folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Delinin Veliye Tavsiyesi



Delinin Veliye Tavsiyesi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dumanemre
    dumanemre's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Temmuz/2008
    Erkek
    konu geyiğe açılmalıdır diyenler neye dayanarak söylüyor ? gerçektende günahlarımıza reçete olacak türden ilaçlar onlar..günahlarımızdan arınamasakta günahlarımızı hafifletir

    .İnilmeyince kuyuya çıkılmıyor taht-ı Mısıra.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trabs0n
    trabs0n's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 12/Nisan/2009
    Erkek

    RootB bunu yazdı:
    -----------------------------
    hocam burdaki gözyaşı olayını anlamadım .. zaten göz yaşı olayını hiç bi zaman hiç bi yerde anlamadım ama
    -----------------------------

    Vicdanında muhasebe et yaptığını pişman ol üzüntüsünü duy bidaha yapmamaya and iç. 


    AğLıyor musun? Diye soruyor bide Mal!!! Yok ben gözümden işiyorum !.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Haziran/2003
    Erkek
    günah göreceli bir kavramdır

    herşeyin bir şeyi vardır
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Haziran/2003
    Erkek

    ZaL bunu yazdı:
    -----------------------------

    xz bunu yazdı:
    -----------------------------
    günah göreceli bir kavramdır
    -----------------------------
    Böyle karadan nemalanarak sizlerle birşeyler paylaşmak hiç adetim ve etik tanımım içerisinde yer almıyor.Fakat bazen susmak,sadece susmak değil bir başkalarının zihinlerininde mevalini almak anlamı taşıyor.

    Öncelikle,görecelik yani izafiyet kişiden kişiye değişik bakış açılarıyla algılanan durumların tamamıdır.Fakat hayatta bazı göreceli olmayan kavramlar vardır.Tıpkı Üsküdar İstanbul'dadır demek gibi.

    Eğer aynı dine mensup isek izafiyet diyerek kaçmaktan ziyade yapılması gereken idrak ve uygulama metodudur.Açılımı,günahı günah olarak kabul edip yapıp,yapmamayı tercih etmektir.Daha bir onurlu davranış ise iradeli olup yapmamaktır.İşte tam olarak izafiyet,uygulayıp uygulamamak arasındaki ince cizgidedir.Zaten Kur'an açıkça nelerin günah nelerin sevap olduğunu daha önce benzeri olmayan ve sonradanda olmayacak bir dille beyan eder.

    Xz kardeşim,bilmeni ve asla unutmamanı istediğim şudur.(Tabi tekrar diyorum aynı dine mensup isek,değilse saygı duyarım diğer arkadaşların algılarına açarım bu cümleleri) Günah olana izafi yada günah değil demek hiç şüphe yok müşriklik alameti ve günahların en büyüklerinden biridir.Seni böylesin diye suçlamıyorum insan bilmediğinden mesul değildir,tabiki öğrenene kadar.Ayrıca bu tür cümleler yazılırken,harf harf dikkat edilmeli.Çünkü bir başkasınında zihninde kalacağı ve bir başkasınında bir başkasına anlatarak bir zincir oluşturabileceği asla unutulmamalıdır.Zincirin ilk halkası olmak,tarifi imkansız ve geri dönüşü olmayan birşeydir...Kalsağlıcakla.


    -----------------------------

     

    dünyada hiç birşey hiçbir kavram yoktur ki , her canlı tarafından aynı şekilde algılansın ya da her zaman ve mekanda ( diğer parametreleri saymıyorum bile ) aynı değerlendirilsin. Buna en sert en yabani en insan düşmanı suçlar da dahil olmak üzere hiç bir eylem aynı sıfatı baki olarak taşımaz , bu sıfat suç dahi olsa. bir kişiyi öldüren katil, 100 kişiyi öldüren kahraman , milyonu öldüren tanrı olur.  Hiçbir kimse , canlı ya da nesnenin sıfatının baki olmadığı gibi,  suç ya da günahta bir olgu / durum karşısında yakıştırılan bir sıfattır. Senin dinin herne olursa olsun o zaman ve topluma göre günah tanımlar , günahı işleyeceklerin algısının dahilinde ceza ile tehtid eder.Biz cahil ölümlülerin hayata dair çıkarları sadece iyi yada kötü gibi sıfatları yakıştırmamızı belirler olanlara ve olgulara. Hayatımızı tehtid edeceğini düşündüğümüz şeylere kötü / şer deriz. Oysa bize su veren cennete gitmelidir mesela , tanrılarımızdan bunu dileriz içtenlikle. 

    Üsküdar ve istanbul sıfat değil olgudur, nesnedir . Kötü ve suç ya da günah bir olgunun sıfatıdır. Nesnelere sıfatları onları değerlendirebilenler takar, nesneleri var edenler değil , üsküdar çok güzel yada istanbul yaşanacak yer değil demek gibi.  Her nesne/olgu X bir ölümlüye göre örneğin sen, iyi kötü kullanılabileceği gibi , her eylemin sonucununda hem iyi hem kötü sonuçları olabilir yani çıkarlarımıza hizmet eden ve etmeyen. 

    yok bide suçlasaydın :)  ben seni sıfatlarının değerini başkalarının yalanlarında aradığın için suçluyormuyum ? senin kitap birşey yazarken başka birinin tanrısından gelen kitapta başka birşey yazıyor farkındaysan ve en iyi biziz demek uğruna arada neler neler telef oluyor,  ki bu kayıplar ne iyilerin ne kötülerin çıkarlarına uygun değil. 

     

    @UmutxTR : bana diyorsan yazmış olmak için değil düşündüğüm bu olduğu için yazdım. Sen anlayasın diye değil. 


    herşeyin bir şeyi vardır
Toplam Hit: 2150 Toplam Mesaj: 15