Dejavü Olayi Yasamak ?
-
bizim bi hoca anlatmıştı %100 kesin değil ama bilim adamlarının o güzelim araştırmalarıdnan biri olan bu olayın detayları
sol ve sağ gözümüz saliseler içinde görüntüyü alıp beyine iletir ve beyinde görmeyi sağlar.
bu durumda ise sol veya sağ göz saniyenin bindebiri kadar diğer gözümüzden daha önce beyine iletir ve diğer gözde beyine iletince o zaman aralığında sanki bu olayı saatler , günler, haftalar, aylar önce yaşamışız gibi hissetmemizi sağlıyormuş
-
türkce karsılıgı oldugu halde olaya dejavu diyenlerden igreniyorum !!!
-
ergenlikte sıkça oluyor idi :) şimdilerde lucid ruya görüyorum..yakında astrale cıkmak tek hedefim:D
-
ben çok defa yaşadım dejavu küçüklüğmden beri en azından bi 10-15 defa yaşamışmdr çokda hoş oluyo vala xD
günde 1 2 defa görsem hergün hayır demem (: (: xD
-
bende de oluyor zaman zaman hiç şikayetci deelim :)
-
banada bir kaç kez oldu acayip bir duygu çözemedim
-
sirfaksu bunu yazdı:
-----------------------------
türkce karsılıgı oldugu halde olaya dejavu diyenlerden igreniyorum !!!
-----------------------------
o senin problemin -
Evet arkadaşlar bende de sürekli oluyor ve ilerisini hiç hatırlamıyorum sadece o anlık..benim rüyalarım da cogunlukla gerçek oluyor ve gerçeklşmesini beklediğimbir rüya da şu;
sokakta arkadasımla yürürken ileride bir tepe oluyor ve tepe yarılıyor ortadan ikiye Ve dev bir adam koşarak bize doğru geliyor bizde kaçmaya çalışırken genleşip ölüyoruz, kıyamet gibi:)))))
-
evet daha önce birçok kez dejavu yaşadım ama bunun adının dejavu olduğunu yeni öğrendim. geçen bi filmde bi kız bi dejavu yaşadım felan dedi ben tahmin ettim ama bi internetten bakiim neymiş öğreneyim dedim. bugün eve geldim bakcaktım bu konu çıktı karşıma bu da çok oluyo bana bişeyi görmem görmem bi kere karşılaştıktan sonra hep karşılaşmaya başlarım.
-
Çok yaşadım, halen yaşıyorum. Periyodik aralıklarla dejavü olayını yaşarım (: Bazen dejavü anında farkındalık yapıp rastgele bişe yapıyorum yine o anı yaşamış gibi oluyo insan. Yani o dejavü anında ne yaparsan yap; camdan atla, yumruk at, tekme at, kendine parmak at yine dejavü olayını yaşarsın. Yani o yaptıklarını daha önceden yine yapmışsın hissine kapılırsın. Dejavü yaşayınca onun kaplamından çıkamazsın. ve 4-5-6 saniyelik bişe.