Deney : Dinci Sitede Ateist Olmak (Terbiyeli Olanından)
-
Bişeyi merak ettim.
Senin ateist biri olarak müslüman forumuna girmen provokatörlük yada ajanlık olmuyor mu?
Sen yaratılışa inanmıyorsun tamam da evrime de inanmayanlar olabilir, evrim teorisine inanmamayı neden konu yapıyorsun? İnanmak herkesin özgürlüğü değil mi?
Ben söyleyim, yaratılış evrimden çok daha tutarlı ve akla yakın bir düşünce. Ben bana böyle öğrettikleri için değil en gerçeğe uygunu o olduğu için inanıyorum yaratılışa.
Sen istediğine inan, o senin sorunun ve bence ateisliği de evrimin üstüne kurma.
-
ek bilgi : sadece ban atılmamış üyeliğim herşeyiyle tamamen silinmiştir
görmeyecekleri bir yerde bile kayıtlı olmama tahammül edemediler.
bu durumun psikolojik incelemesi özetle şunu gösterir : bunu yapan kişinin inancı sağlam değildir ancak bunu kendisine itiraf edememekte ve baskılamaktadır.
-
ShockMan bunu yazdı:
-----------------------------Taribatın Değerini anladım nedense Ben Bu Deneyden. :)
Baksana Karşıt fikrin ile Orada 10 Dakika anca Yaşayabilmişsin.. Vay be, Buradaki Demokrasi Mükemmel Değilmi. Tek taraflı Bir Site Üstelik Dinci, Peki Aydınlatacak Kesim varmı yok, Her kes Kendi Fikirdaşı, O Halde O Site neden var. Din Reklamı Yada Dini Bir Süs Olarak Var Sanırım..
-----------------------------Sana katılıyorum.Tahribat bu yüzden takıldığım tek forum sitesi.
O site neden var bencede ya bilinenlerin üzerinden geçmek için yada inançlarına göre sadece kendimizi kurtarsak yeter diyolar herhalde.
-
rstr617 bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------sakin ol
bu bir deneydi. ben neyin ne olduğunun farkındayım.
en kısa sürede sonuca götürecek bir çalışma yapmak istedim ve bunu yaptım.
evrim, özellikle dinci kesimde ateistliğin simgelerinden biridir.
başlıkta bile yazdım "terbiyeli olanından" diye
kimseyi kışkırtmadım. hatta orada evrime inandığımı bile yazmadım. basitçe bir ateist rolü yaptım bunu da değerli bir amaç için yaptım.
tepkini anlamış değilim hatta neye tepki gösterdiğini anlamış değilim
-
sana bir deney yapsalar annene veya kızkardeşine sarksalar ne yapabilecek öldürecek mi dövecek mi yoksa hoş mu görecek diye ne yaparsın ?
işte bu da öyle. islam dinini dört dörtlük benimsemiş bi forumda böyle provakatörleri koymazlar.
-
Güzel bir deney yapmışsın, gerçekten tahribatın değerini birkere daha anlıyorum..
-
baron_27 bunu yazdı:
-----------------------------sana bir deney yapsalar annene veya kızkardeşine sarksalar ne yapabilecek öldürecek mi dövecek mi yoksa hoş mu görecek diye ne yaparsın ?
işte bu da öyle. islam dinini dört dörtlük benimsemiş bi forumda böyle provakatörleri koymazlar.
-----------------------------1) şu an karşımda olsan ya sen ya ben sakat kalmıştık
2) kimsenin ailesine de dinine de dil uzatmadım
3) provakaötür mü ne onun nasılyazdılığını bile bilmem, yazmak için bile kopyala yapıştır yapmam lazım
terbiyesizlik yapma
-
baron_27 bunu yazdı:
-----------------------------sana bir deney yapsalar annene veya kızkardeşine sarksalar ne yapabilecek öldürecek mi dövecek mi yoksa hoş mu görecek diye ne yaparsın ?
-----------------------------Hz.Muhammed'e bi inanmayan gelip ben inanmıyorum şu sebeblerden dolayı dediğinde o asın kesin yok edinmi diyordu.Çok güzel izinden gidiliyor harbiden :)
-
Prometheus,dostum..Deneyinin eksik yanları çok fazla..
Deneyini dini baz alarak tamamlamışsın,işte yanlış da burada başlıyor..
Deney sonucunda,dindarları da sivri-dilli olarak tanımlamışsınız,bu eksik kalan bir saptama oluyor,şöyle ki;
Şimdi,deneyini daha da sağlam hale getirmek istersen,vaktin de varsa,senden 3 şey rica ediyorum..
1-Ultraslan'ın sitesine git,Fenerbahçe ya da Beşiktaşla alakalı bir rumuz alarak foruma kaydol, ve GS'yi eleştir.
2-Memurlar.net'e git,memurları eleştiren,onların az iş yapıp,maaş aldıklarını,maaşlarını hak etmediklerinden bahset.
