştiren işlevsel hala getiren programlardır

Toplam Hit: 1538 Toplam Mesaj: 24