folder Tahribat.com Forumları
linefolder Yazılımlar / Diğer Programlar
linefolder Dell XPS M1530 Biometric Reader Sorunu ( Windows 7 )

Dell XPS M1530 Biometric Reader Sorunu ( Windows 7 )

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    house
    house's avatar
    Erkek

İyi günler arkadaşlar benim laptop normaldeki işletim sistemi vista fakat ben güncelleyip windows 7 ye yükselttim,bilgisayarımın d sinde parmak izi ile açılan bir dosya war ( uzantısı uea ) Windows 7 de bu dosyayı görüyor fakat açmıyor parmağınızı okutun demesi lazımken error veriyor bunun sorunu parmak izi okuyucusunun driverinin uymaması değil yazılımının uymaması ben bir kaç yazılım denedim fakat işler dahada kötüye gitti d'de görünen dosya artık görünmüyor gizlendi fakat silimediğine eminim çünkü silinseydi d nin alanında bi düşme olurdu umarım sorunumu anlatabildim bayaaadır araştırıyorum yyaklaşık 1 ay kadar son çare olarak sizlere danışmak istedim bu problemin çözümü weya çözümü için önerisi olan varmı ???

Çok Teşekkür ederim zaman ayırdığınız için Sağolun . Umarım Çözebiliriz bu problemi içerisinde hayatımın bilgileri war :(

Every thing"s place and her time reach
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    house
    house's avatar
    Erkek
    Umarım konuyu doğru yere açmışımdır :) Baktım forumlara en uygun burası göründü

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legion_of_doom
    legion_of_doom's avatar
    Erkek
    Sorunu tanımlamak gerekirse, bu bahsettiğin dosya vista alt yapısı içerisinde  ve ona uygun bir algoritmayla şifrelenmiştir. Sanırm windows 7 deki algoritma farklı olduğundan dolayı açamıyorsun o dosyayı. Vista yükleyip dosyaya ulaşabilirsin sanırm.Sonra win7 de tekrar şifreleyebilrsin. Aklıma bi bu geldi

Biraz bilmek tehlikelidir. Ya derinliklerden iç ya da bilgeliğin tadını tatmaya kalkma! Çünkü sığ sular beyni zehirler, bol sular insanı temizler....-------------------pompey--------
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    house
    house's avatar
    Erkek
    Denedim bunu kardeş ama olmadı vistadayken parmak izi ile açılmasa bile benim oluşturduğum bi şifre ile açılıyordu ... windows 7 parmak izi ile hiç açılmıyor ama şifre sorma ekranı geliyordu ... artık dosya tamamen görünmüyor ne wista ne 7 :(

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legion_of_doom
    legion_of_doom's avatar
    Erkek

Eğer windows 7 de parmak izi zımırtısı açılmıyorsa o zaman sorun driverlerla alakalı olabilir. Bu parmak izi cihazın win 7 uyumlu driverini kursaydın sanırm ilk anda çözüm olabilridi.

Dosya kaybolmuş diyorsun ama boyutta azalma yok diyorsun. Tavsiyem explorer tarzı bir programla bakman, bazı dosyalar normal şartlarda göremiyorsun. Yada hiç uzaklakara gitmene gerek yok. Winrar ı aç oradan senin dosyan neredeyse onun içine gir. Eğer orada görülüyorsa dosyayı kopyalarsın başka yere.. Eğer yoksa hakikatten silinmiştir. Recovery araçlarını deneyerek geri getirmeye çalışabilrsin. ancak dosya boyutu büyükse en ufak yanlış bit değişiminde dosyan bozulur. Yani 6456465 byte kadar olsun senin dosyan.Bazen recovery programları iki farklı verininkini birleştirebiliyorlar (atıyorum bir mp3 dosyasında yarısını başka biri söylüyo yarısını başka biri) Bu şekilde bişey olmuşsa o dosyayı tekrar açamazsın. Olmazsa bu konuda microsoftun teknik desteğine mail at. Bir yararı dokunabilir

Biraz bilmek tehlikelidir. Ya derinliklerden iç ya da bilgeliğin tadını tatmaya kalkma! Çünkü sığ sular beyni zehirler, bol sular insanı temizler....-------------------pompey--------
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    house
    house's avatar
    Erkek
    Teşekür ederim ilgiliendiğin için ama winrar ile görünmüyor denedim driwerini windows 7 otomatik buluyor ben kendi bulduğunu kaldırdım cd sinden yükledim windows 7 için uygun olanını buldum onuda yükledim yine olmadı explorer tarzı programla deniyim bi umarım görürüm sanmıyorum ama :( harbi ilgilendiğin için saqol

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legion_of_doom
    legion_of_doom's avatar
    Erkek

Umudunu kırmak gibi olmasın ama büyük ihtimal gitmiştir o dosya

şunlarla bakabilrsin

http://www.tamindir.com/program/18319/XYplorer.htm

http://www.tamindir.com/program/16113/UltraExplorer.htm

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    house
    house's avatar
    Erkek

Teşekkürler o dosyanın boyutu 3 gb kadar eğer gitseydi d nin alanında bi değişme olmalıydı diye düşünüyorum umarım buluruz araştırdım neti böyle bir sorun ile karşılaşan ilk benim :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    house
    house's avatar
    Erkek

Olmadı o proğramlardada gözükmedi dosya :(

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legion_of_doom
    legion_of_doom's avatar
    Erkek

msdos komut istemini kullanarak da listeletebilrsin ayrıca linux kuruluysa onla da bakabilirsin.. Umarım sorununu halledersin

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    house
    house's avatar
    Erkek
    Şimdi linux kurup deniyeceğim umarım olur

Toplam Hit: 3032 Toplam Mesaj: 21