folder Tahribat.com Forumları
linefolder Delphi - Pascal
linefolder Delphiyi Bukadar Dışlamayın



Delphiyi Bukadar Dışlamayın

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    firluck
    firluck's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ocak/2003
    Erkek
    underzero bunu yazdı:
    -----------------------------
    peki hangi dili ogrenmemizi istersiniz ?
    hangisini tavsiye ediyorsunuz :) birde java yi mi yoksa asp yi mi tavsiye edersiniz web icin.
    -----------------------------

    Java başlı başına tam tashacklı bir dildir. Sadece web diil, eğer mikroişlemcisi desteklerse elektrik süpürgesi için bile program yazabilirsin.
    Asp ise adındanda anlaşıldığı üzere bir script dilidir. Asp bilerek çok tashacklı web sayfaları yazman için hiçbir engel yok ( bide yanına bi script dili daha bilmen gerek tek başına kullanılmaz).
    Eğer niyetin web sayfası yazmak ise asp, ota-boka bile program yazmak ise java derim.
    Ha bide windows için program yazacaksan (ki programlar web sayfalarınıda kapsar) delphiyi tavsiye ederim. İlk başta windowsa yazar durursun sonra gurulaştıkça diğer işletim sistemlerinede büyütürsün.
    umarım anlatabilmişimdir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MMArd
    MMArd's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Mayıs/2003
    Erkek
    web dillerinden en iyisi bence php hem platformdan bağımsız hem çok hızlı, yani size adam linux veya unix derse asp sap gibi ortada kalır tabii sizde kalırsınız
    programlama dillerinden en güçlüsü ise bana göre c++ dır. Delphi kolay programlama yeteneğine sahip ama c++ kadar güçlü bir dil değil kesinlikle, java ise zate c esas alınarak yazılmış bir programlama dilidir ayrıca c, c++ dillerini öğrendiğinizde php,java script, action script, perl gibi birçok dilide kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Çünkü bunların bütün döngü, kontrol yapıları c dili örnek alınarak yapılmıştır.
    Aslında en iyi dil assemley ama öğrenmesi çok zor yazma süresi ise çok uzun
    wesselam

    Adı İçin Yaşamak
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaCHo
    MaCHo's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Mayıs/2003
    Erkek
    robotix bunu yazdı:
    -----------------------------
    şunu anlamakta güçlük çekiyorum isterseniz salak diyin c yemi başlayayım başlayayım yoksa delphiyemi pat die başlama deil tabi hangisini öneriyosunuz delphimi c mi? delphi daha çok iş yapıyo heralde
    -----------------------------

    Slm Öncelikle , Borland Tabanlı Bir Dile başlıyacaksan İlk önce Turbo Pascal ile başlamanı öneririm sen direk olarak delphi,c yada C++ a girersen cok zorlanirsin o yüzden ilk başta Turbo Pascal ile başla belli birşeyler aştıkdan sonra Delphiye devam derim, Kolay Gelsin.

    Choose Your Destiny
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaCHo
    MaCHo's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Mayıs/2003
    Erkek
    M_P bunu yazdı:
    -----------------------------
    Yahu arkadaslar ben de programlamaya baslamak istiyorum. Delphi'yi cok övüyorsunuz, özellikle de Delphi'yi istiyorum ama Türkce kaynak bulmada zorlaniyorum. Bana Türkce kaynak bulabilecegim yerlerden bahseder misiniz?

    Sizlere simdiden Tesekkürler!!!!!!!

    M_P
    -----------------------------

    "Başlangıç Düzeyi Delphi Memik Yanık BETA BASIM YAYIM" Delphiye başlıyacaksan bu kitap iyi biraz daha ileri düzey istiyorsan Zeydin Pala ve ihsan karagülle nin hazırladıgı Türkmen kitabevinin çıkardıgı Borland Delphi 6.0 öneririm .

