folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Database Olmadan Yorum Sistemi



Database Olmadan Yorum Sistemi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Eylül/2007
    Erkek

    The_FCN bunu yazdı:
    -----------------------------

    arkadaslar bu arada txt,xml,veri tabanı falan ayrı ayrı almıs sınız

    veriyi depolayıp istedigin zaman kullanabilcegin hersey veritabanıdır. txt,xml,access,sql  farketmez sadece bunları kolaylastıran geliştiren işlevsel hala getiren programlardır


    -----------------------------

    Son cümlene katılmıyorum hiç. Veritabanı olarak txt dosyası ile sql'i aynı kefeye koymuşsun resmen önemli olan program demişsin ama iki tablo arasında ortak bilgi çekiceğin zaman .net 2008 mi önemli yoksa txt,sql mi ?

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    masumsunsen
    masumsunsen's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Aralık/2009
    Erkek

    access daha mantıklı arkadaşlar dediğiniz gibi. benim şimdi gelen yorumları kullanıcı idlerine göre gruplandırma işini çözmem lazım.teşekkkürler hepinize

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Eylül/2007
    Erkek

    cemnet bunu yazdı:
    -----------------------------

    The_FCN bunu yazdı:
    -----------------------------

    arkadaslar bu arada txt,xml,veri tabanı falan ayrı ayrı almıs sınız

    veriyi depolayıp istedigin zaman kullanabilcegin hersey veritabanıdır. txt,xml,access,sql  farketmez sadece bunları kolaylastıran geliştiren işlevsel hala getiren programlardır


    -----------------------------

    Son cümlene katılmıyorum hiç. Veritabanı olarak txt dosyası ile sql'i aynı kefeye koymuşsun resmen önemli olan program demişsin ama iki tablo arasında ortak bilgi çekiceğin zaman .net 2008 mi önemli yoksa txt,sql mi ?


    -----------------------------

    olayı çarpıtmana gerek yok tabiki aynı kefeye koymuorum sadece amac bakımından aynı oldugunu belirttim ayrıca şu son soledigini anlamadım .net208 ve txt,sql derken ?

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acemi-webci
    acemi-webci's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Haziran/2008
    Erkek

    cemnet bunu yazdı:
    -----------------------------

    acemi-webci bunu yazdı:
    -----------------------------

    xml de tutabilirsin..


    -----------------------------

     

    kullanıcı "gönder gitsin" butonuna basınca direk o yazı xml'e yazabilicekmi ?


    -----------------------------

    edit :)

     

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Eylül/2007
    Erkek

    Olayı neden çarpıtayım ben belki bi yanlış anlama olmuştur. Karamsar düşünme hemen. Sorgu için inner join'lik bir iş olduğunda programlama dilinin bir önemi kalmıyo dedim senin lafına bakarak o kadar. 

    "select * from tablo inner join tablo2 on tablo.id = tablo2.id2" gibi bir sorgunu rahatlığını .txt dosyasında nasıl yakalıyabilirsin ki ?

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Eylül/2007
    Erkek

    ya anlamadımki bu sabit fikirlilik nereye kadar ?

    ben sadece veritabanının sözlük anlamından bahsettim

    gelişmişlik işlevsellik kavramından kastımda senin soledigin olay tmm bende biraz cümle düşüklü yapmışım ama sende anlamak istemiyorsun ne bilim bi sql server olsun bi access olsun bunlar zaten varoluş amacı düzenli veri tutmak

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Eylül/2007
    Erkek

    bak böle tane tane anlatınca anca anlıyabiliyorum cümleleri geniş tutalım lütfen :)

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikret
    Fikret's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ekim/2007
    Erkek

    The_FCN bunu yazdı:
    -----------------------------

    ya anlamadımki bu sabit fikirlilik nereye kadar ?

    ben sadece veritabanının sözlük anlamından bahsettim

    gelişmişlik işlevsellik kavramından kastımda senin soledigin olay tmm bende biraz cümle düşüklü yapmışım ama sende anlamak istemiyorsun ne bilim bi sql server olsun bi access olsun bunlar zaten varoluş amacı düzenli veri tutmak

    -----------------------------

    evet mantık ve anlam olarak içinde veri barındıran her dosyayı veritabanı olarak isimlendirebiliriz. yazılım konusunda ise txt dosyasına veritabanı demek yanlış olur ve sözlük anlamı umursanmaz :)

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Eylül/2007
    Erkek

    Fikret bunu yazdı:
    -----------------------------

    The_FCN bunu yazdı:
    -----------------------------

    ya anlamadımki bu sabit fikirlilik nereye kadar ?

    ben sadece veritabanının sözlük anlamından bahsettim

    gelişmişlik işlevsellik kavramından kastımda senin soledigin olay tmm bende biraz cümle düşüklü yapmışım ama sende anlamak istemiyorsun ne bilim bi sql server olsun bi access olsun bunlar zaten varoluş amacı düzenli veri tutmak

    -----------------------------

    evet mantık ve anlam olarak içinde veri barındıran her dosyayı veritabanı olarak isimlendirebiliriz. yazılım konusunda ise txt dosyasına veritabanı demek yanlış olur ve sözlük anlamı umursanmaz :)


    -----------------------------

     

    valla ne diim +rap vermemek mümkün değil :D ama edebiyatda önemli şimdi :|

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhammer
    blackhammer's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Mart/2003
    Erkek

    sql veritabani olmadan calisan forumlar mevcuttur. orn : http://www.myupb.com/news/ kendisi text tabanli bir forumdur.

Toplam Hit: 1537 Toplam Mesaj: 24