3-Turkhukuksitesi.com'a gir,avukatların kan emici olduklarından,müvekkilleri kandırdıklarından,fahiş paralarla iş gördüklerinden bahset..
Bu 3 deneyimi de bitirdikten sonra,göreceksin ki,bu 3 sitenin de yöneticileri,aslında senin yazdıklarından rahatsız olmasa bile,o platformu oluşturan üyelerin,yönetime şikayet mesajlarından sonra,seni atacaklardır siteden..
Yani sonuç olarak,deneylerden çıkarılması gereken, "Dindarların sivri dilliliği,ya da diğer fikerlere olan tahammülsükleri" değil,şu sana bahsettiğim 3 deneyi de yaptıktan sonra "aynı düşünceyi savunanların,aynı giyinenlerin,aynı şeye sevinenlerin,aynı değere sahip olanların arasındaki bağlılığın getirdiği güruh psikolojisinin,farklı düşünceye olan tahammülsüzlüğüdür"..
Dinciler,tahammülsüz demek,eksik kalır..
Keşke deneyi biraz daha kapsamlı yapsan.Ardından da ; "Yahu biz toplum olarak ne kadar tahammülsüsüz,bir başka fikre katlanamıyoruz bile" desen,ben de sana "aynen öyle dostum" deseydim..
Son olarak,biraz da liboşça bir saptama yaparsak; tahammüllü olmak da zorunda değilim..Kendimden Misal veriyorum; "Eğer ben Kısa 2000 Kırmızı sevenler için bir forum kurmuşsam,ve bu forumda binlerce üye toplamışsam,bu üyelerle Kısa 2000'in tadımını arttırmanın yollarını paylaşarak,mutlu mesut vakit geçirirken,sen forumuma girsen,ve "Ne Kısa 2000'i,en güzel sigara Davidoff" desen,ben sana tahammül etmek zorunda değilim ki..Çünkü ben burayı Kısa 2000'ciler için kurmuşum..Banane senin Davidoff sevginden!
Bir de böyle düşün : )
-
karatahta bunu yazdı:
-----------------------------Prometheus,dostum..Deneyinin eksik yanları çok fazla..
Deneyini dini baz alarak tamamlamışsın,işte yanlış da burada başlıyor..
Deney sonucunda,dindarları da sivri-dilli olarak tanımlamışsınız,bu eksik kalan bir saptama oluyor,şöyle ki;
Şimdi,deneyini daha da sağlam hale getirmek istersen,vaktin de varsa,senden 3 şey rica ediyorum..
1-Ultraslan'ın sitesine git,Fenerbahçe ya da Beşiktaşla alakalı bir rumuz alarak foruma kaydol, ve GS'yi eleştir.
2-Memurlar.net'e git,memurları eleştiren,onların az iş yapıp,maaş aldıklarını,maaşlarını hak etmediklerinden bahset.
3-Turkhukuksitesi.com'a gir,avukatların kan emici olduklarından,müvekkilleri kandırdıklarından,fahiş paralarla iş gördüklerinden bahset..
Bu 3 deneyimi de bitirdikten sonra,göreceksin ki,bu 3 sitenin de yöneticileri,aslında senin yazdıklarından rahatsız olmasa bile,o platformu oluşturan üyelerin,yönetime şikayet mesajlarından sonra,seni atacaklardır siteden..
Yani sonuç olarak,deneylerden çıkarılması gereken, "Dindarların sivri dilliliği,ya da diğer fikerlere olan tahammülsükleri" değil,şu sana bahsettiğim 3 deneyi de yaptıktan sonra "aynı düşünceyi savunanların,aynı giyinenlerin,aynı şeye sevinenlerin,aynı değere sahip olanların arasındaki bağlılığın getirdiği güruh psikolojisinin,farklı düşünceye olan tahammülsüzlüğüdür"..
Dinciler,tahammülsüz demek,eksik kalır..
Keşke deneyi biraz daha kapsamlı yapsan.Ardından da ; "Yahu biz toplum olarak ne kadar tahammülsüsüz,bir başka fikre katlanamıyoruz bile" desen,ben de sana "aynen öyle dostum" deseydim..
Son olarak,biraz da liboşça bir saptama yaparsak; tahammüllü olmak da zorunda değilim..Kendimden Misal veriyorum; "Eğer ben Kısa 2000 Kırmızı sevenler için bir forum kurmuşsam,ve bu forumda binlerce üye toplamışsam,bu üyelerle Kısa 2000'in tadımını arttırmanın yollarını paylaşarak,mutlu mesut vakit geçirirken,sen forumuma girsen,ve "Ne Kısa 2000'i,en güzel sigara Davidoff" desen,ben sana tahammül etmek zorunda değilim ki..Çünkü ben burayı Kısa 2000'ciler için kurmuşum..Banane senin Davidoff sevginden!
Bir de böyle düşün : )
-----------------------------imzamı atıyorum..