    Choose Your Destiny
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Synthmaster
    Synthmaster's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mayıs/2003
    Erkek
    Holy Haklı. VB yi bırakın artık. Bir zamanlar orta okullarda verilen Qbasic derslerindeki gibi artık VB dersleri veriliyor. Yani dandik öğrenci dili. (Microsoft Visual Basic 7.0' dan bahsetmiyorum)

    VB profesyonellik olarak 0 (sıfır) dır. Delphi/C++Builder ile yapacağınız en basit program VB ile yapacağınız en köklü programdan kat kat güçlü olacaktır. Bir StatusBar ve ToolBar için VB ile yazdığınız programın yanında en az 2 library dosyası vermek zorunda kalabilirsiniz. Tonlarca kontrol ile Delphi EXE lerini istediğiniz gibi kullanın. C++Builder de delphi gibidir. Programcılığa başlangıç için en iyi dillerdir bu yüzden bunlar. VB yi sallayın. Tabii illa VB kullanacaksanız VB.NET (7.0) kullanın o zaman.

    Tabii yukarıda bahsettiğim tüm programlama araçlarının/dillerin aazına edebilecek araçlar da mevcut. Örneğin Borland Turbo Assembler(32 Bit), Borland C++ 5.02/Borland C++ Compiler yada MS Visual C++ X.X.

    Forum, Hikaye gibi bölümlerde opsiyonel olarak her yazdığınızın sonuna eklenen yazı :))
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CHaRMaNDeR
    CHaRMaNDeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Nisan/2003
    Erkek
    Ah ulen dogru soyluyorsunuzda basladik bir kere programlari VB'de yazmaya.

    Bence C++ takilin, 6.0 veya 7.0(.NET) tavsiyemdir. Zordur ama iyidir. Delphide benim gözümde C# C++'dan sonra geliyor. Yani delphiden baslayin.

    Düşünüyorum, o halde varım.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MartyN
    MartyN's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Aralık/2002
    Erkek

    yok abi yok
    VB Forever :)

    222 gün siteye giriş yapmayı unutan emekli admin.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CHaRMaNDeR
    CHaRMaNDeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Nisan/2003
    Erkek
    Abi bana görede en iyisi Visual Basic (kodlama standartları falan) ama gerçekten biraz ince işe girince zorlanabiliyor. Ama benimde tercihim VB.

    Düşünüyorum, o halde varım.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    micprog2003
    micprog2003's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2003
    Erkek
    merhaba ben qbasic ten tut paskal vbdos vb5.0demo vb6.0 delphi C++ gibi bir çok program kullandım ama şunu söyliyebilirimki tamam Vb ye alışanlar delpiyi zor görebilir benimde bu dile geçişim vb de yazmış olduğum dosyaları birkaç parça halinde taşıma yada illada kurulum dosyası hazırlama uğraşı verme işlerine gıcık olmamdır tamam vbcisiniz ama arkadaşlar doğru söylüyo vb gerçekten sınırlamalı bir dil neden dersen vb içerisinde yapacağın tüm programlar başkalarının geliştirdiği komponentlerin eline bakacak ama delphide bu yok oturup kendi komponentini yazabiliyosun mesela vb ile uğraşıyom diyosunuz vbciler belki karşılaşmışsınızdır piyasada bir port oku port yaz dll dosyası dolaşmakta bunu oturup vbde kendiniz extra bir komponent dll kullanmadan yapabilirmisiniz makina dili hakkında bilginiz varmı bunları vbde yapabilirmisiniz biraz düşünün delpiyi hiç kullanmışmı bence vb diyenler vb kadar kolay bir dil olduğunu biliyolarmı delpinin eee tabi güzelbir şeyler yapabilmek için biraz kafanızı kullanacaksınız vbnin tüm komponentlerini delphide kullana biliyorsunuz daha ne olsun delphinin kötübir yönü varmı gördüğünüz söyleyin ama ben size ben bu gün otursam basic hakkında çok yerde sizle tartışabilirim ama bırakın artık vbyi demiycem çünkü desemde bırakmıyacaksınız ama daha derinlere inmek istediğinizde sizin karşınıza C++,Delphi Bitane daha yazılım programı var onu elime geçiremedim ama oda iyi bişeye benziyo bunların çıkatığını göreceksiniz ozaman ya vb için komponent arayacaksınızki bu komponentlerin hiç biri basicte yazılmamiştir eminim ozaman anlarsınız..

    Adige Michael
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    comlekci54
    comlekci54's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Haziran/2007
    Erkek
    vala ya ben Vb de kullandım VB yi 2 ye katlar

    Parmak izi bassam olur mu ?
Toplam Hit: 13138 Toplam Mesaj: 32