Delphi Ödev
-
ya şimdi hoca ödev verdi ama neye göre yapıcaz bilmiyorum yardımcı olurmusunuz şimdi olay şöyle...
if ve else komutlarını kullanarak bir şifreleme sistemi yapıcaz çok basit bir şey
ve şifreyi şu şekil yapcaz 5 kere deneme yaptıktan sonra 5.de hatalı olursa program kendini kapatacak aynen bu pin puk olayı gibi
onun dışında 1 ödev daha var
delphide çizgi çizme ödevi
25 den 444 e kadar olcak başlangıç 20 olcak
1 tane 5 gen 1 tanede daire
ama bunları nasıl yapcaz bilmiyorum...
hoca dersin ilk günü geldi proje konusu dağttı sadece konu anlatıp geçiyoruz hiç bir bok yapmıyoruz yardımcı olursanız sevinirim.
-
böyle eğitim sisteminin içine ediyim işte ne diyim.. hiç bir bok anlamıyorum delphiden
-
Grafik cizmek icin kullanacagin onceden tanimlanmis birkac komut var.
Detectgraph, initgraph, setcolor, getmaxcolor ...vb grafik komutlari.
Circle(x,y, yaricap) ;
gibi dogrudan koordinatlari ve yaricapi girilen bir daire cizebilirsin.
Bununla ilgili herhangi bir Delphi veya pascal kaynagindan grafik fonksiyon ve komutlarina bakabilirsin. Ezberimde hic kalmadi, uzun suredir Delphi ile uygulama gelistirmiyorum.
--
Sifreleme yontemine gelincede yine yapacagin olay basit. Sifre girme tekrar sayisini tutacagin bir sayac + sifre dogrumu yanlismi bunu kontrol edecegin bir karar blogu. Fikir olmasi acisindan dongu sayin belli oldugu icin while kullanabilirsin.
sayac=1;
while sayac <=6 do
begin
sayac=sayac+1;
Write("Sifreyi giriniz"); readln(pwd);
if (pwd="tbt") then
begin
Write("sifre dogru")
break
end
else
write("sifre yanlis");
end
if (pwd <> 'tbt') then...
fikir olmasi acisindan ozensiz sekilde yazdim, dogrudan koda sahip olmaktansa ugrasacak yap ;)
-
compu hocam yalnız ben bu komutların ne işe yaradııgnı bilmiyorum desem bana kızmasın dimi (:
edit: neden bilmiyorum baştada açıkladım bize bir bilgi verilmeden konuları biz araştırıyoruz ve sadece kendi konularımızı biliyoruz o yüzden hoca anlatıp geçiyor sanki biz mühendisiz
-
O zaman yapacak teksey var hocam, aramayi kullanip siteden pascal ve deplhi kaynaklarini ara. Zaten ilk ogrenecegin sey o bilmiyorum dedigin satirlarin ne ise yaradigini ogrenmek olur :)
-
ComputerWolf bunu yazdı:
-----------------------------
O zaman yapacak teksey var hocam, aramayi kullanip siteden pascal ve deplhi kaynaklarini ara. Zaten ilk ogrenecegin sey o bilmiyorum dedigin satirlarin ne ise yaradigini ogrenmek olur :)
-----------------------------birkaç görsel eğitim seti indirdim ama geniş detaylı bir şey bulamadım memik amcanın sitede galiba dersler kaldırılmış ulaşamadım tavsiye edebilceğin bir şeyler var mı peki ayrıca kitaptan veya kitap benzeri birşeyden anlayamıyorum (: görsel oldugu zaman daha iyi oluyor uygulayıp anlayabiliyorum
edit: birde bize öğretilen delphide kod kısmına girilmiyor yani sadece programı öğrenmeye çalıştırkıyorlar ama pprojeler sürekli kod kısmına giriyor hep otomasyoncuyum plc ve skada öğrenmek için temel attırıyorlar bu dönem
-
-
(: bende ordaydım ama elde tutulucak bir şey gelmedi elime bakalım bütün hepsini indirip denicem sağol yinede kebapçı (:
-
hocam pascal bilmiyorsan delphide mantığına yatmaz. pascal öğrenirdim senin yerinde olsam ilk olarak
-
Lathedarkman bunu yazdı:
-----------------------------
hocam pascal bilmiyorsan delphide mantığına yatmaz. pascal öğrenirdim senin yerinde olsam ilk olarak
-----------------------------öğretmıyorlar hocam öğrenmeyede sanırım suan vaktim yok (: ulan elektronik otomasyon okuyorum c bile öğretmıyorlar..
-
Yani hoca istedigin 2 programida kodlayip koysam foruma sorunlarin cozulecekse yapalim :) Ama diger odevde yine ayni yontem :D Sen beni dinle birsuru pdf falan var pascal ve delphi ile ilgili giris seviyesinde okumaya basla :D